Když vidím několik témat s náznakem cyklo, jak se ubírají bůh ví kam, tak se musím podělit s dnešním kupem, kterej je absolutně mimo cyklo témata, ale třeba někoho potěší víc, než knihovny, kulomety na psy apod(( ve výprodej v makru měli kbelík mozzarelly velikosti třešinek za ty peníze jak se píše v titulku))) přátelé, mozzarelly bych se ujedl a vždy mě odrazovala cena) ale dnes se mi sen splnil)) rajčátka, papričky a kousek okurky, vše doplněno dost dobrým množstvím sýrových kuliček, zakápnuto olivovým pepřovým olejem, balzamikovým octem a solí a přál bych Vám ten pocit zdravé výživy :-))) A co Vy na to? Nemáte někdo tip, jak dojíst ten zbytek kbelíčku???? Aby byla změna :-)
Zkus z něj udělat tlačenku!
Jako z toho prázdnýho kbelíku??? Tak ta by se nepovedle, to mi věř!
A ze wert umi skoro kouzlit:-) Ale tohle nedokaze:-) Hele, tys SEZRAL dve kila mozzarelly?:-)))
nene, jen asi slabý kilčo jsem si dal .-))) ale zítra jedu do makra ještě pro jeden kýbl .-))) jestli ještě bude :-( jo a u toho jídla mám krásný pocit, že to jím jen se zeleninou a ta mozzarella je vlastně skoro s energií na nule .-)))
Vlastne polykas takove nic a pritom se citis stastnej, protoze bastis:-))) Ty jo, to je zivot:-)
Je fakt, ze ja nad neochucenou ohrnoval nos. Ale predevcirem mela Kamila nejakej salat a na nem kulicky s mozzarellou s bylinkama. Tak mi to nedalo a ochutnal. No ale pak jsem se nejak rozjel a malem jsem dostal pres dlzku, protoze jsem ji snedl snad vsechny koule:-)))) S bylinkama je fakt dobra.
Jj, jsi můj člověk komu chutná něco bez chuti :-))))
No ja salaty moc nejim, ale malinky rajcatka s mozzarellou, olivovy olej, sul a cerstva bazalka, k tomu krupava bageta... to je dobrota!!! :o)
no jsem myslím docela kuchař ale asi mi nebudeš věřit, ale čerstvou bazalku jsem nikdy nejedl((( ale vážně o ní uvažuju že ji zítra s tím druhým kýblem koupím :-)))
tak to vyzkoušej! Výborná věc! a pesto!... Hele ještě chvíli budu jíst tohle téma a jdu znova večeřet. Tak dost! :o)
"budu jíst tohle téma" ;o)))))))
no to je právě vidět, jak už to na mě působilo, když místo číst píšu jíst:o)))
Nakonec jsem to nevydržel a tu ledničku navštívit šel:o((
Co ses v tý ledničce dočet?
že jsem přežírající se čuně:o)
Tak jako Ty bych se chtěl taky přežírat :-))))
já jím jinak ale to neznamená, že málo :o)
Nejsem si jist, zda by jsi mojí porci zbaštil nebo by to na tebe bylo moc. Ale samozřejmě tě nechci podceňovat! :o)
Ale jen tak pro příklad. Na brambory jsem si musel koupit speciální mísu. Talíře na který by s emi vešla moje porce jsem ještě prodávat neviděl:o))))))
No ale je fakt, že jsem se začal drobet krotit, že se třebas teď už snažím tu mísu nesežrat plnou ;o)
No já jsem co se týká jídla taky pěknej vepř :-( ale do soutěže s Tebou bych klidně šel)))) suchý brambory tedy asi ne, ale dnes jsem měl placky ze škubánků smažené a to bych potřeboval tak dva lidi aby smažili a stíhali :-))))
Hele...ja ho videl. Fakt zere jak ...:-))) Ale same takove podivne nazelenale veci:-) Ikdyz domaci chleba mel fakt dobrej!!!
Doporučuju. Přítulka chtěla po bytě rozmístit nějaké květináče, tak jsem jí na okno do kuchyně schválil: Pažitku, petržel, bazalku, mátu a takový ty pálivý papričky (nejsou to pravé chilli). Po měsíci bylo všecko orvaný a sežraný, asi máme malé okno:o)
S tou energií na nule to není tak slavné.
100 g má 240 kcal (1 008 kJ) 1,1 g sacharidů, 14,6 g bílkovin a 20 g tuků
Jestli jsi dal kilíčko, tak potěž to je energie minimálně na jeden den.
