Ahoj,mám vybráno tohle kolo http://www.vltava2000.cz/sportovnidum... a protože budu kupovat přes internet a u nás v malé vísce Pellse nevedou, abych se na něm projela, nevím jakou velikost rámu. Měřím 169 cm, prosím poraďte 15" nebo 17", preferuji rekreační jízdu. předem moc díky. Ahoj
Můj názor rozhodně 17..)
manželka má tuším 158cm a treka apache 16,5 jestli se nepletu a je akurát :-)
Taky bych to spíš viděl na 17,ale i když u vás nevedou pellse tak si zkus na jakýmkoli jiném podobném kole projet a pak odhadnout vhodnou velikost.Jen aby horní rámová trubka měla přibližně stejnou délku jakou má pells na svých rámech.
Ahoj, před čtrnácti dny jsem kupoval Pells Crono Comp 2008, velikost rámu S, tj. ta 15 (15,5). Rámy by měli být stejné jako pro rok 2007. Je pro matku, měří 164 cm a to je asi maximum pro tento rozměr. Přišlo mi lepší než klasické dámské, pro ni je akorát, vyměnil jsem představec za štelovatelný, tak jí sedí perfekně. Ale každopádně bych doporučil ten větší - 17. Patnácka má velice výrazný sloping a hlavně hodně skloněné vzpěry, takže je velký problém připevnit na ně nosič, úplně chybí úchyty. Sedumnácka je tam ale má. Taky byl problém se zadním blatníkem. Teď už je všechno vpořádku. Perfektní kolo, moc dobře se na něm jezdí. Dobrý výběr v této kategorii.