Ahoj,
včera jsem byla v Tescu a našla jsem tam velmi zajímavý batoh - samozřejmě kvalita asi nic moc, ale vypadá velmi dobře a nemá nášivku Tesco :) . Pro ty, kteří si něco takového chtějí pořídit a nechtějí za to utrácet tisíce, tak by to mohla být docela dobrá volba - cena pod 300 Kč
Malá ukázka: http://www.itesco.cz/nabidka/akce/tesco_cyklo...
Ehm, já si teda pod názvem "camelbak" představuji něco co má v sobě především pytlík na pití ;-) Právě proto je v názvu to "camel"...
Ale jinak batoh vypadá docela rozumně.
Tak bylo v tom něco modrýho a ještě z toho čouhala taková hadička, takže to jako pytlík na pití i vypadalo :) Takže batoh + pytlík na pití
Za 300 celkem ? V tom případě beru zpět :-)
Docela se ale divím, za 300 se normálně nedá koupit ani rozumný pytlík...
300 stojí u camelbaku jen samotný náústek (tedy ne celých ale skoro) :-)
jde o to, jestli je to cena odpovídající. Třeba PET flašky jsou poměrně kvalitně vyrobený kus plastu, prakticky nerozbitné a poměrně dlouho použitelné. Kdyby se do nich po tunách neplnily nápoje a kdyby se prodávaly jen kusově ve specializovaných prodejnách, dovedu si představit, že by jedna flaška stála klidně hodně přes 100, pokud by tam byla nalepená správná značka tak klidně i ty 300. Dnešní praxe je ale taková, že po jednom použití nemálo lidí flašku jednoduše zahodí. Myslíš, že výrobní cena toho náústku je stutečně přes 100 Kč (aby tomu odpovídala MOC skoro 300)?
Výrobní cena náústku určitě přes 100Kč není. Ale moc nechápu souvislost s odpovídající cenou, co je to odpovídají cena?. Přeci cena nezávisí jen na výrobních nákladech, ale jak už jsi správně uvedl, tak na prodaném množství a také na distribučních kanálech, balení daného výrobku a další faktorech.
Když to vezmeme z jiného oboru, tak jsem měl informaci kdysi k nějaké konkrétní bundě. Výrobní náklady byly kolem 150Kč a také se bez problémů prodávala za cenu přes 2000Kč.
Podle mě je odpovídající cena taková, za kterou jsou lidi ochotni si to kupovat.
A já za camelbak náustek těch 250Kč třeba ochotný dát jsem, protože mi to za tu dobrou funčnost stojí. A konkurence není žádná, i hydrapak má náústky výrazně horší.
Stejne jako stan z tesco 199kc,je mnoho uzasne lehke a proti komar. Bezva! http://arabice.rajce.idnes.cz/cykovylet_na...
Při pozorném pohledu na fotografii mi u tvého příspěvku chybí smajlík, nebo to byl pouze suchý sarkasmus ? ;-)
Také jsem na něj koukal. Jako vyučený brašnář-sedlář jsem na té provokaci na první pohled nenašel žádný zvláštní podfuk. Možná praxe ukáže něco jiného. Nízká cena je pak určitě i proto, že není ozdoben nášivkami různých firem, které bez ohledu na výrobní náklady, či kvalitu vyženou cenu do nebe volajících nesmyslů.