Zástupci různých občanských sdružení opět v Praze uspořádali společnou snídani. Je to jeden ze způsobů, jak chtějí upozornit na neúnosně vysoký počet aut v centru metropole.
Nemohli by jste podobne akce lepe anoncovat? Treba by se zucastnilo vic lidi vcetne mne :-)
No jasně já bych si pro jeden koláček taky (na kole samozřejmě) rád zajel :-)
To měli představitelé Prahjy řečí, jak zachovají dobřekvitovaná dopravní opatření nastolená po povodních. Bohužel z nich nezůstalo vůbec nic. Přitom doprava i přes částečně nejezdící metro fungovala velmi dobře. Proč se všichni bojí omezovat auta ve městě? Vždyť by to jistě většina obyvatel (voličů) uvítala. Věřím, že i mnozí z řidičů by byli pro (jako já). Co se týče cyklostezek - není na ně místo. To ale není v žádném evropském městě. A když místo není, tak se udělá - nsjpolehlivěji takj, že se z ulic ndělají jednosměrky a po stranách se umístí betonové patníky, aby tam nikdo nemohl odstavit auto (v Praze jsou odstavená auta všude - zákaz nezákaz, takže bez betonových patníků po jednom metru to udělat ani nemá smysl).
chtěl jsem jít, ale nějak jsem na to zapomněl. Nevíteněkdo, kde se dají zjistit podobné akce cyklistické politiky?
Souhlasím - když není místo, tak se udělá. Pokud to nejsou zrovna malostranské uličky. Ale taková pařížská, nábřeží, příkopy, tam by se dalo něco vytvořit.