Zaregistroval sem, že zmizelo celé toto téma. Když dáte vyhledat, najde to reakce, ale diskuzi jako takovou to neotevře, proto sem přidávám znovu.
Pozvánku, včetně přihlášek a podrobností najdete tady:
http://www.blids.nl/o106/hpvnews.shtml
nebo tady
http://holfi.pohoda.com/view.php?nazevclanku...
Tak Romane, jak to vypadá s přihláškama a dresama, evan píše, že ještě neví , který model dresu vede ?? Dej nám nějaké info prosím, ať víme na co se máme těšit.
Ahoj!
66 přihlášených
46 dresů
Nebylo by rozumný se přihlašovat, aspoň do srazu?
Myslím, že i když přijede někdo nepřihlášenej, tak ho nikdo nevykopne, akorát, že na něj třeba nezbyde tričko.
Přesně tak Honzo. V přihlášce je to jasně napsané, kdo se nepřihlásí, tak tomu nemohu zaručit čerpání sponzorských výhod. Je lepší přihlásit se, a nedojet, než nepřihlásit se, a dojet. Týká se to ovšem "jen" peněz.
Nejméně 20 lidí ( co určitě dojede ) se ještě nepřihlásilo. Vůbec si nedovedou představit, kolik mě tím přidělávají zbytečné práce, ale to je zas jiná písnička.
Moc se na Vás všechny těším, a doufám, že se konečně 99% lidí přihlásí : )
Toš tak!
Kuva, sem se asi nejasně vyjádřil - sem myslel, že by ses mohl ty přihlašovat tady v diskuzi aspoň do srazu, ať toho náhodou nějakej vtipálek nevyužije - nezneužije, když připravuješ ten sraz. Kdyby tu nějakej podepsanej romantic poslední den před odjezdem na sraz a ty si už nestačil reagovat napsal nějaký falešný instrukce, tak by ses možná nestačil divit, co se děje a my taky ne. Čau, taky se už těším.
Díky Romane, evka ve vedlejším vlákně píše, že to s cenou dresu vypadá na kolem 850,- Kč, což by bylo výborný. Musím říct, že ač je sraz ještě daleko, už se na něj moc těším.
Včera a dneska jsem absolvoval testovací jízdy na svém novém VeloGauči, takže na sraz přijedu už s novým. Zatím se to jeví jako dobré kolo a dokonce se podle reakcí i docela líbí.
http://holfi.pohoda.com/gallery/gal23...
To musí v záběru hlavně do kopce úplně strašně moc houpat, ne??
Ale jinak na pohled hezký!:-)
To zatím netuším, nemám vyzkoušené, ale tlumič tam mám Rock Shox BAR 2.1 (není ještě na tom obrázku) a zatím mi nepřišlo, že by se to nějak houpalo. Uvidíme v prvním kopci :o))
myslím, že při tomto vedení řetězu ti ani lepší tlumič zas taqk moc nepomůže, ale nechci vypadat jako vševěd, třeba to fungovat bude:-) taky to závisí na technice šlapání
Tobě se houpe Max ?? Protože zas takový rozdíl ve vedení řetězu a ani v uchycení tlumiče tam není .
Ano, i Max se mi houpe (je teda pravda, že to poznám jen s netlumícím tlumičem, kdy se to dostane do rezonance, nebo jen do extrémních kopců). A rozdíl vzdálenosti tahové strany řetězu od čepu zadní stavby je podle té tvojí fotky tak 500 %. Ale jak říkám, netroufám si podle fotky dělat nějaké kategorické závěry ohledně skutečných vlastností kola, je možný, že s dobrým tlumičem to nijak nepoužitelně houpat nebude.
No možný je, že přijedu do prvního kopce a zjistím, že je to s tlumičem nepoužitelný, takže buď předělat tlumení anebo to udělat úplně natvrdo.
Mě to houpalo a tak jsem čep posunul takhle http://pokryti.wz.cz/foto/143.jpg
Ano, teď už vím, že PavelŠ má pravdu, holt chybyma se člověk učí. Vůbec mě to nenapadlo a tvoje kolo mi to jenom potvrdilo, mimochodem se mi moc líbí a pokud se bude nějak hodně houpat, nejspíš to předělám podle tvého.
