Kdo jste byli na kole a neměli jste možnost sledovat Tour de Suisse:Roman Kreuziger suverénně vyhrál horskou časovku a je před zítřejší závěrečnou etapou v čele.
Díval jsem se, neuvěřitelně "lehce" šlapal. A když říkali ty sklony kopce, tak jsem lapal po dechu, v jednom (malém) úseku něco kolem 35 proc.
Tady je profil té časovky
http://www.tds.ch/sportch/upload/marschtabelle...
1556 m výškový rozdíl na 25 km
Je to nářez,ale podle některých příspěvků si myslím,že někteří borci to zmáknou levou nohou.
Na cokoliv.Byla to ironie.
Vzdyt kdo chce, pochopi :o)
Nic proti vykonum naseho borce, ale stoupani 35 procent podle mne nelze na kole vyjet. Snad jen nejakou kratkou 10 m stojku. Stoupani na Rip ma v jednom kratkem useku sklon cca 27 procent a znam dost lidi, kteri ho zakousli do riditek vyjedou, ovsem jeste vic znam tech co ho nevyjedou. Ty parametry, ktere uvadis odpovidaji prumernemu stoupani mezi 6 - 6,5 procenty a to je uz docela normalni hodnota.
V té časovce opravdu žádných 35% nebylo a na silničce by to bylo šílené (občas se na některém ze tří největších etapáků jezdí těsně pod 30%, samozřejmě jen krátký nejprudší úsek a i tam už je vždy sranda pozorovat, jak to ani profíci nemohou pořádně vylámat).
Souhlas, že spousta lidí nedá ani kolem 25%, což už je fakt hodně. V terénu často stačí kolem 20%, když jsou k tomu ještě nějaké šutry nebo jiné překážky na které je nutné zrychlovat.
Ale jinak se 40% asfaltové stoupání vyjet na biku dá. Já jsem nikdy 40% ještě nejel, maximum co jsem jel osobně bylo 30% a to se ještě celkem dalo v pohodě (v pohodě myslím, že je to fakt záhul, ale že nebylo třeba třeba v půlce slézt, délka byla několik set metrů, zbytek byl mírnější).
Těch 40% jel někdo z BF, bylo to tam včetně fotek a kde to je (někde v Evropě to bylo, už nevim kde), široká silnice, kterou na biku šněrovali sem tam pro zmírnění sklonu a po pár set metrech museli zastavovat. Ale vyjeli.
Co se stalo? ČT4 vysílá cyklistiku živě? Doufám, že mu to zitra vyjde a bude první.
ČT4 ? V programu to není.
Je to na Galaxii Sport. Prý teda...
Ano,Galaxie sport,zítra v 15.30hod..
Kua v novinách jsem četl, že by to mělo jít dnes i zitra na ČT4 Sport. Podívám se do programu a tam nic.
aspoň tohle: live přenos stream na počítači závěr dnešní poslední etapy etapy zde: http://tv2sport.dk/stream/9816?pop=TRUE
Tak se mu to podařilo. První český vítěz Pro tour závodu.
Jsou někde zveřejněna jména závodníku jednotlivých stájí na tdf? Zajímalo by mě kdo bude v jeho stáji Leader.