Aby se nenašel někdo, kdo mi chce zkazit chuť :-)))))))))
neboj nezkazíš :-)
Mocarela je sejr, takže z něj.
http://recepty.vareni.cz/bezmasa-tlacenka/?idp...
Hmmm, kozí sýr dobrý, ale sólo.. Ne jako přísada do jídla..
Zkoušel jsi ho někdy politý medem ? ;-) Dokud jsem to neochutnal, tak jsem nevěřil, že se to dá vůbec jíst...
Mozzarellu nebo ten kozi?
většinou se s medem a třeba i vlašskejma ořechama jí ten kozí.....
Ja mel kozi v hube jen jednou a letel pres celou farmu, jak jsem ho vyplivnul:-) Moc mi nejede...a myslim, ze nepojede ani s medem a ani s vorechama. Ani s cokoladou. Proste kozi ne:-)
Potřebuješ, aby Kamilka zkusila nějakej recept z kozího .-)) třeba se chytíš :-))
Jako za kozy?:-))))
To záleží na kuchařce :-))))
Predam informaci Kamile....ta se mozzarelly muze uzrat. A ja ji taky prichazim na chut...hlavne kdyz je s stema bylinkama.
No a kdyz to nebude chutnat, nabijem tim ty kulomety proti psum:-)
Jj, sýr je to bez chuti a bez zápachu :-) takže je jen na kuchaři, kterým směrem ji nasměřuje .-) Ale ta akce byla na zboží, který končilo s trvanlivostí, takže asi nijak zajímavý pro jiný makra, než Průhonice :-( toto byla asi náhoda..
jo jo u nás se dělá všude jenom caprese, přitom mozzarella je úžasná i smažená, nebo jsou výborné tzv. arancini - recept je sicilský a jedná se v podstatě o smažené koule z těsta, které se dělá z rýže (nejlépe uvařené ve vývaru, do kterého se přidá šafrán, ale může být samozřejmě i voda se šafránem). Když je rýže uvařená, nechá se prochladnout a přidá se máslo a strouhaný parmezán. Z těsta se pak dělají koule plněné vším možným, nejčastěji masem, ale plněné jen mozzarellou jsou taky úúúúžasné............a tak dále.......možností je spoustu
A co nejakej recept??? Na neco dobreho z mozzarelly?
Jdu si dat chleba s pasikou, at tu alespon neslintam a nekoulim hladove ocima....
Skvělý téma, werte, kvůli takovejmhle pokecům lituju, že nemám doma počítač :-)))
Jj, musím říct, že je určitě lepší než některé okolní :-)))
Podobné dotazy řeším zadáním do googlu, "recept mozzarella", případně jiný seznam toho, co potřebuji zkrmit.
Já bych zkusil část naložit, poďobně jako hermelín, do olivového oleje, s cibulkou nebo česnekovou pastou, barevným pepřem a pekelně pálivou květináčovou feferonkou. Nikdy jsem to nezkoušel a zajímalo by mě, co z toho vznikne. Nejmíň půl kila bych nastrouhal na picu, lasaně nebo nějaký těstoviny.
Jj, naložení do olivového oleje beru .-))) tak se taky stane .-)
Tak poslušně hlásím dojedení celkem 4 kila mozzarelly)) uz tedy trošku zaváněla, ale když se dodá olivovej olejíček a balzamiko tak to přehluší .-) jo a když mi včera přišlo makro(časopis), tak když jsem viděl že v nabídce je ten můj kbelík za víc jak 600,- s daní ((( tak mi spadla čelist(( no ale zase abych pravdu řekl, tak pár dní, či týdnů ji asi vidět nebudu muset :-) jo a na to naložení s feferončičkama nezbylo .-)
Ty se fakt třída :-)))
Dnes jsem nadrtil pár km po silnici tak odměna mě neminula :-)))
Pár jsou dva, to bylo do obchodu pro olej a balsamico, né :-)
ee, byl to kousek okruhu co jsme jeli s Jurimírem)) to víš, mám to u chalupy. 17 směšných km, nastoupaných 200m a AV 22) jel jsem až v půl pátý. Potřeboval jsem vyvětrat hlavu. +4 mě moc na delší vyjížďky nebere. A oleje a balsamica mám doma do foroty :-)))
Zavidim ti, kdyz vyrazis "az o pul paty".. Ja se ted porad vracim strhanej z prace domu az po seste vecer :o( A to jeste spravujeme dum.
nezáviď, jsou na tom i hůř...
