Prosím o radu. Po třech letech začal vykazovat Speedmaster 7000 nespolehlivost při načítání pulsů od snímače. Letos už to není nespolehlivost, ale nenačte nic. Umí někdo poradit? Je to na vyhození a nákup nového computeru?
Je to bezdrát, žejo! Tak to budeš asi muset dát novou baterku do vysílače (co je na noze vidlice).
Předpokládám, že baterka v compu je OK, když nemizí display.
Jo, a kdyby to byl drátový, tak se drátek už asi někde ukroutil/nalomil. Můžeš koupit novou kabeláž, nebo poškozené místo najít a opravit (na polaritě nezáleží).
Je to drátový přenost. Pravda je, že jsem drátky kontroloval jen vizuálně, ale jak jsem psal původně. Začal mi přenos váznout už před časem. Občas se stalo, že mi rychlost spadla na přesnou polovinu, nebo na třetinu. Bylo mi jasné, že ne každý "průchod" byl zaznamenán. Teď už je mrtvý úplně. Baterka v computeru je nová.
Blbej dotaz - magnet je v drátech na správném místě, správně nastavený ? ;-)
To není "blbej" dotaz. Magnet je v drátech. Co to znamená "sparávně nastavený"? Když mi před časem začal přenos váznout zkoušel jsem upravovat různě polohu vůči snímači tak, aby se "čtení" zlepšilo. Někdy to pomohlo. Nemůže to být tím, že magnet "slábně"? proč se mi to začalo stávat až po několika letech?
Ano, aby běhal ve správné vzdálenosti od snímače...
Magnet slábnout může, ale to asi nebude tento případ. Podle mne to bude buď přerušenou kabeláží nebo odešel ten magnetický spínač co je ve snímači. Ten se dá koupit, stojí to pár korun... Jen jestli si troufneš to vyměnit...
Zadej do vyhledávače název compu (třeba na www.zbozi.cz), kabeláž je za cca.200,-
Nebo hledej a pak letuj :o)
Mě se drátky nejvíc poškozovali hned u základny compu.
OK, zkusím to a dík za radu.