Ahoj, jen tak pro zajímavost..a pro moji informaci...nevíte někdo z jaké země pochází kola SUPERIOR?..jako ve které se vyrábí a je tam jejich základna :)...na jejich stránkách jsem to nějak neobjevila a docela by mě to zajímalo....díky a nezmrzněte na těch kolech...hned bych se šla projet.pa
nevím přesně jak je to teď...... ale pár lidí od Superioru jsem znával.....
Vrcholný management byl ryze český, sídlil v ČR, jsou/byla to tedy česká kola. Neznám tedy původ značky (slova Superior), jestli si ji firma zvolila nebo koupila již existující registrovanou značku. Myslím, že na začátku byl klasický dovoz dle vlastní techn.specifikace z výrobních kapacit na Tchajwanu, což je ta technicky lepší část Asie a vyrábí tam všichni světoví producenti. Mám dojem, že později Superior koupil v ČR továrnu a vybavil ji na montáž kol, soustřeďoval tedy komponenty od světových výrobců zde a kompletoval z nich finální modely. Pokud vím orientoval se hodně na export do západní Evropy.
Ber to s rezervou, posbíral jsem takové fragmenty v paměti, nemusí to být úplně přesné.......
svojho casu bol v pelotone rozhovor z jednym z riaditelov. vo svojej podstate je to ceska firma z holandskym kapitalom / ci je to tak dnes netusim / z asie vozili akurat surove ramy a zbytok dokoncovali v koprivnici.