Hola, hola,
zdraví vás Machna - já si prostě na to svoje heslo už prostě nevzpomenu. Trošku předčasně dávám avízo o sobotě 22.3., ale mířím mimo Prahu, kde budu do středy.
V sobotu 22.3. jedeme s Vrstvou (Radkou) a Jurimírem Velikonoční, takže vytáhněte kola a pojeďte s námi. Přece nebudete o první jarní sobotě strašit doma za pecí.
SRAZ: v 8:45 u Kosmonautů (matro Háje).
Komu se nechce šlapat z Prahy na kole, může jet vlakem (v 8:15 z Hlaváku) do Říčan, kde bude v 8:45 čekat Jurimír. Ale bacha, když nikdo nedá o vlakové přepravě avízo, Jířa tam nebude!!!
TRASA: úžasná, jak jinak. Vezmeme to jihovýchodním směrem a pak zase zpátky.
To podstatné víte, počasí je objednané a všechno ostatní si můžete přečíst tady http://www.vrstevnice.com/akce/2008/03brezen...
Tak ČAU za týden. Machna
v 9,15 - 9,18 pendluju mezi Herinkem a Dobřejovicema :-) víc času určitě na přesun sem nepotřebujete .-) a kdyby jste se náhodou o minutu dvě zdržely tak hold i tři počkám .-)) jo a Vrstva se potáhne celou cestu s hranatým dárečkem :-) k předání dojde hned v Herinku :-)))
hlásím účast :o)))
No tak u Tebe, jako vůdce říčanské větve jsem to bral jako automatické .-))))
Asi se přidám v Dobřejovicích, když nebudete chrtit a počkáte, když už se vydám mimo svůj rajon :-)
Dobrá, budu čekat spíš v Dobřejovicích než v Herinku :-) aby Ti nebylo smutno :-)
pojedu po silnici, abych se nezdržovala, od hotelu René.
No tak jestli se chceš malounko šetřit, tak by bylo lepší od René to směřovat na Sulice, Křížkovej a na Petříkov a nepouštět se dolů do Dobřejovic :-)
domluvíme se nějak v týdnu, nedovedu si vybavit kde je Petříkov. Za Sulicema přejedu křižovatku Mandavu a jedu do Křížkovýho, to je taky z kopce a další nebo ještě další jsou Dobřejovice? kouknu se do mapy
No a z Křížkového kousek do kopce směr Petříkov. Dobřejovice jsou o tři vsi dál blíž k Praze. Domluvíme se přes obálku ať to tu nezacpem .-)))
Uvidime, zatim je vse ve hvezdach (bo se o prizen hlasi i rodina) Blize cca St-Ct.
tak jsem si to dneska střihnul jednou cestou do Popovic a jednou zpátky a konečně se rozhodl, kudy vás potáhnu;o)
Jo a restaurace v pivováře bude otevřená a zahrádka je! A taky pro zájemce bude otevřená i pivovarská prodejna, kdyby jste si chtěli výhodně nakoupit nadoma. Třeba soudek....
No nevím, jestli ta předpověď počasí bude na zahrádku :-( kéžby ano..
určitě ju, tuhle sobotu mělo být zima, pršet a chumelit a jak bylo krásně.......
Nesouhlas ;-) Moje předpověď s předstihem říkala pátek hnusně, sobota slušně a neděli opět nic moc...
Příští víkend to má být ještě horší :-) Takže ani nehlásím účast ;-)
Taky rikam opatrne jo, ale kdyz az do Rican, tak aspon slusny pocasi :o)
Uprimne si myslim ze vic nez tri dny predpoved dopredu je hadani z kristalovy koule.. Kolikrat jim to nevyjde ani dva dny dopredu..
Neveste hlavy!
Treba se zase Jurimir peimluvi...vis jak to dopadlo posledne:-)
Saka...reaguju u na same kravoviny a tohle jsem malem prehledl:-)
Zitra to proberem u snidane...:-)
Jj, zrovna si říkám, že by jsem Vás rád viděl :-) až zas budem mít za sebou tak 70 tak se budem báječně doplňovat v poposedávání na sedle a hledat společně co možná nejmíň bolestivou polohu :-)
Tak nase pidi porada rozhodla, ze pojedem na bezky:-) V Jesenikach 10cm noveho prasanu:-)
Trochu divne...nekdo se chysta na kolo, nekdo na bezky:-) Ale pocasi opravdu nehlasaji moc dobre (rano ma byt pod nulou)...