Taky přidám slova chvály, na pohled moc hezký.
Ahoj!
74 přihlášených
52 dresů
Vypadá to na model č. 2
tak to je ovsem zasadni posun, pomalu neverim, kazdopadne gratuluji!
a kolik z nich je Holandanu? kdyz uz jsem psala takovou brutal pozvanku na ligfiets.net
Holandsko - Evino ty a tvůj.
hmm, tak NL ocividne nema zajem, ale v lezakovem casopise - Ligfiets& vyjde 5 A4 strankovy clanek o Nordkapp-Gibraltar akci
Děkuji, že se Vám můj VeloGauč aspoň líbí, houpání sem ještě nevyzkoušel, ale zamykatelný tlumič by to možná řešil (jestli takový nějaký vhodný existuje, nevím, nevyznám se v nich).
Honzo, to řízení nohama mi bude někdy chybět, protože sem mohl jezdit bez držení a klidně si vyndat nebo uklidit foťák, ale zase mi vadilo když mi v kopcích a na polních cestách prokluzoval přední náhon.
Na webu:
je pridana zprava ohledne stavu prihlasenych, mnozstvi velomobilu, zajmu o dresu atp. Je to aktualizovano.
Evčo, já sem do přihlášky neuváděl barvu dresu, doufám, že to bylo tak, že když sem barvu nenapsal, bere se v úvahu ta, co je v návrhu ?
No ja mela za to, ze kazdy napise oblibenou barvu, i kdyz se shoduje s vybranou variantou dresu. Protoze tak plno lidi neucinilo, dala jsem bod vzdy te barve, ktera se shodovala s vybranym dresem. Stejne tak i u tebe.
Dalsi vec, plno lidi nenapsalo, velikost dresu. Priradila jsem jim proto velikost, jakou si napsali u tricka. Coz je ovsem trochu zavadejici. Tento bod asi budu jeste resit, jakmile zjistim presne velikosti primo od vyrobce.
http://www.ratiskovka.com/dreziny/dreziny.htm
Toto by se nemělo opomenout :-)
Na tom mě nepřestává fascinovat, že to není leho. Vždyť i ta šlapadla na rybnících a přehradách mají v podstatě lehokolovou konfiguraci, lavice a před ní pedály. Proč tady proboha dali lavice a pak k tomu přifařili kus rotopedu, to nechápu.
A to mě přivádí k věci, nad kterou přemýšlím od chvíle, co jsem tu hrůzu viděl prvně:
Trať má sice jen tři kilometry, ale i tak by vícemístný stroj vhodné konstrukce na kterém by všichni šlapali mohl svištět celkem slušně. Co takhle tam zajet, tlupa lidí na lehokolech, vysvětlit jim jak se správně dělá taková drezína, a pak jim jednu vyrobit? Kdo do toho půjde se mnou?
Jdu s tebou! :-)
U těch šlapadel na rybníce bude asi hlavní důvod pro ležatou konfiguraci potřeba dostat těžiště co nejníž, aby se plavidlo nepřevrhlo, a posádka neutopila.
Obávám se že u drezín obsluhovaných samotnými návštěvníky by potenciál vyšší rychlosti byl taky nebezpečný. Ta plná drezína může vážit dost přes půl tuny a když ji rozjedeš dejme tomu na 40, tak už bude případný náraz do čehokoliv dost problematický.
Na mapě to vypadá, že v provozu pro veřejnost mají 3km úsek mezi dvěma kříženími, na kterém nic není. Podle mě právě kvůli bezpečnosti. Ty jejich drezíny nejspíš mají půl tuny i bez lidí...
Právě jsme s tatíkem prošli zajímavou debatu na téma jak tam uspořádat nějaký rychlostí rekord. Dát dohromady speciální vozidlo atd. Nemá smysl do toho jít pokud výpočty neukážou, že 80km/h je možných. Bez překročení nejvyšší rychlosti kdy dosažené pod UCI to nikoho nebude zajímat, bez médií nebudou sponzoři a bez těch nebude vozidlo.
Potíž je s délkou trati, v podstatě je potřeba akcelerovat na 200m měřený úsek během dvou kilometrů a pak jeden kilometr brzdit. Pokud ovšem není možné trať kvůli rekordu protáhnout.
