...nazdar všem maratoncům, jaký iontový nápoj se vám zdá nejlepší na maratony a co při tom jíst?...mým cílem jsou MTB maratony, ale ještě musím hooodně trénovat :)
Ahoj Radku. Rozhodně neberu tvůj dotaz na lehkou váhu, ale potřebuješ hlavně kreatin. Na 100 km asi tolik, kolik je v jednom kilu řízků. Teda Joe to tak spočítal a v tomhle mu bezmezně věřím.
A to kilo se jí před, v průběhu nebo po cestě? Jednou jsem to s cestou přetáhl, domů se vrátil v noci hladový, vyžral jsem všechny řízky, které maminka nasmažila, a bylo mi moc dobře. 8-)
Jinak momentálně piju ionťák Energit, akorát používám poloviční až třetinovou koncentraci, než je doporučeno na škatuli. Když se mi to zdá moc syntetické, tak to míchám s ovocnými džusy. Na cestu vyrážím hodinu po večeři, beru si čokoládičku a Corny tyčky. Správné stravování moc neřeším, protože nemám závodní ambice a vím, že se stejně neovládnu a potom vyžeru všechny řízky.
Máme hodně společného. Já jen vynechávám ty čokoládičky a corny tyčinky...
To se pak nedivím, že pod tebou zajíždí sedlovka. Třeba za to karbon nemůže. :')
8-) Přeji ti, ať ti karbonová sedlovka dobře drží. Ale že vezeš původní, dobře děláš...
...no já bych byl nejradši kdyby to bylo všechno i s tim kreatinem zakomponovaný v nějakym ionťáku a bylo by to...
Dobrý den, já nerad žeru smažené řízky v trojobalu, vozím ssebou dřevěné uhlí a rošt na gril, v chladícím boxu naloženou vepř. krkovici. Zdravím všechny rozežrané bikery!
kolik vážíš a jak to vozíš, máš za sebou dvoukolák nebo tě doprovází catering
Včera večer 93 kg. Což je dle výsledků studie japonského Shimana OPTIMÁLNÍ váha pro kolo Author Airline (publikováno, bohužel pouze v zahraničí a už nevím kde). Při tomto zatížení (cituji po paměti)..."kolo podává obdivuhodný výkon při současné minimalizaci vydávané energie...". A vozím to v brašnách na nosiči vzadu, tam se toho vejde...
Ahoj, bajkerko Bobino, zatím to nemám moc vychytaný, musím zastavit a rozbít gril. Přemýšlím o přidělání cestovního roštu na řídítka, proměnnou rychlostí jízdy budu regulovat hoření, ale zastávek na chlazené točené 10 st se asi nezbavím.
Herdek vy mě štvete s těma grilama a řízkama pořád, už mám zase hlad.
A s tim grilem na řidítka opatrně, vyšlehne plamen a budeš muset ze závodu pro technické problémy odstoupit. Instaluj to na zadní nosič, zvýší se tim tvoje průměrná rychlost. Lidi co jim hoří u zadku koudel bývaj hodně rychlí.
A bude to mít i pozitivní vliv na opruzeniny? 8-)
Jasně, po závodě nebude po opruzeninách ani stopy, páč se z nich stanou uzeniny.
uzeniny nebrat a opruz taky ne, dobrý je jezdit v tangách, mě to dělá dobře a těm zamnou určitě taky, a teď co je víc k sežrání......
ÚÚÚÚÚÚÚÚ...
...šmankote, kudy nejčastějc jezdíš, že bych se přijel aspoň pokochat? :)
Řízky neéé, ty jsou návykový. Vidíš - Airline už se bez nich neobejde.
A jinak je to celkem jedno. Pij něco, co neni moc sladký (takže běžný limonády či džusy se nedoporučují) a co ti chutná. Hlavně se má v průběhu jízdy pít pravidelně (třeba třikrát či čtyřikrát za hodinu) po částech. V horku víc. Já teda vozim broskvový sportovní cosi (hlavně si to snadno namíchám). Ale asi změním značku, ta oranžová mi teď barevně moc neladí s kolem. :')
To už je hodně tvrdě vyladěné ... už nejen přílba k barvě kola, ale i barva pití...