Předběžně se hlásím, nebude-li nasněženo 20cm prašanu, tak se k Vám ráda přidám :-)
Takže když bude jen 10, tak jedeš .-)))
u me to take zatim vypada slibne. jen jeste nevim, odkud budeme vyrazet :).
No a kdyz ted koukam ven na tu chumelenici, tak to skoro vypada na silne zazitky :D.
K nám už také sněhopad dorazil. V sobotu to bude asi dost dobré. Jak se na kolo přidělává sněhový pluh? 8-)))
Nebuj, alespoň silniční část výletu už bude po prohrnuté silnici :-) tady u nás jsou cestáři ranní ptáci :-)))) a po lesních cestách pojedeš až za mnou a já Ti cestu provalím :-)
no tak nevim, pluh pridavat neumim, ale umim dost rychle vymenit kolo za lyze ;) to zalezi na tom, jestli ve sklepe sahnu napravo nebo nalevo.... :D
:-)
Ja je jeste ani do sklepa nedaval:-) A uz je mam v aute. Ten bilej poprasek v Pocernicich je jasna vyzva k asi poslednimu letosnimu bezkovani:-)
no ja je mela ve sklepe bohuzel skoro porad. A kdyz jsme konecne vyrazily s kolegyni do Rakouska, tak jsme misto lyzovani jely do nemocnice, protoze si hned pri prvni jizde zlomila kotnik. Proste mi ty lyze nejsou prany.
Ajajaj:-(
No ja na bezkach stal v podstate celou zimu...letos jsem mel stesti:-)
Jenze ted hledame nejake ubytovani a vypada to, ze se do Jeseniku tahne cela republika...zatim to vypada na stan:-)
nevím kde se hodlíte ubytovat, ale pokud by vám nevadilo někam popojet nebo by stačil jeden vlek v místě, tak se docela slušně dá ubytovat v Lipové lázních. Skoro každý druhý barák pronajímá, ceny v zimě jsou trochu vyšší než v létě, kolem 260,- na den a osobu. Zkus se připojit na stránky místníhoi úřadu v Lipové, tam jsou všichni poskytovatelé přihlášeni. Na běžkách se dá všude, pokud i dole je sníh.
Toz diky moc. Urcite juknu. Neco uz mame zamluvene, ale neni to nic moc. Navic to potrebujem pro 6 lidi.
Ja jsem si totiz myslel, ze zavolam do prvniho penzionu a budu to mit v kapse...ale problem. Napadl snih a vsici chteji do hor. Navic jsou velikonoce a jeste k tomu je prave v Beskydech a v Jesenikach asi nejvic snehu.
tak ja se taky hlasim uz jsem to delal vcera ale jsem pocitacove embryo tak asi spatne
Zasloužíš můj obdiv :-) můj táta, který je v Tvém věku nepošle ani sms :-)
sms zvladam i po slepu jen ten picitac si ze mne dela obcas srandu
Tak v tomhle můžeš být v klidu .-) to si občas dělá myslím z každého .-)))
To buďte rádi - horší to je, když tomu člověk zdánlivě rozumí, to má pak pocit, že nejde o legraci, ale že mu to dělá naschvály ;o)))
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pokazit, potřebujete počítač :-))))))
nemyslim že by to bylo až tak složité už jsem se naučil i diakritiku jinak jsme už docela kamarádi ale občas mě štve
Tak tam nějak naťukej, ať je tahle sobota slunečná a teplá jako ta uplynulá :-) když se Ti to podaří, tak Ti před všemi účastníky vyjížďky na kolenou poděkuji třeba jako Velký mocný vezíre .-)
Když se ale podívám na předpověď, tak si myslím, že si kolena neotlačím :-(((
asi máš pravdu ale pokud nebude padat tekuté tak jedu
uvidíme na konci týdne (ps to čumíš že umím háčky čárky)
Medard neukazuje takovou hrůzu, měl by sis vzít nákolenky, škoda že to neuvidím, doufám, že aspoň fotky uděláte, jak vzýváš vezíra :-)))
no vezír bude když bude jako uplynulou sobotu .-))) a nákolenky se myslím budou hodit i když ne na klečení :-))))
Je u tebe taky sníh? U nás je souvislá vrstva už od převčíra, ale třeba už v Říčanech včera nebyl...
No jakýs takýs poprašek tu je.. A taky je tu pěkná rákoska. Asi valím k prodejci pro nějakou bundičku. Mám sice nepromokneprofuk, ale slabou. Kouknu po nějaký nepromokneprofuk, ale aby i ZAHŘÁLA :-) myslím, že bude potřeba .-))
nepromokneprofuk mám taky a pod to Devold. Nic víc není potřeba...
