Klasická nedělní vyjížďka nás tentokráte zavede do teritoria zubříka / znalci doporučují zejména plnotuk/, proto se sjedeme symbolicky poblíž přerovského pivovaru na parkovišti u Tesca / křižovatka na soutoku ulic Kojetínská, Komenského, Velké Novosady/. Hodina obvyklá, tedy desátá / neděle je myšlena ta s datem 16.3./. Poté se svěříme do péče Finna, který bude naším průvodcem. Nicméně prvotní směr bude zvolen na Osek n. B., možná se objevíme i na Helfštýně - vše podle momentální chuti.
Ano, přesně jak napsal Vladaza, od Tesca pojedem po zánovní asfaltové cyklostezce po levém břehu řeky Bečvy směr Kozlovice, Grymov k oseckému jezu tj. cca 12km a je tam hospoda, potom můžem dále dobít Helfštýn, tj dalších asi 8km. Nazpět přes Nové Dvory, minimálně frekventovaná asfaltka do Přerova, zakončení v osvědčené Zubr-aréně. Kromě kilometrového stoupání na hrad Helfštýn je to rovina. Ve sjezdu z Helfštýna se dá dosáhnout 80km/hod, na lehu možná více.
Pár fot z nedělní vyjížďky na Helfštýn je tady: http://album.volny.cz/honday/browse.php?album...
Pěkný fotky.Škoda ,že se nefotilo po dešti.Kropenatí trojkolkáři jsou zajímaví.Díky za pěknou vyjížďku.Jel jsem tudy poprvé a byl jsem překvapen jak přerováci pečují o cyklisty.Moc fajn cyklostezky.Tak co podniknem na vekonoční neděli?
Ale to pivo v mé ruce Ti nedaruji,ty kujone!
V tom jsem nevině, dyť sem já nefotil.
navíc je při bližším ohledání fota jasné, že se nejedná o pivo, ale o roztok pivo vzdáleně připomínající, který je, nevhodně, adjustován do obalu pivu určenému
Podniknem něco v neděli?Já bych jel třeba někam blíže k Přerovu.Nebo Prostějovu?
Pedro, počasí nehlásí nic moc a velice proměnlivý, takže bude nejvhodnější vyjet individuálně v okamžiku, kdy bude zrovna přijatelně. Taky zvolím asi nějakej kratší výjezd do našeho lesíka za medvídkama, tam aspoň moc nefouká.
Zítra jedu směr Konice,přidá se někdo?
V kolik hodin vyrážíš ? Sam
v 10 u sokolovny ve Smržicích
Pokud nebude mimořádně hnusně budu tam. Sam
P.S.kdyby něco brnknu
Kluci,díky za nedělní vyjížďku na Ochozskou kyselku,kam jsme kvůli blátu sice nedojeli,ale sešup z Konice vše vynahradil.Sice jsem z Prostějova domů mokl,ale nejsem z cukru.Byl jsem překvapen že na leháči déšť není tak protivný jako na klasickém kole.
Tak co naplánujem na další neděli?
Tož mám naplánovanou zatím jen sobotu - jedu na Kartouzku u Dolan,kam se vydám dál se uvidí.Přijed taky a budem pokračovat Bělkovickým údolím.Neděle je v režii Vladazy,tak to nechám na něm.