... aneb "Na co se ještě těšit".
Já už mám 14 ní naložené 3 sklenice sýrů. Dneska jsem ochutnala a řeknu vám... No, neřeknu nic, sebechvála smrdí :o)))
A pak budu upéct kávovník a ořechovo-makovo-tvarohový koláč a jogurtovou buchtu s čokoládou a pak takové ty pletýnky se slaninou, co měla Machna na svatbě - ty jsem teda večer k vínu vyhodnotila jako dost dobrý. No a dál se ještě uvidí :o)))
Právě jsem to tu přecitovala Burískovi. Máš mu reservovat aspoň 1/4 té jogurtové buchty s čokoládou. Nejlépe když na ní napíšeš "Tady je Burískovo". 8-)))
Musí být rychlejší než pb, ten ji tuhle před akcí jedl lžící rovnou z pekáče :o)))
Jedna z věcí,které mě odrazovaly od účasti na srazu,byl fakt,že nemohu přispět ničím z domácí dílny.Nevařím,nepeču a mám tím pádem dost špatné svědomí.
Jak řešíte tyto záležitosti?
Sežerem tě pro neschopnost :o)))
Sežrat a mě?To se tak moc chcete trestat?
To víš já ráda obíračky :o)))
Budou stačit koupené jednohubkové křehké oplatečky s čokoládou(které po nocích vymlsávám)?Perete do sebe i sladké nebo pouze bůčky a tlačenky?
A nešly by nějaké i bez čokolády?!? Já totiž nic, co prošlo kolem čokolády a kakaa nejím... a zmrzlinu taky ne... Jinak ale sladké můžu ve velkém :o)))
Vanilkové?
Pokud to nezavání čokoládou a alkoholem (a to ani v esenci), pak je to jedno :o)))
By me zajimalo, jak tu akci v Oslavanech chces prezit, bez C2H5OH a cokolady :-)
Pokud nesplní své hrozby můj "milý přítel", pak si myslím, že bez tohodle chemického vzorce a bez čokolády přežiju bez obtíží :o)))
Ostatně, pokud je splní, pak zřejmě budu muset přežít i bez jiného, protože nebudu mít čím kousat :o)))
Mám rovněž špatné svědomí. Na Mácháč jsme nic nevzali, nevědíc, že to tak funguje a do Oslavan budeme rádi, když přes všechny vlakové přestupy přesypeme sebe a kola.
Takže špatné svědomí mám, ale na cizí buchtu se těším.
Hlavně když s čistým svědomím budeš ochoten konzumovat ty naše kulinářské výtvory :o)))
Vlaková sekce je omluvena. O to více budete muset chválit dobroty, které dovezou ostatní. 8-)))
No, taky nad tím zrovna dumám. Trouba mi nefunguje, takže pečení se nekoná a vaření žádná sláva....................natož něco naložit, to by to dopadlo :((((( ani nemám jako někteří pečící maminku :((((
Dostane se mi od někoho nějaké užitečné a praktické rady???
Mně se to tam nebude vejít :-)
Já teda nepřijedu, jen se mi líbí spojení "budu upéct".
A přeju Vám, ať se to celé povede.
Jo a pak mám ještě krabici plastových kelímků - ať ten burčák nemusíte popíjet z hrnečků :o)))
Tříkilovku tlačenky "speciál" od Nováka. A vezmu si několik plechovek cizrny, jestli ji seženu .-)
Já sem na moravě fásnul nějaký víno a trošku slivovice!!! Kvůli tomu beru vozík :-D
Ty jedeš vlakem s kolem a vozíkem? To jsi statečný jinoch.
Takhle sem byl na ležákovym srazu, bez problému, možná v tu neděli to bude horší...
Ti pak popíšu průběh..
Tak tohle http://peldy.rajce.idnes.cz/Nakolace/ bohužel tentokrát nebude, protože mám fofry v práci a ISO nepočká. Zdravím známé i nově přibylé. Peldy
No vzhledem k faktu, že jedu už zítra po práci - středu strávím nejspíš ve Stráži - tak asi nějaký koláč, abych to zvládnul sám :-). Dneska jsem si vzal do práce kuchařku (Pečeme moučníky) a něco nastuduju :-).
