Může mi někdo poradit, kde se u nás dají sehnat rovná řídítka šířky 64 (případně delší ke zkrácení) v rozumné cenové relaci? U zakoupeného Authora mám řídítka 59 cm široká, což je vzhledem k mé postavě málo a vlaštovky se mi prostě nelíbí. V katalozích jsem nic nenašel (s výjimkou řídítek asi za 1.300 CZK, což je moc). Za konkrétní tipy všem děkuji.
Hm, já vím, že chceš řidítka, a ne nějaký přiblblý zkušenosti. Ale přece: Já jsem "prodloužil" řidítka tak, že jsem sundal rohy. Nějak mi nechyběj a je to docela znát. :')
Tak rohy by mi určitě chyběly nehledě k tomu, že bych i tak potřeboval ješrě další 4 cm. Ono se to nezdá, ale při těch mých "basketbalových" rukách je to znát...
Kitaro, vyprovokovals mě k telefonickému dotazu do říčanského servisu - momentálně nemají, ale mívají rovná řidítka š. 62 cm, cena cca 300,-. Přece to by šlo někde u vás objednat přes nějakou prodejnu, ne?
Ahoj Airline, tak 62 se sehnat dají, ale to je furt málo. Dnes jsem se ptal v dalších 3 prodejnách v sev. Čechách - a zase nic. Asi zkusím si zvyknout na ty vlaštovky :-(
No to asi budeš muset, v noci jsem projel různé internetové obchody a nikde nic.
Zkus se podivat na USA internetovy obchody , urcite nekdo vyrabi rovny riditka i pro orangutana a na vebu to najdes , jo a Australani maj taky radi extremy .....
krakonos musi byt totalne zamindrakovanej hnup.. urcite ma malyho pindoura.. nebo neco..:)
8-(((
Promiň, ale každá vrána, podle svého peří hádá.
A ty určitě hádáš, nemáš důvod si to myslet.
Kdybych Bejbísi reagoval na tebe, tak by to bylo tady.:-)
Krakonos = Vlad, tak klídek, už sem neleze.
Vím, kdo je Krakonoš, ale Milanovo příspěvěk se mi nelíbil.
...takových nás bude určitě víc...
Ale snad ta lidská blbost zase rychle "vyhnije..."
Nevím, jaký máš možnosti. Já bych si z duralový trubky vysoustružil nástavce, kterejma bych konce řídítek prodloužil. Vnější průměr stejnej jako u řídítek, osazení zalisovat do řídítek a zalepit. Mělo by to udržet i rohy.
Při té příležitosti se chci zeptat jestli umíte někdo vysvětlit:
- jak délka řídítek ovlivňuje ovladatelnost kola a pohodu jízdy, krátká mi imponují tím, že se vejdou mezi stromy a nebojím se tolik, že zadrhnu, ale zdá se mi logické, že s krátkými řídítky klesá ovladatelnost předního kola,
- jaké jsou vlastnosti "vlaštovek"
Soudí se, že ovladatelnost kola nezáleží jen na šířce řídítek, ale i na geometrii rámu. A vlaštovky podle mě pouze napřimují posed, proto se upřednostňujou na trekových kolech.
Kratka riditka a kratky predstavec IMO zvysuji ovladatelnost. Zvlaste pri pomale jizde (napr. mezi chodci). Ted mam kratky predstavec a siroke vlastovky a je to dobry kompromis.
Mas pravdu veverko ale ne az tak docela , riditka by meli byt siroka podle velikosti ramo na vsech kolech a lepsi znacky to tak delaji na kazdym bicycle , na racing bike kvuli dychani protoze z uzsimi riditky nemas radne rozpnuty hrudnik .... na treku kvuli ovladatelnosti a to same plati na touring bike a na MTB je to kombinace obojiho . Zvlastni kapitola jsou recumbent bicycles a budu se o to zajimat az budu starej dedek .....