Jezdim ve volnych klipsnach (fujtajxl), nicmene:
dnes mi odesly klipsny, ktere jsem mel 15 let.
Na druhem kole mam takove ty bezne klipsny cca za 5o Kc, ale rozlamou se za kazde 2 mesice.
Nema nekdo tip (odkaz na obchod atd.) na kvalitni
klipsny? Reminkovy typ, lehke, ktere vydrzi.
Diky,
jf
Tady mají dostatek moderních klipsen, akorát, že se jim již říká jinak http://www.kupkolo.cz/produkty/Pedaly_105...
No jo, takovy nejaky na tom kole taky byly, slehace, hned jsem je sundal... Pro me mooooc nebezpecne.
Tak to bych si dovolil nesouhlasit, že jsou šlehače, či SPD nebezpečnější, než klipsny.
Jde jenom o zvyk, je to pro tebe něco nového, ale na klipsny sis také musel zvyknout a pokud je nedotáhneš, tak je to jako bys je neměl. Pokud je dotáhneš, tak se z nich pořádně nedostaneš, což hrozí, že lehneš.
Klipsny jsou mnohem nebezpečnější než nášlapy.
každý soudruh může mít vlastní názor, nebo pocit (naštěstí) :o))). Já jsem rád, že nemusíme mít všichni stejný kola, pedály a myšlenky.
To máš pravdu ... ještě že je ta země tak krásně placatá ;-))))
Upálit, upálit, upálit!!!!
;-)
Známý na staré favoritce má tyhle authory, ale neumím je zhodnotit: http://www.bike007.cz/pedaly-klipsny/klipsny... Možná jsou o něco pevnější, nevím. Případně Ti klidně pošlu ze svého archívu staré poctivé kovové - dvě tam určitě jsou. Myslím, že to by bylo to pravé, pokud chceš vozit klipsny které nepraskají.
Google taky třeba kuk: http://www.odklepnuto.cz/aukce1076880-stare...
Nejpružnější a nejodolnější klipsny plasty, které jsem jezdil, byly na silničce s pedály Shimano Exage 300, jenže ty jsou na míru na pedál s jiným přišroubováním.
Jinak ale každé dva měsíce 50Kč klipsny versus cca 500 Kč za slušné spd pedály, to vážně stojí za úvahu :)
Plus k tomu připočti ještě nějaké tretry, těžko s tím bude jezdit v keckách jako doteď ;-)
to už jsem taktně zamlčel. je dobře když to dotyčnému dojde až když má koupené pedály, pak je větší šance, že koupí i ty tretry ;) Jinak ano, při likvidaci co dva měsíce návratnost s turistickými botami cca dva a půl roku... Ale stejně to byly krásný časy, kdy to člověk nestih a lehal na křižovatce :)))
a nebo jinak, zajímalo by mě, jestli ještě dneska umím stát zacvaklej na silničce delší dobu na místě. budu to musel zkusit
:o) Kdyz je to mirne dokopecka, jde to v podstate neomezene dlouho. Teda do omrzeni :o) I na biku. Na rovince mozna taky, semafor s libovolnym intervalem zvladnout jde.
To je jen o technice, není problém stát ani z kopce, jen je to těžší, když tam nejde popíždět těch pár cm sem tam jako do kopce.
Ale přiznám se, že z kopce mi to taky nejde. Na rovině jak kdy, někdy ano a pak libovolně dlouho, někdy tak dobře ne, třeba když to delší dobu nezkouším.
A na biku je to podlě mě výrazně lehčí díky jeho geometrii a lepší opoře v širších pláštích, teda mě to na biku vždy šlo výrazně snáz než na silničce.
A to jeste neznas celou pravdu:
http://www.fuxoft.cz/redmeat/strip--pravda.jpg.htm
Jak se otepli, jezdim v tom naboso v takovych tech paskovych sandalech s gumovou podrazkou. A nejpozdeji v pulce cervna uz mam nahore na prstech prima mozoly a vydrzim vsechno.
Jezdím ve starých kovových - jsou už celý rezlý, ale vydržely - tenhle pár - odhadem už 6000 km, takže moc nechápu, jak je lámeš... Nebrousíš s nima o zem, než se ti podaří při rozjezdu nazout?
Ty authory jsou sympatický, taky jsem je měl, takový bačkůrky: dobře se obouvají, ale imho nejdou tak dotáhnout, jako ty kovový. Dobrý do města ale jsou určitě.
Já je nelámu :-)) to jsi asi chtěl odpovědět autorovi vlákna...
Ajo, sorry, jsem pitomec :-)
Posli adresu , mam tu pouzity ale jako novy kvalitni stanley steel Italsky klipsny od ALE - i s top of the line Japonskejma pedalama - KKT-PAA , maj uz za sebou prejetou severni Ameriku ale jsou v cajku - repack bearings and they are good for another 10 000 km or more - venuju Ti je , ja uz do klipsen kdyz mam na vsech svych bicyclech SPD pedals uz asi nikdy nevlezu ..... Tech par supu za postovny vobetuju , rozumim Ti , mel jsem pred lety canadaka kamose ktery tragicky zahynul ( na kole ) a ten jinak nez v kvalitnich klipsnach nejezdil .
Jsem zapomel , velikost klipsen je Large ....