Mam rok stare crosove kolo Superior, jsem s nim naprosto spokojena, ALE - pri poslednich vyjizdkach pravidelne pokazde pichnu zadni kolo. Mam celkem odolne plaste Autor, takze to nechapu. V dusi byva jedna malinka dirka, jako od spendliku. Setkal se s tim uz nekdo a nevedel by, co s tim? Plast vzdy prohmatame, aby v nem nic nezustalo, rafek kola je v poradku.
Prohmatej vic....me se to takhle jednou stalo na Sumave. Pichnul jsem cca 6x behm tri dnu. Prohmataval, prohmataval a furt nic. Az pak jsem neco vyhmatl... Hajzlik, byl tam. Ale tak sikovne.
Máš v ráfku ochrannou pásku na dušu?
Dírka je pokaždé ve stejném místě (vůči ventilku, shora/zdola) nebo pokaždé úplně jinde?
Nejčastěji to bývá ostrý kamínek, trn či střípek, chce to pořádně očistit dušu, plášť zevnitř, ráfek.
Nebo vozit galusky, že s tím furt otravuju:-P
No prave ze pokazde je ta dirka jinde... ochranna paska na dusi, jak to vypada? neco v rafku vlepene je..
A plášť zůstává vzhledem k ráfku na stejném místě? Neposuneš ho při domontáži/montáži?
...nebo nenasadíš v opačném směru (otáčení)?
Ochranná páska zakrývá díry (nebo kalíšky) ve "dně" ráfku, aby se nedřela duše o jejich okraje.
Jestli je dirka pokaždé úplně jinde, tak bych to viděl na nějaké to smetí.
no a nebylo by lepsi koupit novy plast? muzete mi nekdo nejaky odolny doporucit? jezdim hodne po lesnich cestach, stridam to se silnicemi...
To musíš vědět Ty. Já než bych vyhodil plášť za několik stovek, radši budu celý večer hledat. Ale jestli je plášť sjetý, a stejně chceš jiný, může to být vhodná záminka k výměně;-)
Krom toho, pokud se smítko přichytí k ráfku či duši, výměna pláště nepomůže...
tenhle plast prilis sjety neni, rozhodne mene, nez je na nasem dalsim kole a tam ten problem neni
myslim, ze plast zustava vuci rafku na stejnem miste a rozhodne to tam neni obracene..je mozne, ze mam jen takovou smulu?
Jasně, máš ráfek, na něm necháš plášť, vyndáš dušu, klasika. Ide o to, esi tam dušu nenasadíš pak opačně...
ne, to rozhodne ne
Zkus prohodit pláště přední za zadní a naopak, nebo zkus na jednu vyjížďku půjčit plášť z jiného kola.
Aspoň poznáš kde pak hledat. Jestli je to problém pláště nebo někde jinde (páska, dlouhé špice..).