Potím se, to ovšem asi každý. Dojíždím se zcela mokrou helmou. Po nějaké době smrdí jak psí kšíry. Když zastavím, je mi to nepříjemné (okolí asi také).
Jak často myjete helmu (a odstraňujete odér ...)?
8-?
Po dvou až třech vyjížďkách,tekuté mýdlo a sprcha tu přilbu odsmradí.
No kdyz smrdi a zacnou se na reminkach a vycpavkach delat bily mapy.
Ty odnímatelné vycpávky přemáchnu po každé jízdě,stejně jsou nacuclé potem.
Musím konstatovat, že tento problém mě kupodivu až tolik netrápí. Zhruba tak asi od doby, kdy jsem začal pod helmu používat Moirovou čelenku, která toho dost pochytí. Vyprat čelenku se mi jeví jednodušší.
Ale i tak čas od času vyndám vycpávky a vyperu je a helmu vezmu pod sprchu.
Vezmu pod sprchu a osprchuji. Teda až kolem mne poletují mouchy...
Ale teď jsem tento problém vyřešil koupí nové přilbice:-) Prej nejlehčí na světě (104 gr). No, peněženku mi teda odlehčila řácky ;-))
ch, co to je zac? Odkaz !! :o) Dokaze to ochranit palici? Aby nam tu nekdo zbyl pro eliminaci chlupacu na kole :o)
Limar PRO 104 Racing 2008; např zde: http://www.rajsportu.cz/cyklistika/15008-prilba...
Doufám, že ochraňovat palici nebudu nikdy doopravdy potřebovat... Ta moje starší měla i něco na bocích a víc matrošu vzadu. Myslím si, že ta nová praskne asi "dřív", než by praskla ta stará. Ale jak píšu, doufám, že to nikdy neotestuju... Fakt je, že je lehounká, včera jsem na chvilku vyjel (cca 1:20 h - před spinningem) a měl jsem pocit, že na hlavě nic nemám (perfektní odvětrání a "neváha")...
Teda vyrobcem udavanou vahu tam ctu 200g, nevim, jaka bude ve skutecnosti a jestli by mi zrovna v pripade helmy stalo tech +-70g za to. Ja mam Giro Atmos http://www.bike-sport-shop.cz/produkt...
Giro jsem měl v hledáčku taky... Ale "můj" prodejce (maxcursor) mi nabídl tuto... Zatím jsem přilbu doopravdy nepotřeboval, tak doufám, že v tom trendu budu i pokračovat (narozdíl od jistého jedince si ale tím nejsem 100% jistý, že MNE se nic stát nemůže, protože mám vše pod kontrolou;-)
104 gramů?
Není to překlep?
ALE NA REKLAMNÍM PLAGiÁTKU BYLO 104gr! :-))
Ty věříš reklamě??
Neblbni!!!
:)
The bear - cyclist (zkratka TBC - používám krycí označení, aby si to ta šelma zase nevyfiltrovala) :o))
Chtěl jsem napsat, že TBC i "onen dotyčný" jsou pro lidi stejně nebezpeční, ale musím to korigovat. TBC se dá úspěšně léčit... :o))
Ne že bych mu to přál, ale docela by mu pomohl nějaký "návrat" (byť bolestivý) do reality... Kdyby se mu ten jeho cyklovrak chtěl "rozpadnout" (prasknout sjetý plášť atp) tak, aby někoho sejmul... A sám si při tom pořádně namlátil... Ale ono by to vlastně bylo zbytečné, protože on by za to přece nemohl a jakovždy by se z toho snažil vylhat...
To je ale dynamická hmotnost, protože to vážej v proudu vzduchu, simulujícím jízdní podmínky. ;-)
Co, ta prilba ma nejake vztlakove plochy? Abych nedopadl jako Jan Tleskac.
Ne naopak, jak ti jistě Abernathy potvrdí, přilba je konstruována tak, aby proudící vzduch přimačkával přilbu k hlavě. Smyslem tohoto je: 1. přilba lépe drží, 2. v podstatě se jedná o akupresuru, která se projeví zvýšenou produkcí endorfinu a oxytocinu.
S tím endorfinem a, koneckonců, i oxytocinem je to trochu jinak, ale budiž. Hlavní přínos přilby vidí odborný svět v tom, že při dostatečné rychlosti a nepatrné hmotnosti jejího nositele vzniklý přítlak umožní projíždět tunely po stropě (podobně jako u F1). Jen je třeba nahustit pneumatiky na trojnásobný tlak.
Když naivně věříš reklamě, pak se nedivím, že věříš i článkům v bulvárních plátcích .. :oD .. Fakt naivní .. JS.
