Prosím o radu. Chcu si koupit nový kolo. Vubec se v tom nevyznam. Jenom sem casto narazil v reklamach na kola "full". Netusil jsem o co de, tak jsem vyrazil do cykloshopu, ktery je v nase meste uz pres 20 let. majitel mi rekl ze se ejdna o typ kola kde jsou vsechny casti od šimana, jako že je "celé" - "full" shimano....chci jezdit tak 10 km za den, z toho 9 km po rovinaté silnici, 1 km pres mirne hrbolky nebo trochu sterk. prodavac mi doporucil ze si mam koupit prej nakyho devětadvacítku fulla od olpranu, cena by prej byla zhruba 30 tisíc. vazim 115 kg, merim 172 cm. Prosim poradte!!! popripade co byste radili za kolo?
Budeme předpokládat, že si neděláš srandu. Full neboli celopéro je horské kolo nejvyšší kategorie s odpruženou vidlí a odpruženou zadní stavbou. Pro tebou popisované použití totální zbytečnost. Stačil by robustnější trek.
Kolo za 30t pro tenhle počet kilometrů... Uděláš radost nějakému zloději kol, protože i po delší době bude pořád pro něj jako nové a velmi atraktivní.
Kup trekové kolo (turistické, pohodové) řádově za 15, budeš ho mít taky v Shimanu (standart)
Sranda musí být i kdyby rám rupnul.
Pokud kost zůstane celá.