Myslel sem si, že mám celkem solidní turistické cyklotretry (Adidas El Moro III) , ale včera při dojezdu z Prčič mě na posledních 30 km docela fest pálily chodidla od pedálů .
Myslíte, že je to problém treter, že by přímo MTB tretry byly lepší nebo že je to spíš problém nohou ??
Nemas ploche nohy, zabaku?:-))) Ne vazne....tohle obcas boliva od plochych nohou. Jestli teda myslis takove to paleni a natahovani uprostred chodidla. Me se to stava v botech, kde neni kvalitni podrazka...patrim taky mezi zabaky:-)
Ne ne, pálily mě nohy na ose pedálu, ploché nohy nemám. Pedály mám Shimana SPD 520
mě se to občas stává na pěších vandrech. Na kole minimálně, ale důvod byl vždycky ten samý. Málo utažené boty a mikro posouvání nohy v botě. V kombinaci s tím, že to trvalo dlouho a hodně námahy, tak mě pak pálily chodidla. Většinou pomohlo utáhnout boty, ale taky už byla nutná výměna, protože nešly dotáhnout rovnoměrně kvůli tomu, že střih nepasoval na mojí nohu a někde už to škrtilo a jinde bylo pořád volnější.
Aha. Tak to me palej obcas chodidla podelne...od patu k prstum. Nekdy je to tak neprijemne, ze sotva lezu. Ale je to vzdy vlozkou.
Měl jsem podobný problém ve starých botách, když jsem měl již od pedálů vyšlapanou podrážkou a ta tlačila na nohu a po tak 50 km mě začalo to místo nad pedály pěkně pálit. Koupil jsem nové bodky s kevlarovou podrážkou a je klid.