O jednom (ne)povedeném výletu na kole aneb dobrodružství podle cykloturistického průvodce.
Hezkýýýýý :-)
Tak to dopadne když si člověk nepřečte datum vydání průvodce pro cyklisty. Tenhle mám taky a pochází z roku 1922.
Co se týče restaurací a hospod bohužel často je zastaralý i loňský průvodce. Stačí aby odešel kuchař a je celá dobrá hospoda v háji. U nás ještě do nedávna byla hospoda, kde se jeden týden dalo dobře najíst a druhý nikoliv, to jak se střídaly směny. Teď se tam dá najíst jen blbě.
Stačí pár let a vše je jiné. Nedávno jsem četl knihu od Boba Hurikána " Dějiny trampingu", kterou napsal v roce 1940. Popisuje tam zakládání trempských osad. O jednom trempovi tam píše, že si našel malé tiché údolí stranou od lidí nedaleko Poddubí u řeky Sázavy.... Náhodou to údolí znám. To by se Bob Hurikán moc divil, kdyby tam dneska přijel. Nad tím údolíčkem vede dálnice a kamiony a auta tam sviští ve dne v noci. Most duní a smog padá do údolíčka. Místo pro odpočinek jako stvořené.
Nerad bych, aby se tento můj příspěvek zvrhl ke kritizování dálnic, kamionů a aut. Děkuji.
Slyšel jsem jednou v TV jakéhosi projektanta, že každé údolí je krásné až v okamžiku, kdy přes něj vede most.
Nedávno jsem byl o víkendu v jedné ze starých chatových oblastí u Prahy (Podkozí). Místo blahodárného klidu se celou dobu ozývaly sekačky a křovinořezy. :(
Podkozí je plný pražáků, tam je to úplně nejtipičtější...
pěkná blbost
Vždyť se podívej,kdo je podepsán.
Jsou lidé, kteří když něčemu nerozumí, odsoudí to. Nepřiznají svoji nevědomost ...
dyť on to nemyslí vážně.
Jináč - mám dojem, žes tam, Kocóre, nenapsal co je to za mlejn, kde je ? Jeden by se tam hned jel mrknout - po tak podmanivém popisu. Takhle to vypadá jako fiction. Nebo čtu nepozorně ?
Tak co, už píšeš knihu o tvé poslední cestě ?
Přátelé všem vám děkuji. Já nyní pracuji na jedné stavbě za Prahou v polích a mám omezený přístup na internet. Tak se tady vyskytuji jenom občas. Nedávno mi spadl na nohu trám a tak jsem měl na nějakou dobu po ježdění. Teď budu muset všechny zameškané výlety dohonit.
Milý kocoure,a kde ta "nádhera"(Starý mlýn)je?
P.S.Dodatečně mi došlo,že mohlo jít o fikci k pobavení a já jsem naivní.
V jednom zapadlém údolí mezi Kouřimí a Sázavou.
Projeď staré kupecké cesty v okolí bydliště, určo na něj narazíš ...
8-)
Tady u nás se jezdí "Podél mlýnů na Kačáku"
Začíná se ale Dědkovým mlýnem u Unhošti, ač potok pramení u Řevničova
Nezačíná se u dědkáče, ale ještě o kousek dřív, ta největší koncentrace je od Mosteckýho mlýna (kousek od toho bunkru) až do Loděnice. Jeden mlýn v Poteplí třeba míval občerstvení (nebo barák nad), ale tam nevim jak je to teď.
Jinak tam býval prý i průvodce, nevim jak teď..
Jo jo. To jsou ty výměnné držáky přehazovaček, stačí něco namotat do řetězu,patka se ohne a je to v drátech... Trochu ale pomáhá pravidlo,že jak tam vzadu začne něco rachtat, hned to chce PŘESTAT ŠLAPAT A ZABRZDIT... někdy ale nepomáhá ani to... :-)