Ahoj lidi, prosím o vaše názory, který zámek sedlovky považujete za nejlepší z pohledu pevného uchycení sedla(nepovoluje se), snadného nastavení (upevnění ližin, úhel, posunutí předozadní). Případně doporučte konkrétní výrobek, prosím, ale v ceně nepřekračující 1500 Kč. Díky předem!
Mně se zatím nejvíc osvědčily zámky s dvěma šrouby v podélné ose sedlovky. Jiné už mnoho let nekupuju. Vyrábí je hodně výrobců. Velmi dobré zkušenosti mám s touhle :
http://www.merida-bike.cz/prodej/Sedlovka-PZ...
Dva šrouby podélně určitě ano, ale ještě to může být vylepšené o přesně nastavovací mechanismus jako je např. na sedlovce RFR Prolight na Cubech. Nevím jestli někdo samostatně prodává také sedlovky s tímhle mechanismem.
Od klasických dvou šroubů se to liší tím, že přední šroub je pouze štelovací s přesným nastavením a zadní šroub je pak silnější pro větší sílu dotažení.
A při nastavení se vždy jen povolí ten zadní dotahovací a tím předním přesně takovým štelovacím kolečkem nastaví třeba jen o 1/4 otočky méně nebo více.
Takhle přesně to u klasické dvoušroubové nejde, i když i ta se nastavuje poměrně dobře.
Mám teď na jednom kole právě jen tu dvoušroubovou (Syntace P6 carbon) a není to úplně ono. Na druhém kole mám právě tu RFR Proligh.
Jiné mechanismy, které se nastavují většinou úplně debilně mi na kolo nesmí.
vím, co máš na mysli, protože tento způsob využívá odpružená sedlovka Cane Creek, kterou mám na jednom kole - přední šroub měl pro snazší otáčení nasazené vroubkované kolečko z plastu /sundal jsem ho, nastavování už po prvotním vyladění není nutné/
To má i BBB. Ovšem sedlovka samotná je ubohá sračka která se ohne pod 80-ti Kg jezdcem.
http://www.bike-eshop.cz/sedlovky/sedlovka-bbb...
Díky, a kde se ty sedlovky RFR dají koupit?
RFR sedlovky bohužel asi samotnou jen tak nekoupíš. To je značka sedlovek vyráběná pro Cube a pár dalších výrobců a samostatně jsem ji nikdy nikde neviděl.
Ale jak už psal Petrun, určitě to nebude jediný výrobce, kdo dělá tenhle zámek, takže pokud trošku pohledáš, tak snad něco najdeš.