Jednomístný stroj nemá šanci překonat běžné kolo jedoucí po silnici. Čelní plocha daná rozchodem trati a výškou pedalboxu je obrovská, a bez ohledu na tvar bude odpor i při vynikající kapotáži na úrovny rychlých lehokol. Pro hmotnost platí podobné.
Jediný způsob, jak to dostat na vyšší výkony při definovaném nevyhnutelném rozchodu je dát dovnitř víc lidí. Teoreticky čím víc tím líp, u dvou to ještě nemá moc smysl. Poměr výkon / odpor roste do nekonečna s počtem lidí, ale musí to jít postavit a držet pohromadě. Čtyři je takové realistické číslo. Čtyři lidi v lehké aerodynamické skořepině by mohli dát velice velice zajímavou rychlost (1,2kW při 1,2 čtverečního metru čelní plochy a Cx asi 0,05, zní to slibně)
Když se vrátíme na zem, mohli bychom zkusit vymyslet nějakou řekněme čtyřmístnou nekapotovanou věc, která by byla stokrát pohodlnější a mnohem efektivnější než tam mají teď, ze srandy to zbastlit a pak jim to tam nechat, ať si s tím dělají co chtějí.
Lehni!
O hledně dresu se věci posunuly ku zdárnému cílí. Pro úspěch celé akce však potřebujeme vaši spolupráci. Prosím tedy všechny zájemce o lehokolový dres, podívejete se na nové instrukce, jsou vyvěšeny zde:
Zájemců o dres je 69. Zatím jsme obdrželi pouhých 13 závazných objednávek!
To, že jste do přihlášky na sraz uvedli svůj zájem o dres, je jedna věc. Nyní je potřeba váš zájem upřesnit - barvou a velikostí a zpečetit zasláním tzv. Závazné poptávky.
Tuto poptávku zasílejte Romanticovi (organizátorovi) nejpozději do 25.7.2008
Dalším bodem v této věci je včasné zaplacení dresu. Pokud neobržíme dostatečný finanční obnos, nejsme s to celou objednávku zaplatit. Prosím vás tedy o dochvilnost. Mluvíme zde o desítkách tisíc korun!
Děkuji za trpělivost a vyjítí vstříc!
evan
Na tom jpegu: http://www.blids.nl/o106/web/hodonin/design... je prd vidět.
Omlouvám se, ale měl jsem se vyjádřit přesněji. Obrázek samozřejmě vidím normálně, ale detaily drobných obrázků a nápisů díky kompresi ne. Lepší by to bylo dát v pdf.
Tak sem našel co sem chtěl, je to v tomto souboru, stránka číslo 2.
http://evan.blids.nl/dresy.pdf
Proč ten zadek lehokola na zádech vylejzá na jiný straně než by měl a nebude (když zvednu levou paži) vidět z boku celé?
Jednak proto, ze jde o dve ruzna kola, druhak proto, co pise kolega predemnou. navazat obrazek na tri dily a to vse v ruznych velikostech by sice slo, ale asi by se nam pohnula cena za dres.
A pak tenhle navrh je znam jiz od ledna. Meli jste vice jak sest mesicu na kritizovani. Ted bych byla rada, kdyby jste mi vysli vstric a zaplatili vcas.
Omlouvam se, zda ton teto zpravicky zni trochu nastvane. S dresy je takova prace, ze si to nedokazete ani predstavit. A vsechno tohle delat na dalku nekde z prdelakovic z Nizozemska je take fuska.
Teď jsem čekal,že toto vlákno bude zachrleno minimálně 50ti příspěvky,kde bude uvedena velikost dresu-a ono nic!!
Hadam, kdyz reagujes na muj prispevek, tak predkladas, ze pujdu prikladem. Zatnu zuby a pujdu:
miry
pres prsa 85
pas 69
spodni lem dresu 87
dres od Atexu velikost S
dres od Axon velikost 164 (detsky - padl mi vyborne a byl levnejsi nez damsky)
novy dres objednavam velikost S
Pomohlo?
Kdepak,Tebe jsem vůbec neměl na mysli.Jen mne překvapilo,že se nikdo nehlásil přes Tvoje naléhání.
jak víš že se nikdo nehlásil????
