SPD - jaké zvolit pro terén? A jsou fakt nutný?
Jestli jsou nutné, to nevím, vhodné ale určitě ano. Na hardteila bych navrhoval sportovní typ Shimano M 520. Jestli to chceš na sjezdové kolo nebo nějakou skočku, tak bych volil něco s klecí + hroty. Posmotri např. www.paul-lange.cz. Cenově nejvýhodnější zřejmě přes internetové obchody - úspora i několik stovek.
Souhlas, M520 jsou dobrý (mám je taky). Pokud tedy nejdeš po každým ušetřeným gramu hmotnosti, ale to podle znění dotazu asi ne.
Pozastavím se u internetového nakupování. Já raději nakupuji v blízkém velokrámku. Nechám si poradit, popovídám, nakoupím, byť je to dražší než na inetu (pokud ten rozdíl v ceně není opravdu značný). Prostě proto, že jsem rád, že ten krámek se servisem mám poblíž. Taky by se mohlo stát, že skončí, což by mě mrzelo.
Koukal jsem na ně a i cenově je to přijatelný. A úplně happy budu,když mi poradíte ještě nějaký slušný botky na ně. Díky
To se těžko radí přes písmenka. Mrkni se na značky SIDI, Specialized, Scott, Diadora, Axon, taky Shimano dělá botky, určitě i další. Vyber si ze škály, kterou potřebuješ (od turistických až po závodní), taky podle ceny. Vyzkoušej je, aby opravdu dobře seděly (důležité).
Jo - na ty SPD ti půjdou všechny cyklistické botky. Kufry jsou v balení se SPD, na boty se jen přišroubují. Chce to trošku zkušenost (zejména umístění), doporučuji servis.
Asi měsíc jezdím na M 520 s obutím v tretrách Lake MX 60 cca 1400Kč. Navzdory jejich láci naprostá spokojenost, pohodlné, možná jen trošku těžší.
Pro mě je také mnohem lepší je jít "pohrabat" do prodejny. Ale ty cenové úspory na nettu jsou značné (M 520 u nás 1240, nett cca 800, gripy Rytchey u nás 350, nett 175, úspora u SH řetězů cca 200 na kus).
Mam SPD-505 (750Kc) a spokojenost. Boty jsem zkousel Specialized Tahoe a Lake MX165 (2300Kc), nakonec jsem sel do tech Lake, jsou kozene, maji vibram podrazku a skvele sedely :-)
Mě se líběj Lake MX 101, asi si je pořídim. Ale teď nevim, zda si mám pořídit dřív dres či boty. :)
Můžeš mi poradit, kde na netu je to tak levné? Zatím, když jsem něco hledal, bylo všechno dražší než v krámku za rohem. Je fakt, že si při koupi taky rád pokecám, ale někdy ta úspora stojí za mlčení.
Zkus pro kola: www.ebikeshop.cz, pro zbytek www.bikesport.cz.
A konkrétně levný "botky" na www.tvujsport.cz.
www.koloshop.cz. Ty SPDéčka za 790,- našel ale někdo jinde, už jsem to měl také otevřené, ale úspěšně jsem pozapomněl, najdu to.
Díky všem za radu, už se na to vrhám