No snad to sleze. Mokro by mi nevydilo až tolik, ale na sněhu mi to klouže jako prase. A hodně hodně nerad bych to odpískal:o(
Můžu doporučit promokneprofuk od vietkongu na říčanským náměstí, 150,- Kč, no nekupte to, když je to tak levný :-))).
Nic ve zlým, ale na Tvůj tip nebudu nějak reagovat a na hočiminovo tržiště nezajdu)) a tuším, že když přidám jednu nulu a vynásobím celé číslo dvěma, k té ceně, co mi navrhuješ, tak bych něco koupit mohl :-))) a možná i zbyde na šátek na hubu :-)))
:-)))
Jediné co mě děsí a co mi vadí v předpovědi je ten vítr :-( ten fakt nesnáším :-(((
A umis tohle.... €
?:-)))
:-) A vousac ma na vikend domaci ukol:-)
coto je za 3,14viny ja chci jet na vylet a ne se učit nějaké oné,to se vám to dělá sranda ze starýho dědka co?
Aktuální foto z etapových Modletic :-) P.S. Nevím, kam se poděl ten sníh z vánice, která byla před hodinou :-)
http://wert.rajce.idnes.cz/Pocasi_v_kraji...
Ono taky zalezi jak je po ranu a ne ve 13h.. Chjo... vanice mi nevadi, vetsinou to byva stejne kratke, ale led pod snehem teda jo.
Ted jsou jen +3 ale tady u nás ve výšce 360m led ani sníh není. Po ránu byl -1. Ale jakmile se schová sluníčko tak je rákoska((
pátek ráno, +1, poletuje sníh, vítr :-( foto na rajčeti
jo jo jel před chvíli skoro kolem (na Opatov k zubaři:o( )
A taky jsem od neděle poprvé viděl, jak je venku přes den a paráda. Počasí fajn. Sice zima, ale dobrý. Jestli bude takhle, tak to bude pěkná vyjížďka.
No prave. Zitra ma prijit vetricek a snezeni. Sice bude nad nulou, ale v noci bude urcite pod.
Nestraš! Já se rozhodl, že bude takhle a pojedu! ;o)
Kdyz bude jako dneska rano, tak taky vyrazim. Ale nejradeji bych 15C, slunicko, tmave bryle, 3/4 kalhoty, dres nebo lehkou bundicku, lehky vitr do zad, zpivani ptacku, modrou oblohu, par mracku pouze bile barvy... :D
Takhle nějak asi dopadnete, přeji příjemnou cestu :-)))
http://www.bike-forum.cz/img/upload/fotogalerie...
nerej zimomřivče! V sobotu bude krásně slunečno!
:-)))
Zatím mi to hlásí AŽ 7 stupňů nad nulou, déšť se sněhem a vítr 9m/s... Tedy pro Prahu, tam kam jedete to bude mnohem horší :-)))
Muhehe, ty jsi koukam hodne nacatej, ze bys taky vyrazil, kdyz furt hledas katastroficky predpovedi, abys nemusel :o)
Za sebe rikam, ze paklize nebude MEGA hnusne tak pojedu, akorat mam rano nejake pracovni povinnosti, takze budu tym dohanet nekdy kolem 11:00 za Popovicema..
Teda paklize si sebou nekdo vezme mobilni telefon a bude na prijmu, coz u krizove linky Radky snad nebude problem..
Světice dneska v 6 ráno: zledovatělé cesty, klouzalo to jak nevim co. O 10 km dál v Uhříněvsi už ok.
Jestli bude zítra takhle, tak bych se připojil v 10,30 u pivovaru - přece jenom jet ráno po namrzlym na ty Kosmonauty by byl risk.
Včera večer jsem upekla velikonoční nádivku, právě zadělávám na bochánky a odpoledne je upeču. Burísek bude mít plnej baťůžek. Těště se! 8-))) Tedy pokud nebude sněžný masakr na D5. 8-(
Hmmmhmmm... to zní dobře :-).
Radši vyjeďte o několik hodin dřív, abyste určitě dorazili - byla by škoda, kdyby se to mělo zkazit :-))).
Myslíš počasí, nebo ty bochánky??? :-)
No co asi - chci zachránit to jídlo, počasí bude špatný natuty :-)))
Pokud by se neměli ženit čerti, tak jedeme. Jelikož se mění počasí z hodiny na hodinu, tak jsme se s Radkou dohodli, že kdyby bylo fakt mega hnusně, jak se vyjádřil Medůza, tak bychom to v sobotu v 7:00 odpískali. Ale to by fakt muselo bejt náledí, vichřice apod. Kdyby se udělalo blbě po cestě, vždycky se to dá zkrátit nebo vést jinudy.
