ale zdravi :) teda, vetsina ciklistu, kteri maji jezdeni jako konicek
ja bych to radeji psal cyiklyisti pro jistotu
Kdo si padne do oka ten se pozdraví.Pokud by měl zdravit každý každého,bylo by to divné.Jednou pozdravím,podruhé ne.Dle zkušeností pozdraví více lidí v cizině než u nás.A nejlépe když nejedeš úplně nalehko.To občas někdo vztyčí i palec což je za deset pozdravů.O tom že se zdraví i motorkáři nevím,nikdy jsem na motorce neseděl.Možná i proto je tolik nehod.Zvednout ruku ve 200km/h každý asi nezvládne.
Kde jezdíš ? Všude kde jsem se kdy na kole vyskytl, tak jsme se s protijedoucími cyklisty vždy zdravili... Je ovšem pravda, že v drtivé většině jen s bikery, žiletky jsou trochu jiná sorta a ti moc nezdraví :-) Nevím proč, ale sám nezdravím jen "kolaře" bez helmy... Alespoň ne sám od sebe, pokud oni pozdraví jako první, tak jim to samozřejmě opětuji...
Vzhledem k tomu že mám vlastně "siničku do terénu" tak mě dost často zdraví i ti žiletkáři (a já je) :-))
To jsme na tom, Jardo, úplně stejně, cyklisty bez helmy taky nezdravím, většinou by ani sami neodpověděli na pozdrav, i když jsou výjimky.
Je pravda, že jsem se do určité doby snažil zdravit i žiletkáře, ale většinou to bývají namachrovaní frajírci a na pozdrav odpověděli tak 3 z 10.
Kdyz ty takky vypadas tak trosku jako motorkar:-) Jen ta motorka je trosku zvlastni:-)
Ale taky uz se mi to parkrat stalo. A prevazne to byli vousaci na bublajicich strojich.
kdybych měl ve "špičku" zdravit každého cyklistu, tak nemám čas se řádně věnovat jízdě samotné
Mě by zajímalo, jestli místní zdraviči pozdraví i důchodkyni jedoucí na historické plečce do obchodu pro mlíko, nebo za hodné pozdravu považují jen borce v dresech na drahých strojích.
Mě odmalička učili na vesnici pozdravit staršího i neznámého.S ohledem na věk to mám usnadněné-mohu odpovídat na pozdrav.A kupodivu mne zdraví více chrti na silničkách.
Mě to taky učili a bohužel i u nás na vesnici jsou lidé, kteří mi neodpoví na pozdrav i kdybych je měl praštit po hlavě. Občas se zapomenu a takového nezdraviče pozdravím a připadám si jako blbec. Z obdobných důvodů ani za každou cenu nezdravím okolo jedoucí cyklisty. Nevadí mi pozdravit, ale vadí mi, když pozdrav není opětován.
Naštěstí u většiny lidí lze odhadnout, zda pozdraví či nikoliv. Takže nejprve oční kontakt, pak pozdrav. Léta přibývají, takže se dostávám do věku "odpovídám na pozdrav"
řekl bych, že u řady "zdravičů" nějaká ta selekce funguje. babka na veteránu nebude v hierarchii vyvolených příliš vysoko, nejspíš se do pomyslné množiny "zdraveníhodných" ani nedostane. vlastně ani nevím, proč bych měl reagovat na každého protijedoucího cyklistu, kterému jsem v zásadě ukradený stejně jako on mě
Jak zdravit cyklisty jedoucí v pelotonu? Každého zvlášť? 8-)))
Odhadneš zhruba prostředek peletonu, lépe o něco blíž k začátku a zavoláš mocným hlasem "Zdravím peleton!" či ještě lépe "Zdavím vás silní junáci na hliníkových ořích"
A bude z toho hromadný pád, jak se leknou ("zavoláš mocným hlasem...") a popadají. 8-)))
To můžu potvrdit, takhle jsem jednou ráno zvolal v Ladronce při cestě do práce asi ze 30 metrů za bruslařem mocným hlasem "levá" a málem se na těch kolečkách přizabil, jak se mu zapletly nohy leknutím :).
zkus řvát "kolo zleva", reagujou na to líp.
...případně pak (po nereagování na výzvu) "uhni zm.de, 3.14čo, ..." atp
To zm.de je tak oblibene mezi bikery, bikerkama:-)))