Dobrý den, prosím Vás o radu, které z těchto dvou kol je lépe vybaveno, vůbec tomu nerozumím:( Vím že chci crosové kolo, na víkendové výlety,max. kolem 50km/1 výlet.
Díky za vaše reakce.
Kristýna
http://www.superior.cz/cz/kolekce-2007/cross... za 7.190,-
http://www.kupkolo.cz/produkty/Cela-kola_21...
superior
Apač :)))
Připojuji se, bral bych Apache.
Na občasné výlety, které tu zmiňuješ, asi rozdíl ani nepoznáš. A jestli jsi jako moje drahá polovička a ten modroučkej superior se ti hrozně líbí, klidně ho kup. V podstatě mezi těmahle kolama žádnej velkej rozdíl není. Poslouží určitě obě...
Vzhledově se mi líbí obě, takže teď me spiš zajímá které je lepší co se týče vybavení a tomu spiš rozumíte více vy muži:)
Ale vážně :
Apache má o něco lepší vybavení, uzamykání vidle (možná nevyužije), osmikolečko s větším rozsahem (32z), to využije (lehčí převody).
Vzhledově se mi ale taky víc líbí Superior.
jj Apache je o zdibec lepe vybaven, naboje a kliky shimano asi budou lepsi nez suntour, prehazovacka o sadu lepsi, ale superiror je peknejsi :-D sedlo vypada ze bude pohodlnejsi lanka vedene ramem a ma reflexni pruhy na plastich bacha na to! :-D
Ještě jeden dotaz? Jak velký bych měla mít zhruba rám při výšce 172cm???
Díky
Úplně nahoře okýnko "hledat", stačí napsat velikost rámu, nebo tak něco a máš počtení na půl dne... Jen tak jednoduše po zadání výšky ti nikdo nebude moct přesně odpovědět... Ideální je asi vycházet z minulého kola, popř. nechat si poradit v nějakým kamenným obchodě, nejlépe je vyzkoušet přímo v sedle, jaká velikost ti nejlíp sedne :-) Ikdyž na příležitostný výlety, který plánuješ, by možná stačila i přibližná rada...
Na 173cm mám 19" (cross), mě to vyhovuje, ale mohl by být i menší, nejlíp vyzkoušet, jak radí Hombre.
Toho superiora jsem si vyhlidla u Šírera na netu a teď se dívám na jejich stránky a mají napsanou jen velikost 21, tak proto je to asi ve slevě že už nemají takový výběr velikostí:( Jinde třeba bude ale záleží za jaký peníze.A toho apache mají na netu (viz odkaz) ve velikostech 16,5 , 19 a 21,5 tak jsem si na sebe tipla asi tu 19, už jsem se někde dívala na tu tabulku kde se určuje velikost, ale psali tam že se toliší u každé značky to může být jinak. jinak je mi jasné že nejlepší je vyzkoušet a projet se.
K.
No pokud je to pánská velikost tak bude 19 nejspíš velká. Vyzkoušej se proměřit a něco ti to napoví, ale nejlepší je samozřejmě vyzkoušet v prodejně. www.competitivecyclist.com/za/CCM?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
www.competitivecyclist.com/za/CCM?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
IMHO oboje jsou vyhozený prachy. Buď si kup něco takovýho: http://www.kupkolo.cz/produkty/Cela-kola_21...!-Crossove-kolo-Apache-Indian-06_1376.html
- nepoznáš rozdíl, nebo polož dvakrát tolik peněz, nebo počkej na podzim a kup za stejný prachy ojetinu o dvě třídy jinde.
Rada bych na kole jezdila uz ted na jare tuto sezonu.A jednou tolik penez momentalne nemam na kolo a ani bych tolik penez za to nedala. Jezdim malo takze cca 15 tisic je pro me moc. Jestli ty jezdis na kole kazdy den a potrebujes kolo kdovijaky tak si kup treba za 100 tisic, ale moje moznosti jsou trochu nekde jinde. Ale kazdy muze mit jiny nazor.