Podle Eviných instrukcí máme hlásit velikosti atd. na Romanticův mail. Ty mu ho čteš???
:o)) :o)) :o)) :o))
Zavazne objednalo dres 30 lidi ze 73 puvodnich zajemcu. To je pomerne malo na to, ze uzaverka objednavek je stanovena na 25.7.2008!
Mame dve moznosti, tem co si zavazne neobjednaji, dres nenechat vyrobit a nebo nechat vyrobit s puvodne nahlasenou velikosti (tricka), ktera se nemusi shodovat s velikostmi vyrobce dresu.
Dalsi vec je, ze po zavedeni vice barev se lide zacali rozhodovat pro jine barvy nez puvodne v prihlasce udali... Nehledne na to, ze pokud nevybereme vetsinu penez predem, budeme si muset nekde pujcit na zaplaceni zakazky...
nechci do toho kecat, sám jsem si dres neobjednával, ale půjčovat si na zaplacení zakázky bych rozhodně nedělal - nemáš závazně objednáno a zaplaceno, tak si na...
Uz vidim tu kupu lidi, kterym dres nedodame, protoze se dvakrat neobjednali... "Ale ja si ho objednaval.. co je to za logiku objednavat dvakrat? Bla bla bla..."
Nehlede na to, ze kdyz ted snizime zakazku na 40 dresu na misto 80, vzroste radikalne cena za kus a to se dotkne i tech, kteri radne objednali... A ted, babo, rad!
nejsem baba, ale radím:
Nikdy nic nedělej pro větší skupinu lidí. Budeš s tím mít horzně práce, spoustu koordinace, nervy v pr...i a výsledek bude, že na tom ještě proděláš, protože ti stejně něco zbyde a spousta nespokojených ti minimálně vynadá a nikdo to nedocení :o(
Prostě každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.
Ale to jsi asi nechtěla slyšet, viď? :o)
Držím Ti palce!!!
Co třeba zkusit oslovit internetové obchody, které mají v nabídce lehokola, zda by do zbylých dresů neinvestovali a nenabídli je k prodeji.
třeba http://www.detskevoziky.com/
nebo http://www.cyklonemcik.cz/scripts/zbozi.php?KID...
Jinak teda asi nebude vadit, že jsem si předběžně objednal jeden dres a závazně dva?
Honzo, takovych jako ty se po moznosti vybrat si barvu objevilo vice. I kdybych ty dresy neprodala v CR, zkusim v Nizozemsku. Puvodne jsem dokonce planovala nechat vyrobit par kusu navic... ale do toho nejdu nebot patrne zcela prirozene budu mit par desitek kusu navic ;-)
To neměla být kritika, ale upřesňující dotaz k dresu, který si mám koupit, a který se mi osobně ze všech čtyř návrhů líbil nejmíň.
Jinak děkuji za vysvětlení.
Tak se snažím vybrat velikost v tý tabulce a nějak se mi to nedaří. Mám dres festina a to velikost XL ale v tý tabulce pokud k tomu připočítám boky vychází XL dost široký. Jak jste na to vy ostatní ?? Uveďte svoje míry a jakou ste si vybrali velikost. Díky. Já mám 185 cm a 90 kg a teď nevím jestli XL nebo L.
Změřil jsem se krejčovským metrem podle obrázku s mírami, vše propočetl a objednal a zaplatil dres velikosti odpovídající mému tělu. CO KDYŽ zjistím při převzetí a vyzkoušení na těle, že velikost nesedí (je "nepříjemná")?? A potřebuji jinou.. Bude nějaká možnost výměny?
to jsou teda starosti....
Tve obavy vychazi patrne z geniality te velikostni tabulky, ktera byla prilozena k dresu. Ano tabulka je velmi spatna. Ale ja s ni nemohu nic udelat. Hold musime se s ni vsichni nejak poprat. Pokud ti velikost nebude sedet, muzes zkusit jednoho ze sedmdesati zajemcu o dres na setkani oslovit, zda nema podobny problem jako ty. A dresy si pak vymenit. Vim, ze vetsina z vas ma pocit, ze kupuje zajice v pytli, protoze si dres nemuze vyzkouset. Jenze jak jinak to udelat, kdyz zajemci jsou kazdy z jineho koutu zemei i mimo zem.
