Padl mi do oka Author Synergy. Co jiného by ještě stálo za úvahu? Budu jezdit z 80% silnici.
Do 30000,-Kč
No určitě je to výborný stroj! Záleží jen na tvé peněžence kolik do toho kola chceš investovat a kolik asi hodláš jezdit. Mám sice jen Authora Classic SX, stál mě 10000,- najezdím přes 1000km za rok ale jsem velmi spokojený, zatím jsem jen asi 5x píchl, žádné větší závady nebyly. Takže hodně štěstí při rozhodování! james74
Díky. Jezdím kolem 5000km ročně. Při tom vyžaduji ale naprostou spolehlivost...
Synergy je opravdu špička. Ale stálo by možná za to trošku porovnat s Meridou Special Edition.
Konečně někdo, kdo chce trochu dražší kolo. Už jsem si tu připadal jako snob.
Merida Crossway S.E. je super. Je komplet v XTéčku, má poměrně masivní Alu rám. Jen zadní stavba by mohla, dle mého subjektivního názoru, víc tlumit. A letošní dizajn je trochu slabší oproti loňsku. Mám na ní najeto cca 4000 a zatim žádnej problém.
Jen nevim, jak to myslíš s tou "naprostoru spolehlivostí"? To bys musel provádět údržbu jako u letectva. Hodina letu=několik hodin údržby. Ale i tak může něco odejít, tomu se neubráníš.
No, Meridu jsem taky zvažoval. Ale rám Authora se mi zalíbil víc. Chtěl jsem spíš alá silnice, než terén.
Spolehlivostí? No, koupil jsem kolo za 10000,-Kč, Najel cca 3500K, a jen se rozčiluji, vyměňuji, seřizuji... Když jsem měl silnici -rám Bareš, výbava SHIM.105, tak jsme seřídil akorát na jaře, a pak na podzim rozborka, zborka...
No mít na silnici bareše se 105tkou, tak si jen pohvizduju.
Co to bylo za kolo za těch 10 tis.?
To kolo za 10000,- byl Superior. Model nepamatuji.
ja jsem mel asi podobne pozadavky-vic silnice,ale hlavne jezdit o prazdninach na tezko s baglama. kopil jsem synergy a to z toho duvodu ze mi nahrazuje jak silnici tak i kolo do terenu. mimo prazdniny jsem obul silnicni plaste, pro jizdu s batozinou dam zpet puvodni.cili nemel jsem dost financi koupit kola dve, takze jsem timto problem vyresil. ale je jasne ze na silnici se nikdy silnicce nevyrovnam a v terenu hoskemu take ne.kolo mam cca9mesicu a najeto cca2500km a vse v poho. doporucuji.
Synergy je určitě vynikající. Já šel loni na podzim o jeden model níž, koupil jsem Airlina a jsem naprosto spokojen. Mám najeto něco přes 1000km, bez nejmenších problémů. Oba modely se liší jen v některých komponentech (přehazovačka, přesmykač, ...), ale rám a vidlice jsou stejné. Za ušetřené peníze jsem pořídil komplet brašny a nosič Sport Arsenal a ještě mi zbylo. Takže jen zvaž, jestli se vyplatí dát za Synergy takovou pálku, když Airline nabízí v podstatě totéž. Hodně štěstí ! Jirka
Zvažuji stále ty dva modely: Arline/Synergy. Ale černá se mi líbí víc. A lepší komponenty... Ale zase rozdíl 4000,- Uvidíme. Ale tenhle týden ho chci koupit. Mají akci, a dají mi k tomu věci za 1800,-Kč.
Škoda, že nemůžeš počkat na slevy koncem roku, to by bylo o pár tisíc méně. Ale to bys ztratil sezónu.
Tak jsem si ho právě přivezl...
Dnes jsem se svým kolečkem dojel závod 24h. Ujel jsem 560Km, a kolo je perfektní!!!
hm,,, Gratuluju! (škoda že nemam taky tak dobrý kolo :')))