Severní okraj Plzně je lemován borovými lesy, takže borůvek je habaděj. Stačí zastavit u lesa, opřít kolo o strom a cpát se. Ale letos jsou nějaké malé. A zítra pojedu prozkoumat třešňovou alej mezi Žilovem a Horní Břízou. 8-)))
My sme na to koukali, ale ještě nebyly zralé... Ale u Žerotína sme se cpali a taky teď u Klatov jich pár bylo :-) Ale maliny ještě ne :-(
Konzumuju všechno z čeho neplatím spotřební dan abych nemusel podporovat hyeny z modrým ptákem.
To já dokonce vím o jedné úvozové cestě, kde rostou borůvky tak šikovně, že se dají sbírat rovnou z kola. Bohužel letos to na borůvky u nás moc nevypadá, ale snad se pletu.
Houby nesbírám, když přijdu do lesa tak houby jak jen můžou tak nerostou. Naštěstí mám kamaráda, který sbírá houby tak vášnivě, že během sezóny mi pokládá otázky "já bych šel odpoledne na houby, vzal bys sis je?"
řekni kamarádovi, že mi může pokládat tyhle otázky taky, jo?
U vás nerostou ? My jsme před 14 dny už měli letošní první smaženici ;-) Suroviny vyrostly v lese u nás na chalupě ;-)
ale jo, včera jsem z procházky se psem taky přinesl na polívku, ale nejsou lidi. Před 14ti dny jsem se do lesa vůbec nedostal:o( Jsem rád, když jedu alespoň jeden den na kolo. Ale dneska pojedeme okolo jednoho místa, kam vždycky chodím na praváky, tak se mrknu. Je to kousek od Tebe ;o)
V minulých letech jsem měl pohotově brašny a pořádal výjezdy za polním pychem. Když zrály jabka nebo hrušky, vážilo kolo i 45 kilo.;-)
Jj, polního pychu se také občas dopouštím. Takové mladé kukuřičky... mňam, mňam. 8-P
jo, tak kukuřice jsme cpali s Vaškem vždycky do kapes u dresů cestou domů... :-) ted už si je kupuju :-/ ale měli jsme velikou úrodu lesních jahod a na tom si pošmákl i pes, stačí zavelet "jahůdky" a pes si lehá do jahodí a čeká, až mu něco přistane do tlamičky, sám to nějak nezvládá trhat, jsou přeci jen malinké .-)
8-))) Chytrej pejsek. A Vašek to nedělá? 8-)))
jako že by si lehl do jahodí?? :-) :-) ne, pilně trhá jahody psovi :-) no, naučili jsme ho si tam lehnout, protože jinak strká tu tlamu všude a ty se k té jahodě prostě nedostaneš... takže leží a čeká a když vstane, tak bývá někdy trochu červený od těch jahod, přece jen se svými už 15 kg ty jahody rozdrtí :-)
to já bych se taky občas dopustila, nejen kukuřičky, ale třeba mladý hrášek, ale to by se mnou vette vůbec nemluvil, v tomhle je zásadový =)
já to beru tak, že mě taky nevadí, když si soused utrhne přes plot, jablko, malinu nebo třešně, tak když jedu podle pole a na tom jednom poli si utrhnu jednu kukuřici, tak si myslím, že to tomu majiteli bude vadit asi stejně.
S pytlem na brambory tam pro ně samozřejmě nepojedu.
to já bych často ráda zobla, ale vette je zásadně proti, tedy lesní plody bere vpoho, ale jak jde o aleje stromů nebo sady u cesty, považuje to za krádež, tak jen smutně koukám =)
No, krádež to sice je, ale pokud se jedná o přímou konzumaci... Maj to všechno sežrat jen breberky a lesní či polní zvěr? :-)
S tou přímou konzumací se mi připomněla stará historku, když můj známý jel do NDR a na zpáteční cestě mu našli němečtí celníci šišku salámu, který se tenkrát nesměl vozit. Tvrdil, že to má na svačinu a když tomu odmítali uvěřit, sežral ten salám před jejich zraky celý.