Jo a nikdo se nepřihlásil, že by chtěl jet z Říčan, takže pojedu taky z Prahy. Nebo si to někdo rozmyslel?
Přivezu trubičky, tak poprosím všechny, kdo si objednali, aby měli peníze co možná nejvíc přesně. D9ky. Vychází to takhle:
Radka 200 ks - 1120,- Kč
Fousáč 30 ks - 168,- Kč
Kubajs 64 ks - 375,- Kč
Jarda 20 ks - 112,- Kč
Wert 10 ks - 56,- Kč
Karliner 16 ks - 90,- Kč
Strejda Libor 144 ks - 806,- Kč
Juri - jestli to odpískáte, dej mi prosím ráno vědět. Když se neozveš, mám za to, že se jede. Dík.
Ok jsem ráno nalepenej na netu :-)))
My s Burískem budeme v sobotu ráno jen na mobilu, neb budeme spinkat v Praze. Kdyžtak na nás nezapomeňte - s tím odpískáváním. Ale pak co budu dělat s těma dobrotama? 8-))
hodíte to Aiovi do Světic, to není od Prahy zase tak moc daleko ;o))))))
Jak jako do Světic???? Jede se , takže hezky vše podle plánu .-) čekám v Dobřejovicích a uvidíme, jestli Ajínkovi zbyde :-)) Do Popovic daleko :-)))
ono se pojede. Kdyby se nemělo jet, tak to bude takový nečas, že to poznáš pohledem z okna taky;o)
Jj, pojede už se moc těším :-) vítr se uklidnil a na mráz to taky nevypadá. 15° zítra nebude, ale jet půjde :-) kolo dozdobeno blatníky, zvonkem, GPS, světlem, dofouknuto vše co jde tak ať už je ráno .-)
Až dojedu cca za hodinu domů, tak se taky nachystám :o( Se některý maj....
Taky jdu prezouvat az ted... zrovna premyslim jakou pneu hodim dopredu :)
A dneska mi prislo novy sedlo, jen si ho radsi brat nebudu.. jeste nemam osedelou )( ani na to stary :))
Mám libovej bahňák od bratra Michelina, ale na naší silniční vyjížďku ho dávat nebudu .-) on je fakt libovej v bahně, na kořenech i na mokrým asfaltě, ale fakt se mu nechce po silnici :-) a s předkem si nelam hlavu, NN nezklame :-)
Country Mud? Bud NN nebo Fastrack od Speslu si tam dam. Ten RR 08 je fakt hrozny i na zadnim kole...
Jak hroznej? na zadku je báječnej :-)) jen tedy za sucha, ale báječnej .-)
A ty uz jsi zkousel model 08? Me teda fakt nesedi. 07 je rozhodne lepsi.
Mám ho na zadku .-) od převozu nakolíku s Ai. Píchnul jsem před Průhonicema, takže jsem dvakrát dofukoval a v krámku na náměstíčku jsem si nechal přezout :-) proč se s tím špinit :-))))))))když to za "pár" kaček udělaj odborníci .-)))
jestli nebude ráno pršet, podle předpovědi od Karase to moc nevypadalo, tak vyjedu. V kolik že to mám být v Křížkovým nebo až do Petříkova? Už jsem se koukla do mapy :-)
Asi do Petříkova na náves před hospodu k čekárně. Tam se myslím sejdem před desátou cca. :-)
se uvidí ráno, ale na 99% jo....
Vypada to dobre co :)
+1, bezvětří a za mráčkama prosvítá sluníčko :-) ideální počásko na první jarní vyjížďku :-)
0°C sucho, bez náledí, bez vichřice, bez vánice.
Za mráčkama se klube slunce.
!!!!!!!!!! JEDEME !!!!!!!!!!!! JEDEME !!!!!!!!!! JEDEME !!!!!!!!!!
Ty jsi se zas primlouval, vid. Tady normalne sviti slunce:-)
Toz si to poradne uzijte!!!!
Tak už jsem vykoupanej, nejedenej atd. Zdržel jsem se u nějakejch vrbiček, kdy jsem pletel pomlázky a co vy?
