http://www.sport.cz/clanek/135862-cyklistovi...
hm... vzal si cíleně perník? Nebo něco proti kašli či na alergii nebo sennou rýmu....?
Pokavad zobal cilene, tak je hloupej....nechapu, jak tihle lide mysli, kdyz se stejne ve vetsine pripadech na to prijde.
A pokavad nezobal a mel jen neco na rymu, tak je taky hloupej....takovejhle clovek (profesional) si to musi hlidat. Vzdyt je to soucast jeho prace.
Jen mi prijde, ze je toho v cyklistice cim dal vic:-(
Tak já se tedy přiznávám. Čas od času si perník upeču. Pěkně nadýchaný, s mandličkama a mažu si ho marmeládou. Teď budu s hrůzou očekávat, kdy mě někdo přijde zkontrolovat. 8-)))
Teda, ale po nem to musi frcet...:-)))
Bych rek, ze ted te nakolaci prijdou zkontrolovat. Teda ten pernik:-))
Tak já jdu zadělávat ... 8-)))
Ještě né, to bude do konce září tvrdýýýýýýý!!!:)))
My třeba máme rodinný recept na perník a tam musí těsto odpočívat alespoň měsíc v ledničce, to pak se všechno koření a med propojí chuťově dohromady. Upečené perníky si pak ještě alespoň 14 dní pobudou na půdě a to co z toho vznikne je mana nebeská.
---
To jsme zase pěkně mimo téma.
Testo odpociva mesic? Tedaaa...se ma:-) To mi prijde az neuveritelne dlouho:-)
Ale kdyz se upecou, tak je vetsinou 3-4 tydny nekde nechavame odpocinout...to jo.
Ale jednou jsem zazil (kdyz jsem ted v zime pracoval v Alpach jako kuchar), ze vyucena cukrarka (australanka) pekla pernik a on nebyl tvrdej. Samozrejme...takovej pernik musi "vyzrat". A vona tech pet plechu ladovala do kose, ze pry nejsou tvrde. A pak prohlasila, ze "recipe does not work". A bylo vymalovano:-)
Ja a pritelkyne jsme se lapali za hlavu a skoro breceli...
No odpočívá, ale to se zrovna dá zkrátit, čím kratší doba, tím je chuť ostřejší, delším časem se více chuť tak jako zakulacuje. Ono podle mě by bylo nejlepší to těsto celý měsíc pomaloučku hnětat, aby se olámaly krystalky cukru, jenže kdo by to dělal.
Nejradši mám, když po tom všem dlouhém čekání než perníky uzrajou, vezmu perníček do ruky a on se vlastní vahou ohne. Jenže to se povede jen někdy, souvisí to také s tím, jaké bylo počasí během zrání.
Tak to ja ne. Ja mam rad takove ty tvrdsi pernicky (na povrchu), ktere jsou uvnitr krasne mekke....
A jdu slintat nekam do rohu...:-)))
Ustaňte-už dóóóst,já měl dnes pouze dva chleby se sýrem.
Já jsem si teď k PC přinesl alespoň mísu odpoledne natrhaných ostružin z nedalekého lesa.
Tak dobrou chuť, těch jsem si letos taky užil vcelku dost. Ale tady už je víceméně s nima utrum.
Buďte rádi za české ostružiny. V Toskánsku jich bylo hodně, ale byly to takové bezchutné a seschlé napodobeniny těch našich. Ale tam se zase dají trhat jiné dobroty. 8-)
To zas tady...tady je jich spoustu. Boruvek, ostruzin. Voni to anglani sbiraji jen v Tescu. Ale kdyz to vidi na keri, tak to nepoznaji:-)))
Z keře votrhat, zamrazit, naložit, přivézt!!!
:)
Prdlajs...si stouopnu pred Tesco a budu bohatej.... Kdybys vedel, jak je to v tom vobchodaku drahe:-)) A takovej angrest nebo rybiz....uf. Hrst te vyjde na 1,5 libry:-)))
Na jare jsme si chteli udelat boruvkovy kolac, ale cena boruvek rozhodla, ze kolac bude az v boruvkove sezone:-)
Burajda...ja neee, ja po tom mam rychlou chuzi a spinave trencle:-)))
Tak to tak vypada, ze taky zacnu zobat...teda sosat:-)
To asi přichází s věkem - já mám poslední dobou taky chuť něčeho si zobnout, abych byl vůbec schopnej nasednout na kolo :-)
Já když zobnu, hned se mi líp jede :-)
http://ronda.rajce.idnes.cz/bobule/#album
:-))))
Na tyhle bobule se taky jezdí dobře. 8-)))
http://burisek.rajce.idnes.cz/Konstantinovy...
Teď někdy jsem četl, nebo možná slyšel zrovna při komentování MS v cyklokrosu, že akné je jedním z příznaků dopingu. Tak nevím co si mám myslet o nové mistryni světa :o(
http://www.bikebase.cz/foto/0000078883.jpg
Muze se objevit pri zneuzivani anabolickych steroidu, ale to neni zrovna typicka droga pro vytrvalostni sport.
Jé dík, už jsem si vzpoměl, bylo to v souvislosti se sprinterkou Jones, anabolikama a Epo, jenže Epo je zrovna jeden z nejpoužívanějších dopingů v cyklistice.
sem si všim že gkyž de vo bobule u vás bikerů tak je vokolo keců tři p.dele ale jak exne ňákej čutálista nebo tupej iceman tak je ticho po pěšině a že zobal to se jen tak mihne lehce ve správách
Nejsem biker a za další, to že umírají mladý fotbalisti na infarkt (údajně bez příčiny) mě taky vytáčí. Z cyklistů děljí vyvrhele nejvyššího řádu , ale fotbalisti (a nejenom fotbalisti) zobou mnohem, mnohem víc.
Nedávno jsem viděl dokument Holandské (nebo snad Belgické) televize o nejasných úmrtích mladých fotbalistů. Možná se budete divit, ale jako možnou příčinu infarktů jsou pro nás celkem běžné přášky jako je diazepam a ibuprofen. Pořad se zabýval hlavně množstvím, jaké předepisují sportovní lékaři fotbalpvých klubů a všechna úmrtí měla splečného jmenovatele, tyto prášky. I nedávné úmrtí ruského spoluhráče Jágra, má stejné znaky.
No jo, pokud se za sportem (jakýmkoliv) budou točit velké peníze, tak se většina lidí snaří dosáhnout co nejlepších výsledků a protože člověk je do určité míry výkonostně limitován, tak se mnozí ten limit snaží nějak překonat a tak chemie a jiní šarlatáni slaví úspěchy.
Na tom není nic tak složitého a myslím si, že už v dávném Řecku to bylo.