Ty sama víš nejlíp, jak tě omezují peníze a jak čas. Jen mi přijde hloupost koupit v této cenové kategorii těžkou odpruženou netlumenou vidlici, to raději pevnou. Hned je dole kilo váhy a litr kaček. Za ušetřený prachy si kup hezký cyklogatě a top, to je pro cyklistku základ;-)
Tem vidlicim vubec nerozumim takze si necham rada poradit. To je i ten duvod proc jsem sem napsala:) Pokud mas tip na nake "dobre" kolo v teto cenove kategorii sem s nim, rada si necham poradit:)
No dobré... vidlice, která pruží a tlumí, stojí od 6000,- výš. Na kole za 7000,- bych ji tedy nehledal. Krom toho chceš crosse, máš mtb, takže asi silnice a dobré cesty, ne?
Raději jedno lepší kolo než dvě mizerné, co je to za mtb a v jakém je stavu? Spoustu "starých" kol stačí vyčistit, promazat, seřídit, vyměnit pár drobností...
Opravdu ted vubec nevim co je to za mtb, ale tipuju ze uz takovych 8 let ho doma mame a jezdil na nem nekdy i bratr, takze to bylo takovy kolo pro vsechny:)Takze si asi dokazete predstavit jak to kolo vypada. Chci te proste kolo na kterym budu jezdit jen ja:)a zas mi naky cas vydrzi kdyz se o nej budu starat:)
Tak jak chceš, buď ten neodpružený apač, co výše doporučuju já, z těch co navrhuješ Ty bych bral taky toho apače, lepší řazení, brzdy, ráfky. V téhle cenové kategorii rám a vidli nikde nenajdeš nijak zázračně lepší;-)
no pujdu asi do toho apace, jeste musim nekde otestovat jakou tu velikost a bude to ok:)
Joe, třeba ta Santůrka na Apači je pružina/olej, takže tlumená je. A i netlumená pružinová vidle ti přidá na pohodlí, samozřejmě na rychlou jízdu přes kameny to bude skoro nastejno s pevnou, ale to asi Kristýna provozovat nebude.
Něco pochytá 27" výplet, ocelová vidle a pěnový gripy a přes šutry stejně musíš ze sedla. Já bych to vozil zamčený furt;-)
No vidiš, a mě podobná vyhovuje (porovnání s ocelovou, pěkně prohnutou favoriťáckou, mám). Věřim, že kdybych se svezl na kole za 35, asi bych ho chtěl taky..., vlastně nechtěl, takový bych se bál nechat hoďku, dvě, zamknutý u stromu (občas jen schovaný kousek od cesty v křoví) a pak bych se nemohl kochat výhledy ze skal :o( A lozit tam s kolem na zádech? Neeeee.
Já mám ojetinu za 11, vybavenou marcoškou vzduchovkou. A za levnější bych neměnil, to raději tu favoritku... Je to otázka hodit to jen dost daleko do křoví a zamykat o trošku silnějším zámkem než ostatní kola vedle;-)
Proč zase cross ??? ;-)
Protoze na moje cesty ktere chci jezdit se hodi nejvice:) A horske kolo jedno mam, sice starsi, ale mam:)
Píšeš, že mtb máš, jestli Ti vyhovuje, nevyplatilo by se jej opravit či upgradovat a vybavit rychlejšíma pláštěma, když jezdíš málo a trápí Tě prachy?
Prave ze me moc nevyhovujou ty plaste siroky, je tam spatna prehazka,funguje ale je spatna a uz je to kolo dost stary, ale zatim si ho nechavam, budu ho treba moct pujcit kamaradce ktera kolo nema:) Penize me zas tak netrapi, ale proste vim ze pro me je vetsi investice zbytecna, zas tolik casu na kole netravim, bavi me i jiny sporty.