Zdravím odborníky zde!Potřeboval bych poradit.Dá se u dětského kola-má šestikolečko vzadu(přehazovačka SIS-rozbitá) vyměnit za jinou lepší?Všude čtu v cenících o přehazovačkách na 7/8 kolečka.Tak jak to tedy je?
Ahoj. Já si přehazoval na starém favoritu (přehazovačka SIS, šestikolečko), řazení z rámu na řidítka - koupil jsem plastové (dosti levné) páčky SIS, má to indexaci, chodí do dobře.
Řeším teď něco podobného na kole dcery,ale mám za to že dnes už asi nikde páčky na šestikolečko neseženu.Kde jsi na ně narazil? Napadlo mně dát tam páčky s vyšší indexací ale nevím jestli by se daly použít,či (a jak ) upravit.
Kupodivu jsem je sehnal napoprvé( pře cca 2 roky), ale prohrabali přitom několik krabic a byly to poslední. Řazení s vyšší indexací použít lze (aspoň mechanik mi to tak tehdy řekl), s tím, že jedna (krajní) poloha se prý uvnitř řazení nechá "zablokovat). To ale nemohu potvrdit, já sehnal ty páčky.
Musíš použít páčky na šestikolo jinak to nejde.
Přehazovačku můžeš koupit jakoukoli, i osmičková ti bude s původním řazením SIS chodit, jenom nevyužiješ celý její rozsah. A z tý zničený použij hák (pokud tam byl), na němž je upevněná k zadní patce, nebo kup novej.
Díky moc,jdu do toho.
Zapomněl jsem na jednu věc, se řazením Shimano ti bude chodit zase jenom přehazovačka Shimano.