Kazdopadne se na tento problem pozeptam u vyrobce, jak takove veci resi. Pak sem dam vedet.
K té tabulce velikostí by se hodila nějaká indicie. Já se teď peru s metrem a není mi třeba jasné, jestli to Gčko mám násobit dvěma, nebo to nechat jenom jednou?
Pro ilustraci, v pase mám 89 a přes prsa metr. :-)
to Gcko bych nasobila dvema. Obvod v pase pro tuto tabulku neni relevantni. Zmer se kolem tela ve vysce, kde ti zacina drazka pulek (zadku), to je priblizne spodni lem dresu (2 x G + B1 + B2). Alespon ja se tak merila. Snad ti to pomuze!
Jen bych chtěl upozornit , že číslo účtu, alespoň co jsem našel na netu, není složeno z předčíslí a čísla, ale jednoduše se vypustí pomlčka, popřípadě doplní před číslo nuly do počtu 10 čísel (nemusí se) . Je to starý formát čísla účtu , kterým KB mate zákazníky . Tak aby se v pořádku sešly finance na dresy, už se na něj těším.
Díky, Holfi.
Jen pro přesnost, je to upraveno i v oficiálním papíru "ohledne_dresu.doc" ("informace o dresu"), ke stažení zde:
http://www.blids.nl/o106/web/hodonin/ohledne...
Přátelé spoluležníci, k řádnému objednání všech dresů potřebuji, aby všichni původní zájemci o dres poslali onu závaznou přihlášku (mně nebo Romanticovi):
http://www.blids.nl/o106/web/hodonin/formular.doc
Většina vás již tak učinila a těm tímto děkuji za dochvilnost!
Jsou zde ale opozdilci s čísly:
6,7,15,19,26,27,29,30,41,67,68,77,89,90,91,92,94,109
Prosím vás, kterých se to týká, vyplňte a zašlete co nejdříve ten formulář.
Díky, lehni, evan.
stále neobjednali ti s čísly:
6,7,19,26,29,30,89,90,91,92,94,117
Prodloužila jsem termín do 31.července!
Nevím jestli mezi nimi náhodou není Jerguš, a ten určitě bude brát to co si předobjednal.
On odjel na měsíc do Bulharska a pak dál na kole do Asie, včera poslal sms, že po 700 km osedlal Trójského koně. Tak nevím, jestli to do čtvrtka stihne.
to vysvětluje, proč mi neodepisuje na maily :o))))
Ten má dokonce i zaplaceno!!!!
Honzo prosím Tě, můžeš dat vědět Cévovi? Neposlal závaznou objednávku.
děkuji. Pokud někdo ví o kontaktu na: Franta Forman-Finn, Jiří Vaníček, Vojtěch Orgoň, Rejman Jiří, dejte jim prosím vědět, že neposlali závaznou objednávku.
na Finna mám kontakt, ten možná někde dělá bludnýho Holanďana, Jiří Vaníček je vlastně Céva, ten je někde v kempu ve Staňkově. Oběma zejtra zkusím zavolat.
Děkuji! Na mejly totiž nereagují.
poslední zpráva od Finna byla, že jede do Maďar- možná je ještě mimo území
ahoj jedete někdo na sraz po ose ze středních Čech?
Od Havl. Brodu v úterý...jestli nebude moc pršet a mrznout...
Chtěl bych jet z Prahy, ale na jeden zátah je to dost daleko. Pokud ukecám synovce, aby přizpůsobil termín návštěvy moravských příbuzných, bude to jinak- stávající plán je: ve středu v poledne do Jindřichova Hradce a ve čtvrtek s rozedněním směr Hodonín.
Ahoj vsem. Mnozi z Vas po nas casto chteli nejake vizitky na rozdavani, aby meli, kdyz se jich nekdo zepta, kde se da lehokolo koupit atd. Pred nekolika roky uz jsme v AZUBu takove vizitky meli, ted mame novou sadu. Kdo by tedy mel zajem, muze ZDARMA objednat zde: http://www.azub.cz/CZ/azub-vizitky/ pripadne je budeme miz i na srazu. A to je take duvod, proc to sem pisu, ze :-)
Jo já chci! Zatím mi ještě pár posledních zbývá, takže není nutné posílat, ale prosím, vezmi mi na sraz!
taky prosím na sraz
Dnes 123 přihlášených, ale stále není 100 lehokol. Co je s Váma?
