Chtel bych prosim radu, ktere kolo z techto dvou bych si mel poridit.Moc se nevyznam v tech nazvech soucastek a tak.Dekuji
http://www.merida-bike.cz/compare_result.php...
300 V. V téhle cenové relaci bych o kotoučích vůbec neuvažoval, taky záleží, co od toho kola chceš. A dovolil bych si nesouhlasit, že Včka jsou jen do hezkýho počasí, sám jezdím na discích, ale jen kvůli extrémním podmínkám, do kterých se občas vydám... Dnešní Včka si už poradí za všech podmínek relativně slušně... A s tou hmotností bych si taky dovolil nesouhlasit... Pochybuju, že kolo za 15000 bude mít vidlu a kola tak pevná, aby netrpěla při brždění kotouči s pořízkem v sedle... Ale klidně mě vyveďte z omylu...
Za dobu co jezdím jsem měl brzdy od dvojtažných brzd na favoritce až po kvalitní hydraulické,souhlasím,že Véčka jsou funkční brzdou,ale zároveň musím říct,že hydrauliky jsou lepší brzdy,tedy obecně.Neznám ty Tektra co jsou tam použité.
Na ty Aurigy jsem četl kdysi recenzi, hned jak se objevily, v angličtině, docela pozitivní.
Mám ráfkové, ale za mokra nic moc, za blata dřou ráfky a už jsem při jednom delším sjezdu spálil špalky (85kg + pití + drobnosti).
Takže tak.
Vzhledem k tomu, ze se jedna o identicky bike, resi se tu jenom Vecka x hydraulicky kotoucovky. A o tom uz toho bylo napsano tolik, ze to nema cenu dal rozebirat, z predeslych debat si udelej obrazek sam.
Chces rict ze tyhle dve kola jsou uplne stejne az na ty brzdy?Potom je to myslim jasne co si vybrat.V tom pripade ale nevim proc to ma oznaceni 300 V, kdyz je to podle tebe stejne jako 100 V