Kultura začíná v ulici, kde žijeme. Unikátní muzejní cyklojízda spojuje pět vybraných výstav se zážitkem noční Prahy na kole. Peloton Pražanů jedoucích za kulturou startuje v sobotu 14.6. v osm hodin ve Střešovicích a končí o půlnoci na Kampě v nádherném prostředí Sovových mlýnů, připojit se ale můžete i kdekoliv na trase.
pokaždé, když jsem se zúčastnil Muzejní noci, přineslo mi to stejné zážitky.
Nevyspalý se potácím po noční Praze tažen neuvěřitelnými davy "kultury" chtivých lidí. V přecpaných autobusech se posouvám od jednoho svatostánku k druhému, kde přes záda ostatních občas zahlédnu něco z vystavovaného a po několika hodinách se jdu radši jen tak projít městem a cíleně se vyhýbám všem otevřeným muzeím, výstavám, synagogám atd. a pomalu mířím domů s pocitem, že příště už opravdu ne. Člověk má sice krátkou pamět, ale letos a asi ani jindy už opravdu NE!
Přeju Vám, kdož se zúčastníte krásné zážitky a doufám, že budete mít z akce uplně jiné pocity, než jsem míval já.
Holt to je česká povaha.Lidem je jedno že přes davy nic neuvidí.
Hlavně že je to zadarmo !!!
Není spíš česká povaha všechno shazovat? :)
Ceskou povahou je rict co si myslim a nepretvarovat se....:-)
to možná taky...
Nicméně souhlasím s Milanem, že kdyby to bylo placené, šel bych rád, protože by polovina lidí nepřišla. Pak by to podle mne mělo větší smysl.
Já taky nestíhám otevřená muzea a galerie ve všední dny a víkendy mívám tak nabité, že většinou na cestu do Prahy nemám náladu. Řeším to tak, že si udělám jednou za čas volno ve všední den a jdu po výstavách apod. Ale ten nápad s muzejní nocí se mi fakt líbí, ale to, že to je zadarmo přitáhne bohužel tolik lidí, že už to ztrácí smysl.