Já se vracím tak v 19:30 až 20:00
Jo proto ta sleva....
http://www.novinky.cz/clanek/135942-italove...
Italove se ji chteli za kazdou cenu zbavit:-)
....zdrobnělinky jako wertovy rajčátka, papričky...kbelíček....Nesnáším je. Zvlášť ne ve dvou souvislostech – jednou z nich je jídlo. Přinesli nám na pracoviště jídelníček z restaurace, fungující v budově, kde pracuji. Na pět pracovních dnů deset položek, a v nich 29 zdrobnělinek. Naprosto úchylných. Hemží se to výrazy typu: Pozor, veliká dobrůtka! Nacpěte si pupáčky! Směs masíček se směsí kořeníčka! Polévka se zeleninkou a nudličkami, chlebíček, co hrdlo ráčí pro naše jedlíčky! Kdo sní 15 knedlíčků, má zdarma obídek! Rybička s rajčátkem! Už jsem jim jednou přilepila k jídelníčku ceduli: "Ke každému talířku s dobrůtkou přidáváme lubrikační gelíček v tubičce." Od té doby není jídelníček ve výtahu, aby jej nikdo nemohl prznit. Dnes jsem vylezla před budovu, a na chodníku tabule s nápisem: "V pondělí si vaše pupáčky přijdou na své!" Zvedl se mi kyblíček. Přemohla jsem chuť vrhnout šavličku a šla jsem si do Normy pro tmavé pečivo a nezdravou pomazánku. *P.S. Ještě k těm zdrobnělinkám – pokud mi kamarádi píšou na konec vzkazu "pusku", snad mi prominou, ale raději spoléhám na to, že zapomněli použít diakritiku :o) ....
(kopírovano z jednoho blogu)
...a to jsem přehlédla pfeferončíčky a olejíček...to je opravdu na kyblíček... i bez mozzarelčíčky...brrr
Tak jdi třeba do prdelky když Ti to vadí :-)))
A nebo do zadecku:-)
Se nedivte, ze je ted tak levna, kdyz je asi plna dioxinu. :-)
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa...
Jak jste mohl číst v diskusích pod zmíněným článkem, buvolí mozzarela se až na vyjimky v Česku neprodává. Ale to mléko, z kterého se dělá v Česku je plné zbytků PET-láhví, které krávy žerou ze zoufalství, kolik se jich tu u nás povovaluje na pastvinách, v lesích a na loukách...Takže prašť jak uhoď jestli pravá nebo kraví mozarella. PS. Žije ještě wert po těch 2 kilech sejru?
Ne po dvou , ale po čtyřech!! Jo a mimochodem, plkejte si tu co chcete, ale další kýbl už je v lednici :-) sice jen 1,5 kila za 315,- a žádnou příchuť pet lahví v ní necítím :-) A dál se o tom nebavím, páč už to tu smrdí medvědovinou :-)
To je pravda. V naší spalovně odpadů Madeta nechala před dioxinovej filtr nainstalovat mozarelovou udírnu, protože výzkum zjistil, že dioxiny v teplých spalinách právě mozarela mění na antioxidanty a dokonce je pohlcuje.
U nás se dělá tavený sejr včetně český mozzarely pod značkami...však sami víte....trochu jinak než u Taliánů.. Máme smlouvy s dodavateli šatů všech obchodních domů, soukromníků i Vietnamců na nepotřebné ramínka na šaty - ale jedině ty bílé. Ty tavíme v poměru 100 kg ramínek : 10 kg mléka. Po přidání kostní moučky. emulgátorů, umělých chutí a barviv se podle dnů v týdnu dělá bud pomazánkovej sejr, mozarellla nebo tavenej, také různé cihly, ve čtvrtek a pátek však ze stejný hmoty levný párky do umělýho střeva. Obchod jde skvěle, jsme nejlevnější a národ jak už víme, nehledí ani tak na kvalitu, peněženka rozhoduje. Dobrou chuť na mozarellu 2 kg za 107 Kč.
Apropó, smozřejmě sledujem konkurenci: Delvita - Billa nabízí za 17 kaček Mozzarellu - Čertvej typickej italskej sejr - firmy Italat CZ v Řeznický 20, Prágl 1, Provozovna 696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 590, super složení:
mlíko, kyselina citronová, živný mléčný kultury, přírodní syřidla, jedlá sůl 1%.
Nálev: voda, jedlá sůl 1%...
ale s rajčátkem a olejíčkem je to baštička, tak jako ty naše ramínkový sejry.
Mňamka mňam