Přijedu taky, ale přihlašovat dopředu se nebudu....tak nebudu mít výhody za sponzorství města Hodonín...tričko nechci, dres nechci...když nebude místo v kempu na stan nebo hamaku, pokračuju na Slovensko když už mám volno...Gabčíkovo a nějaké termály...
jo, Romane, tak Magda definitivně nepojede...
Tak je to zas šul nul. Místo na stan bude určitě.
no jo no. Já ti to vysvětlím až přijedu...
anebo co se s tím sr.t, prostě se budem rozvádět, takže se mnou logicky nepojede už nikdy nikam:o((( případný podrobnosti až z očí do očí na srazu...
Nechci Ti do toho nějak kecat, ale to, že spolu nebudete bydlet a mít nic společného, ještě nemusí znamenat, že byste si nemohli občas spolu někam vyrazit... Jasně, teďka když to teprve řešíte, tak asi nebude nálada, a asi ani ochota, vůbec o tomhle uvažovat. Časem to ale může být trochu jinak. Pokud ovšem budete OBA chtít...
Docela rád bych se podíva,l až se na srazu v neděle budete předvádět Hodonínu.
Už máte nějakou představu v kolik hodin kde budete?
Mám to do Hodonína jen pár km, tak bych se chtěl určitě dojet mrknout. Tolik lehokol pohromadě se často nevidí.
Neděle před 10:00 hod u radnice v Hodoníně. S kolem ovšem!
Dobře, strčím malého do sedačky a dojedem se podívat.
Bude to stát za to!
díky,za informaci, také se chci přijet podívat. chtlěla jsem se podívat na vaši pozvánku, ale bohužel mi to hlásí nějakou chybu a nelze to otevřítl
Upřesňujii v 9:30hod .
Plakáty jsou už vylepeny! Dnes jsem vyděl jeden na Městské kmihovně.
Vyvěsíte někdo plakát? Mohu dodat.
Vyfoť a pošli, někam to dáme ;o)
mám ho v elektronické formě, můžu poslat mejlem
Takže plakát k nahlédnutí
http://holfi.pohoda.com/obrazky/plakat_sraz.jpg
Pěkný, né?
pěkné
V pátek dopoledne jest to zde?
http://www.mapy.cz/#x=139417088@y=131600640@z...
Jake znacky trikolek prislibily ucast resp. prijedou ?
to je překvapení!
Sice jsem ve středu na sraz vyrazil, ale v Jindřichově Hradci, kde jsem měl domluvené nocování, mě přílišné opruzeniny donutily skončit. Pokračovat by byla tortura a do vlaku by tu mou pětadvaceti kilovou mrchu asi nikdo jako kolo nedal. Tímto se především Romantikovi omlouvám.
Bylo to super!!!
Ahoj, koho jsem to v nedeli zdravil? - cerveny azub+ zlute kapotovana trikolka , silnice hodonin - straznice, cas okolo 16 hod... /bila felicie.../
žlutě kapotovanou tříkolku tam měl jedině Jerguš, ale azuba má oranžovýho.
Pak tam byl ještě žlutej velomobil Honzy Gally....
ten co jsem zdravil byl s "kridlem" /spoiler, antena????/za hlavou jezdce
Tož to bylo křidýlko nesoucí blinkry na střeše velomobilu WAW a seděl v tom Honza Galla.
dekuji za odpoved
toz to jsem byl asi fakt ja, ale Eliska mela cerneho HighRacera. V jednu chvili jsme vsak v protismeru potkali rodinku na kolech a jedno byl cerveny MAX, to by me teprve zajimalo, kdo to byl a na srazu se neukazal. Bylo to myslim na zacatku Veseli nad Moravou
bylo mi cti... snad nekdy osobne v Azubu....
To cervene kolo zrejme vzniklo v me mysli z cerveneho dresu ?.. tolik ma dezinformace...
My jsme jeli autem takze po rodince v protismeru musis patrat dal.
budes vitan