Hojky takže mě odchytli páni doktoři a v břiše mám pár nových dírek obložených stehy (vykuchaný apendix). Bude ježdění na lehokole šetrnější k břišním svalům než treking? Mě ze začátků břicho docela bolelo (první kilometry na leháči), no každopádně mám včil minimálně 4-6týdnu na dostání se zpátky aspoň na původně již mizernou kondičku.
vím že se lehokolo doporučuje jako poslední možnost cyklistiky když bolí záda apod, břicho je na tom jak?
Já, na tvém místě, bych se zkusil zeptat doktora. Ono břišní svaly na lehokole asi skutečně trochu pracují. Tak bych radši z kraje moc nejezdil.
No týden až dva se na kolo ani nepodívám - stejně moje lehokolo je momentálně OutOfOrder nepojízdné . A fyzickou aktivitu mám zakázanou - sem rád že chodím :) Ale znáte to- pěšky je ten svět najednou strašně velikej a všude je to daleko.
Já bych řekl, že na lehokole použiješ břišní svaly vždycky, když zvedáš nohu ze země na pedál. Trochu pak během šlapání v té fázi, kdy se koleno zvedá, ale asi o dost míň. Skoro mám dojem, že bez SPD vůbec a s nimi jen minimálně. Akorát to zvednutí noh ze země bude břicho zaťěžovat.