Bohužel nevím žádné spešl cviky.
Co se týká stylu jízdy tak tam bych doporučil do toho kopce myslet na to, že výkon je lepší dodat menší silou většími otáčkami než naopak. Prostě podřazovat na lehčí převody a pokud se snažíš udržet určitou rychlot, dělej to spíš soustředěním na roztáčení pedálů do kruhu co nejrychleji než zuřivým dupáním nebo velkým tlakem na těžký převod. Podle mě si tak svaly zvyknou rychleji.
Vzhledem k tomu, že při jízdě na leháči do kopce tlačíš do pedálů, používáš teoreticky stejné svaly, jako by jsi dělal dřepy. Ale stejně si myslím, že daleko příjemnější je si to poctivě odjezdit, a to už jen pro ten zážitek a pohodu.
Souhlasím s Tebou, že "příjemnější je si to poctivě odjezdit, a to už jen pro ten zážitek a pohodu."
Ale přemýšlím o lehorotopedu... Někdy prostě nemám čas na dlouhou projížďku a když mám jen hodinu, tak se dostanu jen někam, kde jsem byl tisíckrát a nokonec často nejedu... Pak taky často nejedu, protože chci být s manželkou, jelikož si po večerech přividělává tancem a tak se nevidíme každý den... Na lehorotopedu bych si mohl šlapat a zároveň s ní povídat. No a někdy je v zimě tak hnusně, že se jet nedá nebo se mi do toho počasí prostě nechce. A tady by ten rotoped taky bodnul....
Zatím na něj nemám, ale přemýšlím o tom, že bych rodince řekl, že nic k vánocům nechi, ať mi přispějí na tohle.