Na trhu je mapa páteřních evropských tras EuroVelo. Přestože síť o celkové délce 65 000 km teprve vzniká a leckde trasy existují jenom na papíře, je mapa ECF první ucelenou informací o trasách celoevropského významu.
Páteřní evropské trasy mě moc neberou, neboť se značením cyklotras (zvláště u nás) nemám dobré zkušenosti, ale přesto mi od první chvíle po zveřejnění tohoto článku vrtá hlavou co je to za obrázek na té směrovce vlevo od symbolu kola. Připomíná mi to jitrnici se třema nohama, případně bezhlavého motýla. Piktogramy, pokud to můžeme takto nazvat, by měly být srozumitelné, ale z tohoto obrázku moudrý nejsem. Ale možná je to proto, že je fotografie vytržena z místního kontextu...
takovej chytrej člověk :)) studoval bibli a nepozná typickej znak poutníků-poutnický šátek
Až teď jsem se podíval, co má Medvěd na mysli. Přiznám se, že i přes tvé vysvětlení v tom nemohu ten šátek najít, spíš tu jitrnici položenou na trojnožce. Zkouším hledat nějaký obrázek, kde by byl šátek zobrazen na člověku.
Mně to připomíná vytržený zub :-)))
Je to, jak říká petrp, jitrnice na trojnožce. Což značí, že po cestě bude zabíjačka a bude možnost něco dobrýho zobnout.
...aneb trasa neni vhodna pro vegetariany...:-)
Kudy ten Jurimir pojede, to nevim:-)
EuroVelo 4 by se mi líbilo projet....
Uvidíme, pro co se rozhodnu přes zimu.... :o)
Kdy ? Po severni Americe a Mexiku jsem vandroval posledni roky vic nez dost a chce to uz zmenu . Pristi rok bych chtel na kole vandrovat po EU od poloviny kvetna do konce zari - ta Euro Velo 4 by byla OK a me by vyhovovala . Samozrejme ze na tezko a campovat . Chtel bych taky stihnout ten rok i EuroVelo 6 , z Ulm do delty Dunaje kvuli avifaune .
to je ve hvězdách.... V campech nespím....
Ja jo . .V nekterych mistech USA nebo v Canade to nekdy jinak nejde , na kole co se tyce vzdalenosti mezi motely nebo hotely si na bicycle limitovany casem a pak nerad jezdim v noci . Ale si zvyknes na fresh air v peknym campu , tady jsou cisty maj WC , sprchy atd... I co se tyce cyclovandru po Scandinavii ,tak camping byl nejlepsi volba a lhal bych , ze sem nebyl na nekterych cyclovandrech jen na lehko s kartackem na zuby a s credit cards .....
Ale tam co spává Jurimír je zase Jungrauen Natur a pěkné Aussichtspunkty. :)
pro mě je obojí (hotel i camp) moc civilizace a před tou já utíkám. Spím kdekoli. V lese. Na poli. Ve škarpě. Ve stohu. V remízku. Na louce. Na vrcholku kopce či skály. Ba dokonce jsem spal už i na stromě (a ne jednou) či ve stromě. Prostě kdekoli, kde jsem večer a kde je trochu hezky a alespoň trochu rovný prostor 2x1metr. Nic víc nepotřebuju....
Taky se tak spat necha , v Australii jsem spal i u silnice pod mostem na betonu kvuli vedru . V Canade jsou nektery camping sides zdarma , nekdy tam ses naprosto sam a neplatis nic . Ja trochou komfortu nepohrdam a v USA neriskuju Trespassing kdyz nemusim . V Mexiku spim taky vsude v prirode , ale v obydlenejsich oblastech jses bezpecnejsi v campech .
Ty mi nekoho pripominas...:-)
A umístíš ho do mapy?
8-)
Canada? Vlad?:-)
Squamish, British Columbia.
No jo...uz je tam:-)))
Při vší úctě, nejseš příbuznej Lendla ? :-) Canada, cyclovandr, bicycle, fresh air, credit cards... :-)))
Nejsem . Tady je hodne cechu , ale malo jich jezdi na kole , asi proto to je samej infarkt a ruzny neduhy ...
Do Kyjeva po stopách K.H. Borovského. :) Zdá se, že EuroVelo 4 kopíruje nějakou starou obchodní cestu, tak to má být.
do Kyjeva nechci. Na druhou stranu. Na franzouzký pobřeží. Kamené řady menhirů mě lákají už nějaký ten rok....
No vidíš, menhiry, to mě ještě nenapadlo. Zajímavá inspirace.
a taky kostel svatýho Michala, kde křesťani vyrvali ten menhir na vrcholku a postavili tak Kostel a od té doby je celé okolí vždy při přílivu pod vodou a z toho kopečku se stává ostrov desítky metrů v moži a při odlivu se voda stáhne a dá se přejít po silnici ke kostelu....
On Jurimir pojede po nejake znacene trase? To jako ze nepojede dle slunicka, pripadne kompasu, ale podle nejakych ukazovatelu? Ty starnes...:-)))
no, asi jo no.... Nikdo nemládneme....
Ale řekl bych, že krz německo je to tak nějak jedno spíš až na pobřeží, že bych se chytnul tý trasy... Ale možná ani to ne, protože bych chtěl udělat zastávku do Holandska... Hele kdo ví... ALe ten směr, tak o tom bych uvažoval....
Takze ti jde hlavne o smer:-) Tak to pak ju!!!:-) To k Jurimirovi sedi lepe nez trandani za sipeckama:-)