Tady někdo opět přehlédl smajlíky anebo nerozumí nadsázce... ;-))
Smilek, nesmilek, jasně jsi napsal, že přilbu jsi koupil, páč deklarovali nejnižší váhu světa .. a Tys to ani nezvážil .. tudíž jsi reklamě naprosto uvěřil .. Smilek jsi tam dal proto (si vysvětluji), že se sám směješ své naivitě ..
.. ale to není až tak podstatné, podstatné je, jak se chováš, co říkáš a z toho všeho vyplývá, že věříš všemu, co je vytištěno .. a to mi přijde, krapet, omezené .. JS.
to neplatí jen o Tobě, na tomto fóu, ale i o většině Tvých spolubojovnících .. :o) JS.
Tak to mne znáš lépe, než já sám sebe... ;-) Z nápisů "Professional Racing Helmet" a "The Wordls Lightest Helmet" na blembáku nejsem dvakrát nadšený, ale seškrabávat to nebudu. FAKT je, že přilba JE lehoučká. Najdi mi nějakou lehčí (pod 200 gr v "M") a máš u mne za tu práci a čas flašu ;-)
Já si přilbu nekupoval, "páč deklarovali nejnižší váhu světa", tato informace je mi (při výběru) zcela u prdele... Byla mi doporučena prodejcem ("kurva, hoď už tu starou přilbu do prdele, děláš mi na závodech a švihách ostudu; zkus tudle":-)) Přilba seděla, byla/je lehoučká odvětraná, měla síťku, cena přiměřená...
Krapet omezené mi přijdou tvé rychlokvašné závěry, aniž by jsi dotyčného znal. Myslím si, že drtivá většina zdejšího lidu pochopila, jak jsem to myslel...
Jo a mimochodem - zvážil jsem ji a opravdu váží přesně 200gr ;-)
Sis nevšiml, že já krapet od přilby odbočil .. na vás, na vaše jednání vůči mne a Medvědovi, na názory .. prostě místo kol řešíte mne a to takovým nevybíravým způsobem, že často pochybuji o vaši dospělosti a řádné výchově, potažmo charakteru .. proto: Věnujte se více tématům, než mi! JS.
A že ses tak pohotově vrhnul do hodnocení mé rychlosti, místo věnování se tématu u převodů ? A přitom jsme před tím spolu nestratili ani slovíčko... :-))))
Ne? Ale všiml jsem si, že ses o mne vyjádřil dost nelichotivě .. JS.
Proč právě na Rondu?On se o tobě vyjádřil někdo lichotivě?
Představ si, že ne každý je hulvát a prudič, jako Ty .. ale to nikdy nepochopíš, máš hochštaplerství v krvi, jsk vidím .. JS.
Co znamená "hochštapler"?
Určitě to chceš vědět od něj...Kdyby ne,sdělím.Ale je to jeho oblíbené slovo,řekl bych,že jej někomu také adresoval(Joe?)Jinak to používala moje babička,což značí,že to znám z doby Žanka Žižkovýho.
Ignoruj ho, blba. Když budeme všichni, tak časem "odumře"... Zlatej Méďa... ;-)
Vyjádřil - na závěr. Však za ty úsměšky a bláboly sis ani nic jiného nezasloužil. Zvlášť v kontextu s tím, co jsi psal i ostatním. Já napsal konkrétní a podložené postřehy pro tazatele, tvoje reakce na to ale byla hodna mé závěrečné invektivy.
Nekecej, ne na závěr, ale napřed jsi mne bezdůvodně napadl Ty. Jestli to bylo na základě toho, co já říkal ostatním, to nevím a nezajímá mne to. Ale Ty mi nemáš co nadávat, co já řekl komu jinému. Když víš houby, o co šlo.
A že jsem zpochybnil Tvé tvrzení o rychlosti, to též není důvod k Tvým invektivám. Měls slušně diskutovat, použít argumenty .. anebo přiznat chybu .. Takže začni u sebe, než budeš kritizovat mne. JS.
[NO_FLAME]
Jestli hodláš překonat Medvěda v za****ní vláken, pak jsi na dobré cestě. Už hodně dlouho jsem neškrtal sluníčko u nějakého vlákna kvůli nikomu jinému, jen kvůli chlupáčovi. A teď najednou 2x kvůli JS jen během jednoho dne. Uff.
[/NO_FLAME]
Tohle musíš vysvětlit ostatním. Já jen vracím, co jsem dostal. :o) (a tohle téma já nezaložil) JS.
Podle vyjadřování bych tě typoval na \"zhrzenýho\" teplouše, buzíka ...
kašpare ..!