s Josefem Zimovčákem -> http://www.higbic.cz/ jedete?
Celou trasu určitě ne:-)
9.7. mám volno a jede přes ČB, tak bych se s ním kousek na VeloGauči svezl, jestli mu budu stačit :o))
Jednoho jezdce na vysokém kole jsem potkal na Moravě, jel v protisměru, a valit tak neuvěřitelně, že jsem si ho ani nestačil pořádně prohlédnout. :o)
Škoda, že musím do práce.
Škoda, že jede z Varnsdorfu do Drážďan přes Děčín, jinak bych uvažoval o připojení se.
16.-17.7. je v Břeclavi... 16. asi nebudu moct, 17. už by to vyjít mohlo...
Taky bych se tady někde na jihu zkusil připojit. Už jsem napsal na jeden z jejich emailů aby mi upřesnili místo a čas startu pro tyto etapy.
Když tak bych to sem hodil.
Někde jsem četl, že kdo se napíše na startu, dostane tričko a je jedno, jestli pak pojede 10 km anebo celou "etapu". Dá se i připojit "cestou"... Ale nic konkrétnějšího nevím...
Takže jsem včera mluvil s paní Annou Osičkovou, která jede také a je uvedena na stránkách hibic jako kontakt.
Vyjíždí se ráno obvykle mezi 7 a 7:30. Pokud to jde, tak od místní radnice. Což by v Břeclavi mělo jít.
V Nitře se neví jestli je možno jet z náměstí. Doporučila mi zavolat operativně na její mobil.
602 703 814. Píši ho sem, protože je i na webu, takže to snad nevadí.
Jinak k rychlosti. Řekla mi, že průměr je prý cca 20. Kdyby byl 28, jak tu bylo psáno, tak mě to zabije. Realita mi, když tak ukáže. Snad to vyjde v práci.
To woe, ON to jezdí průměrem 35 km/h! No to teda nevím, jestli se připojím... ;-)
Já plánuji, že se s ním potkám na vrcholu nad Mikulášovicemi. Pak je několik km táhlého klesání a dlouhá "rovina" směrem na Hohenstein. To bych se mohl chvíli udržet. Snad. 35 km/hod je pouhý dvojnásobek mého průměru.
Jel jsem. Sice jen nějakých 25 km, ale bylo to bezvadné.
http://petrasovi.cz/index.php?dir=./pepaz072008...
Tak jsem absolvoval pár kilometrů s panem Zimovčákem na svém VeloGauči. Musím hluboce smeknout před člověkem, který je schopen jezdit takovýmto stylem . Na rovině celkem pohoda, ale on dokáže i do kopců jet pořád stejně rychle, ale co se divím, když absolvoval trasy tří nejtěžších etapových závodů. Měl sem tu čest podat si s panem Zimovčákem ruku a rád budu nosit tričko, které jsem od něho dostal.
Pár fotografií
http://holfi.pohoda.com/zimovcak/
a jedno krátké video, podívejte se s jakou zarputilostí pan Zimovčák šlape
http://holfi.pohoda.com/zimovcak/zimovcak.html
Hmm, to video mi nějak nejede... :-(
Moc pěkné video. Mě to tempo tak zarazilo, že jsem nebyl schopen s foťákem vůbec manipulovat a to normálně jsem zvyklý dělat na tandemu všelijaké vopičárny.
O vás jsme spolu taky mluvili, sem mu říkal, že sem četl o jeho Tour zde nakole a že již někdo odtud s ním jel. Okamžitě věděl kdo, říkal "jo ty na tom tandemu". Akorát sem měl trochu smůlu, čekal sem na ně před ČB a očekával příjezd od Vodňan a najednou koukám, oni jedou od Budějc, ale hlavně že jsme se potkali a mohl sem s ním jet.
No nemysli si, když jsme na něj čekali, taky jsem měl strach aby to nakonec do té Poustevny nevzal druhou stranou, řekl bych, že trochu ty trasy přizpůsobují aktuální situaci. Ale jinak dobrý, ne? Mě to hrozně nadchlo, takže jsem v zápětí přečetl ty jeho tři knížky během třech večerů.
hezký! Člověče já jenom nechápu, jak může šlapat v takovýhle poloze. Moje záda a krk by asi protestovaly ukrutně...
Moje krční páteř taky, ale on takhle maká do kopce, na rovině to zvesela točí ve vzpřímenějším posedu. Škoda že mám ortézu dole jenom 14 dní, asi bych si projel delší úsek, ale i z těch nemnoha kilometrů sem nadšen . Rozhodně to stojí za to vidět na vlastní oči pana Zimovčáka a jeho výkon.
Tak jsem dnes kousek s Pepou jel. Bohužel díky zkur.. prostě zákazníkovi o hodinu později, než jsem plánoval. Vyrazil jsem z Břeclavi naproti směr Mistelbach. Díky silnému protivětru (jak jinak v mém případě) a hlavně hodinovému zpoždění jsem Pepu "dojel" už kousek před Wilfersdorfem. Zamával jsem a otočil to se skupinou. Jelo se na pohodu, žádné "šílené" tempo. Jen v Rainthalu (je tam takové dosti stoupáníčko) se Pepa jal "urvat" se, tož jsme museli trochu šlápnout do pedálů i ostatní... Pepa na tom "velokole" jede jak drak, já bych z toho spadl tak mo jednom metru (pokud bych se vůbec nahoru dostal)...
Celkově to dalo tričko, 48 km (prům 25,3), nastoupano 240 m. Jo a jeden (můj) defekt cca 300 metrů před cílem:-)