Doufám, že o tajemství mrazáku jsi se rozhodl podělit se sousedem :o)))
Tak co upeču tentokrát?
Cokoli bez čokolády, kakaa a alkoholu :o)))
Rumové pralinky? :))
hele a co když tě vezme za slovo a teď bude chtít rumový pralinky bez alkoholu, kakaa a čokolády? :o))
Řešení je jednoduché. Bude to tchýnina bomboška... (pro neznalé: kostkový cukr) ;-))
Jen abyste mi z ní pak po ránu nechodili ukusovat - ne ke kávě, ale do kávy :o)))
Budu se těšit, že nezapomenu fotky z Alp :-)))
Ale jo, když budou bez čokolády a bez rumu, tak proč ne :o)))
tak z absolutního nedostatku času uvařím jen flašku domácí pálenky :))))) a možná ještě flašku ginu a limetky, ať máme taky trochu ovoce :))))))
No to je neuvěřitelný. Tak my "matky od rodin" prostojíme dva večery u plotny a nakonec slízne smetanu mládě, co neumí vzít vařečku do ruky :o)))
Ale začínám se od tebe učit, takže balím litr citrusového fernetu a mám napečíno :o)))
fernet ne, jen to ne! cokoliv jineho ale fernet ne :)
pak umím uvařit ještě becherovku, slivovici, bohemku a Tulamore - tak co by si pán přál?!?
jen na mě proboha nechtěj, abych to slila do jednoho kanystru, to bych se asi trošku bránila :o)))
jen abyste děvčata při tom balení nezapomněly přibalit také kola, koukám podle příspěvků, že to o cyklistice moc nebude :-)) ale užijte si tam , budu na vás všechny také vzpomínat
Tak já už mám kolo vyřešený - jedu bez něj a místo něj beru pohory a chodecké hůlky.
Včera jsem se už na něj ale byla po 2,5 měsících kouknout a příští týden frčí do servisu :o))).
Mimochodem, pokud někdo máte plastový kanystřík, možná by se hodilo jej přibalit. Pokud se rozhodneme pro nějaký nákup točeného vína v místě, pak se nám budou hodit!!!
Hele a to nemáte strach, že Vás budou na hranicích kontrolovat jestli si nevezete paštiky a tak??
Perník s mandlema, vajíčková pomazánka, sloní žrádlo (úča ze z Plzně).
Svařenej burčák (míra.I).
Sklenice sýrů, jedna načatá k tomu kávovník s tvarohovým koláčem, jogurtová buchta (celou čtvrtku zbodne vyhublej manžel tý úči) a pletenky se slaninou (Picimici z Prahy).
Křehké oplatečky s čokoládou a vanilkou, bůhví koho na to ten dědek (jinec) láká.
Zelený kapsy, lunetky a chlast od mláděte co neumí vařit a peče to bůhví s kým (světluška).
Cizrna vod musulmanů, tlačenka od nemusulmanů (a werta).
Teda mládeži Vám bude blbě!!! Ještě, že tam nejedu.
Ještě, že nejedeš, protože mi nebudeš ujídat humusu a meze, co si zítra pro vlastní obživu zakoupím v mé oblíbené řecké prodejně :o)))
Až tam půjdeš vem mi prosím pár plechovek sterilované cizrny v jemně slaném nálevu prosím :-) nemůžu ji sehnat a bez reaktivního pohonu ty dva dny nedám :-))
Takže pro všechny zúčastněné přidávám telefon na mě 731 546 154, ikdyž myslím, že už tady není nikdo, kdo by ho neznal :o)))
Pokud budete potřebovat, neváhejte a volejte.
Zítra vyjíždím před devátou, nejpozději ve 13:00 bych měla být v Oslavanech. Hlavní stan rozbijeme v zámecké restauraci. Slovy Ligiho - k té prostě nejde zabloudit :o)))