Zdravím!
Možná se někteří z vás budou klepat na čelo, ale vysvětlete mi, V ČEM je rozdíl v těchto řadách od Shimanna (či jak se to píše)? Kvalita (co to znamená? materiál?), komfort, spolehlivost, životnost,...? Prostě proč si koupit vyšší řadu, a ne nižší???
ja vozím aceru a žiaden problem. je pravda, že som doposiaľ nič iné ani nepoužíval. na jar ju premažem, nastavím a spokojne na nej jazdím celý rok a to ju používam celoročne.
pardon, mal som na mysli každodenne po celý rok :-), okrem zimy.
Kvalita, materialy, zivotnost, spolehlivost, funkce, ergonomie, hmotnost, estetika, .. atd. atd. Proste veci, co odlisuji treba Trabant od BMW. Ale pri ceste do samosky po okresce vyborne muze poslouzit i ten Trabant, ale to bez vysmechu, zalezi jen na tvych potrebach a narocich.
Pokud se chces zeptat na neco konkretniho, dostanes urcite konkretnejsi odpoved.
Proste PROC si koupit vyssi tridu... jde mi hlavne o spolehlivost a zivotnost...
Osobne pokud bych neresil vahu, co se funkce a zivotnosti tyka, treba od Shimana bych se dival po Deore. Rady vys pouzivaji stejnou technologii, rozdily ve funkci, tuhosti, .. turista casto nepozna nebo ani neresi, stejne jako vahu kola.
Dik, na moje jezdeni jsem Deore vydedukoval taky jako optimum:)
Nejsem kdovíjaký sportovec, ale předloni jsem si pořídil kolo se sadou Deore XT (na kole, co mi ukradli, jsem měl Alivio). Nádhera. Řadí naprosto přesně s krásným mechanickým cvaknutím.... S Aliviem se to nedá srovnávat.
Jít ještě víš do XTR už asi nedává smysl. Je to pouze marginálně lehčí, ale podstatně dražší. Navíc to prý má nižší životnost.
To, ze treba zrovna pro tebe nema smysl, nemuzes pausalizovat. Fura lidi tohle tvrdi i o rozdilu mezi Acerou a Aliviem, Aliviem a Deore, Deore a LX, LX a XT atd. :o) Kazdemu co jeho jest, pokud je pro nekoho s jeho pouzivanim biku funkcni a vyhodne XTR, neznamena to, ze by to byl nesmysl. Nekdo jiny si zase muze klidne stejne neopodstatnene myslet to stejny o tobe.
Něco se probíralo třeba i tady:
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=4897
, když tam šlo spíš o porovnání vyšších řad, od LX výš.
Jinak v políčku Hledat by se toho po zadání příslušného hesla našlo jistě hafo dalšího...
Diky, pomohlo to:)
Rozdíl hlavně v ceně. Mám kolo kompletně na Acerě, za 4 roky najeto 28 tis.km, bez problémů.Měním lanka, řetězy a jednou kazetu.
Ale jiste ze i zakladni rady vydrzi, hodne kilometru a hodne let. Zalezi jenom na druhu a podminkach jezdeni. Jsou lidi, co na Aliviu objedou svet a stejna rada klidne pritom neprezije sezonu jezdenou v terenu za kazdeho pocasi (nechci rozvadet debatu o tom, co je teren, polnacka terenem neni). Stejne tak je rozdil v tom, kolik ma kdo sily a jak ji pouziva, kolik vazi jezdec atd. atd. . Nejenom mne neprezije fura komponentu i z tech nejvyssich rad, ze pro tvoje jezdeni staci Acera je super, usetris.