Moc se tu neflakej a sup sem s fotkama. Moc se na ne tesim!!!!!:-)
Nezmrzli, nezmrzli? Me teda dneska byla zima docela fest...a to jsem chodil pesmo
Tak já už jsem doma dýl .-) Vyjížďka jak jinak? Báječná, výborná sestava v počtu 15 ks a to počasí??? Mělo rozum :-))) Takže děkuji všem za báječně prožitý den :-) Mě to dalo 58km, páč jsem se připojoval a odpojoval cestou .-)) Omlouvám se všem, když jsem byl pověřen dělat púčitelku, že si trošičku zamazali kola :-) Postavil jsem se k tomu ale čelem a ty kola jsem účastníkům nechal umýt :-))) jo a taky pár fotek .-)) http://wert.rajce.idnes.cz/Velikonocni_vyjizdka/
Jo trasa z GPS bude taky, ale až zítra :-)
Tak tady je trasa na GPS Tour. http://www.gps-tour.info/tours/view.php/action...
Tak tady jsou fotky.
Akorát chybí fotka Ivana:o( Ta jedna kterou jsem udělal byla k nepoužití...
http://jurimir.rajce.idnes.cz/22.3.2008_-...
Jupiiii....
Koukam, ze dorazila i jihoceska vetev:-) A ty kytky si fotil kde? Ve skleniku?
Ty vole esli je wewe chlap tak sem asi na chlapy :DDD
GPS
http://utrack.crempa.net/report/saved_report...
Ten vyskovy profil na zacatku je zajimavy :))
Tak plzeňská sekce už také dorazila domu. Teda až do Plzně jsme to na kole nedali. 8-))) Děkujeme všem účastníkům za příjemnou společnost a organizátorům ("píčelkám") za nádhernou trasu. Pokud má někdo z účastníků sebemenší zásluhu na relativně pěkném počasí, tak zasluhuje velké díky. Zase jsme si výrazně zvýšili hladinu endorfinů a to je moc příjemné. Už se těšíme na další společnou akci s vámi.
Na fotkách se pracuje.
Dík všem za příjemnou společnost a tady je rozcestník a pár slov k trase :o)))
http://www.vrstevnice.com/akce/2008/03brezen...
S menším zpožděním jsme zpracovali naše dojmy a fotky ze soboty:
http://www.burisek.com/Texty/Velikonocni_2008.htm
Díky organizátorům za akci a všem účastníkům za společnost :-). A počasí za počasí!
Jen by mě zajímalo, kerej dobrák z vás mi v těch Pyšelích píchnul během oběda tu gumu - nějak mi to vychází na Jurimira, ten jedinej s námi nebyl na sále :-))).
tak teď si mě nepřej!!!!
Za takovýhle obvinění dostaneš co si zasloužíš. Prokleju tě kletbou nejhorší ze všech. Kletbou kolopíchu! Potom nebudeš moci ujet ani deset kilometrů bez defektu! Tak na tebe!
Jdu koupit dračí spár, hadí srdce a cyklistův hnát a večer bude zaříkávání!
Děkuji všem za krásnou sobotu a jsem moc ráda, že jsem vás mohla všechny poznat osobně :-) V neděli jsem si sice zaskočila na pohotovost, páč na té Wertově asfaltce jsem si natáhla nějaký vaz v koleni, ale to nemění nic na tom, že to byl krásný výlet:-)
Ještě jsi zapoměla říct, že když už jsi byla na té pohotovosti, tak jsi si zaskočila i do druhé ordinace, aby Ti tam něco udělali s tím strašným aftem :-((
A co se dělá s aftem? Já na to zrovna netrpím, ale před nějakou dobou (sraz v Královicích) se mi jeden udělal, bylo to děsný, Kolin mi řek, abych to prokousnul, ale to vůbec nešlo, jak to bolelo, to by nevydržel ani Meresjev :-).
Lovecky nuz :)
Nóóó, tohle je rada k nezaplacení :-).
Dost mě zaráží ten penicilin, to se mi zdá "tvrdá" léčba.
Afty si vypálíš elektrickou trafopájkou. Šetrnější metodu používají ve Šmuclerově stomatochirurgickým ústavu, ale to by ses docela prohnul. Jinak každej praktik nebo zubař dřív předepisoval takovej roztok k potírání, ale nevím, jestli už to není na seznamu zakázanejch léčiv.
Genciální vodička fialová??
Ještě bych měl jednu technickou, nevím, jestli je statečnost jet v tomhle počasí bez rukavic :-( nic ve zlým, každý jsme strůjcem svého štěstí, já bych tuto odvážnost (nerozum) raději neopakoval a jel hlidně v rukavicích jakýchkoliv, ale ne bez :-( Neřešilo se to, ale když se kouknu na fotky, tak i na těch fotkách je vidět ta zima, která na prsty a ruce té statečné působila :-(