Ahoj.
Tak ted bych zas hodil do placu otazku ja:-)
Potrebuju koupit brasnu na riditka. Zatim jsem nasel od Arsenalu ART. 510 a ART. 440 (taky by me zajimalo, jakej je mezi nima rozdil...cenove je velkej, ale pripadaj mi stejne). Poradi nekdo nejakou dalsi?
Dik a GL
Rozdíl je tuším v tom, že jedna je naprosto vodotěsná. Další rozdíl je v držáku. Jinak přední brašny dělá ještě Junk, Zefal. Možná bych si vzpomněl ještě na další, ale už mi to večer nějak nepálí. Důležitý je ale na co ji chceš. Nejčastěji se v tom vozí foťáky, doklady, peníze, svačina. Doporučuji nějakou dobře polstrovanou, pevnou, nepromokavou, s velkým mapníkem. Mám políčeno na tu vodotěsnou od Sport Arsenalu.
Já mám řidítkovou brašnu od Vely, nahoře odnímatelný mapník (na suché zipy), vepředu a postraně kapsy, popruh na rameno, součástí je pláštěnka proti dešti. Na řídítka je přidělená takovým plastovým bazmekem na rychlozacvaknutí. Její výhodu vidím v tom, že ten bazmek ji drží kousek před řidítky, takže se tam bezproblémů vejdou bowdeny. Vozím ji na rovných řidítkách, ale - podle mě - jde bez problémů uchytit i na vlaštovky (záleží pouze na šířce té řidítkoví představcové objímky). Howgh.
ahoj, já mám přední brašnu od Authora, taky byla přidělaná takovým velkým udělátkem na řídítka a měla zaklapovací rychloupínák (nebo jak se těm legráckám říká :o) Má malou přední kapsisčku, velký vnitřní obsah a po stranách na jedné straně kapsu na lahev a na druhé takovou malou placatou, třeba na nářadíčko. Na vrchu je mapník a přes něj odepínací gumy na uchycení něčeho, třeba šusťákovky, celá ce pak dá vzít na popruh přes rameno... jéžiš já to tady opěvju a na to hlavní zapomenu - má vystuženou zadní část, takže se nedeformuje. Někde na authoráckém webu je na obrázku.....
No ta je hezká. Místo nářadíčka tam jde vozit třebas i šitíčko...
:o)))))))))))))))
nebo flastříčky ...... :o))
A bylas úspěšná v kraťáskách?
nebyla:-( Lítaly jsme s dcerou a sháněly jí botasky, takže na kraťásky nezbyl čas. Tam, kamjsem nakoukly, měli houby, tak to musím po těch dalších obchodech vzít někdy jindy a sólo a nebo to risknout a vzít tam ty přes net.
Moje životní zkušenost je, že pokud něco sháním, tak ZÁSADNĚ sám!!! Nikoho s sebou neberu. Sháním rád a často. A přiznám, že nejradši u vietnamských stánků. Je tam levno, vydrží mi to obvykle stejně dlouho jako značkové věci (myslím hadříky), a navíc mi většinou dávají nějakou záhadnou součtovou slevu, možná z důvodu mého stále nechápavého polodementního výrazu. Tyhle cyklo kraťásky jsem tam ještě neviděl, to je pravda. Ale zas jsem tam nedávno koupil nádherný pyžámko za 10,- (!!!) korun. Vzal jsem ho hned dvakrát...
no dyk já s ní taky šla ve stavu nejvyšší nouze a pod pohrůžkou, že když bude moc otravovat , tak ji strčím do kašny a uteču. Bylo to o nervy, ale přežily jsme obě. Příště ale fak raději sama.....
A navštívil jsi někdy "Hrabák"?:-))) Takhle já říkám těm krámům "levný textil, obuv, drogerie". Teď se to hodně rozmáhá po menších městech a fakt se tam daj nakoupit dobré hadříky...a skoro zadarmo.
Jo jinak asi vyhrála ta 510 od Arsenalu.
Jojo. Obchody typu "vše za 39" jsou mým Tuzexem...
Pokud se nechces zdrzovat "ksirovanim" a navlekanim na nejake dratove drzaky, obetuj prachy a kup si brasnu Tatonka,Jansport nebo Ortlieb: drzi jako blazen, dokoupit se da futrovani na fotobrasnu, majï ramenni popruh, futral na mapu pojme sikovny formaty.Levnejsi varianta: Rixen + Kaul. Na ostatni zapomen, pokud si ji nechces sam prejet, az ti spadne.Vim, o cem mluvim...
zdravim, ja jsem koupil kellyse s rychloupinakem, myslim K303 ale nevim to presne, kazdopadne je paradni... jsem s ni moc spokojeny, jeste jsem tedy nejel za extremniho deste, ale vzdy vse vydrzela... Ale shanel jsem ji cca 3 měsíce. Až jsem ji sehla v cykloSeky...