Musim se s váma podělit o jeden aktuální zážitek. S kamarádem jsme byli na tři dny na slánsku, podbořansku a plzeňsku, najezdili jsme asi 250 km (tuto oblast doporučuju). V zimě jsem plánoval, že si koupím velkou koloběžku, pořád jsem si ji chtěl zkusit až jsem našetřené peníze utratil za knížky. No a když jsme na posledním kopci, v Bolevci, na kraji Plzně stoupali vzhůru (asi 30 metrů), tak jsem rozthl řetěz. A co teď, za hodinu jel vlak, osm večer. Únava. Nejschůdnější bylo jet na kole bez řetězu. Naštěstí to bylo s kopce. Ale z mého kola se stala velmi naložená koloběžka a v prudších kopcích odrážedlo. Vlak jsem stihnul a docela mě to bavilo (dneska jsem si to ještě zkusil směrem k servisu). Máte taky takové veselé zkušenosti?
To samé, na silnici jsem nýtovač nevozil. Řetěz jsem přetrhl na kopci, tak jsem sebral řetěz do kapsy a jel. Místy to asi vypadalo komicky, když jsem jel zalehlý na triatlonové hrazdě 4km/h apod. kousek jsem se zul, tretry a ponožky pověsil na řidítka a tlačil do kopce. Pak jsem si ve vesnici půjčil kladivo a řetěz na dlaždici provizorně snýtoval.
Od té doby jsem přetrhl ještě párkrát a vždy se to nějak pořešilo. Dnes nářadí zásadně s nýtovačem, od té doby jsem samozřejmě nepřetrhl.
tak teď jsem se docela nasmála..................hezká pohádka před spaním. Video by nebylo???
http://picasaweb.google.cz/Bananovnik28...
Tady jsou fotky, ale já se moc nenasmál.. Teď jsem jel stejně po Praze a asi si tu koloběžku stejně pořídím :-)
Jojo. V Labských Pískovcích mi v Ostrově praskla osa a obě kliky zůstaly zplihle viset dolů. Ale vytlačil jsem to na Tisou a odtud do Děčína na vlak dojel za 45min taky koloběžmo. Naštěstí je to po rovině nebo mírně z kopce. Celkem to jde, je to přijatelnější závada než neopravitelný defekt. Ale při odrážení překážejí šlapky.
Podobně se mi taky stalo že mi rupla pravá klika a tak jsem šlapal 15km jen levou nohou (SPD nebo utažená klipsna je nutností :-) ...