Zdravicko zajimalo by me jaky mate vseobecny nazor na znacku Merida, co se tyce kvality dilu, zivotnosti atd...
Zdar ja mam skusenosti dobre mam navleky na nohy ,ruce i cepici pod prilbu a co se tyče kvality tak je na vysoke urovni,dokonce prezili bez ujmy i nekolik padu na šotolinu.Co se tyce kol tak jsem jezdil nekolik let na Meride-Kalhara uz jsem ji prodal ale stale na ni jezdi novy majitel.
Prakticky kazdy vyrobce, Meridu nevyjimaje, vyrabi a osazuje ramy o kvalite od supermarketovych smejdu az po spickovy zavodni kola.
Pokud te zajima nazor na nejaky konkretni model a pomer cena/kvalita u nej, ptej se radsi takhle.
Jde mi predevsim o modely Matts 100-D,300-D,500-V.....
Jezdím 2 roky matts 300D a plná spokojenost.V doprodeji za 12 600Kč Stratílek?Svitavy.Pevný a lehký rám shotgun,vidle nic moc,ale ujde,komponenty postačující.
Můžu poreferovat o crossovém kole střední třídy (cca 18t Kč). Máme dva kousky a bez problémů. Při srovnání s obdobnými jiných značek snad trochu víc pohodlí za stejné prachy (odpružená sedlovka, stavitelný představec), ale kdo ví, na čem je to zase ušetřené. Ale koupil bych ho zase.
Museli jsme teď koupit nového treka, koupili jsme od Meridy a narazili na závažný problém u zadní vidlice. Nebudu to opisovat znova, píšu o tom podrobně v jiném příspěvku.
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=6645
Značku merida - jak celá kola, tak i komponenty nebo doplňky - můžu jen a jen doporučit.
Čímž zároveň ale netvrdím, že ostatní značky jsou horší :-).