Tento víkend jsem si na řetěz namontoval (místo jednoho článku) spojku (tzv. rychlospojku ?), která umožňuje snazší rozpojení a tedy sundání řetězu než při používání nýtovače. Kvůli snadnější udržbě, čištění atd ...
Zatím, po prvních projížďkách, se zdá vše ok a tak se ptám, zda to někdo z vás používá a případně jakou s tím má zkušenost.
U nás v prodejně (KL sport v Mostě, prodejce s výbornými referencemi) vím, že toto používá jak majitel, tak oba technici na svých kolech a všichni si to chválí ...
:-)
Ahoj puschpulle. Ty máš zenita, že ano? To znamená řetěz shimano HG 53 devítirychlostní? Na tenhle řetěz jsi sehnal spojku? Proč se ptám - já už několikrát četl o spojkách na devítkové HG řetězy, ale v prodejnách se vždycky koukali dost nechápavě. Takže to opravdu existuje. Kolik stojí?
Ahoj!
:-)
koupil jsem ji v pátek, ve zmíněném KL sport v Mostě za asi 30,-Kč
ptal jsem se 2x extra (majitele i servisního technika) zda je to na 9 rychlostní převod ta správná (prodavačce jsem raději nevěřil)
A opravdu to tak je, a zdá se že vše funguje...
Uvidím po delší jízdě, zatím jsem to testoval v neděli jen asi na 15 kilometech
Ale prý to je naprosto spolehlivé ... tak uvidím.
V nejhorším tam zapojím zpět ten původní článek.
tady mají web:
http://www.klmost.cz/index.htm
ale nic moc tam nenajdeš
Ten web sice otevřu, ale ne vše - nemohu se dostat na nějaké telefonní číslo. Prosím Tě, až budeš mít cestu kolem, poznamenej si jejich telefon + mejlovou adresu a napiš to sem, já si to u nich objednám. Díky moc.
Airline:
tak si piš:
KL sport Most
telefon: 476 103 371
majitel: Jaroslav Hrubý
[email protected]
Javorová 525
434 01 Most
Děkan. Odpoledne se podívám do mého servisu a jestli tam zase budou kulit oči tak zítra žhavím drát do Mostu.
Airline... Ahoj, četl jsem tvé přízpěvky v různých tématech. Měl bych na tebe jednu prosbu. Mohl by ses vyjádřit k tématu, které jsem tu dnes založil? Jedná se o mech. kotoučové brzdy a rád bych znal názor člověka, který o kolech něco ví...
Dík moc a omlouvám se, že to do tohoto tématu nepatří...
Ja mam teda spojku od Sramu a krome toho ze jsem ji jednou namontoval obracene (tim vyboulencem dovnitr) coz zpusobovalo preskakovani retezu na nejmensim kolecku, mam jen dobry zkusenosti.
No jo, lado, sramový spojky znám, ale tohle je zřejmě ta shimánovská (nebo je snad možné spojit HGéčko sramovou spojkou???).
Je to klasická spojka Sramu, která se dá použřít i na Shim. řetěz. Dělá se spec. pro 8 a 9 st. řetězy. Sám ji vozím na řetězu jak campy tak shimana
No tak já osobně jezdím rovnou řetězy Sram na 7mi kolečko a zatím jiný než spojkovaný jsem nedostal. Teď mám nasazený v pořadí třetí takový řetěz a nemůžu, než chválit.
Vzhledem k ceně Sramových řetězů mě ale v současnosti zajímá možnost použití Sramové spojky na Shimano řetěz. Zdá se ovšem, že to nebude žádný problém.
No tak na toto sa musim spytat v servise. Predpokladam ale ze na mna zasa budu kukat ako tela na nove vrata. Skvele Slovensko - vyssie ceny a uzky sortiment. Az mi je do placu ked si spomeniem na obchod v Cincinnati v Ohiu, plny bajkov a spickoveho vybavenia. :-( Holt mame este co dohanat.
Je to opravdu sramová spojka. Včera jsem si to potvrdil i v jednom servisu poblíž. Sice mi hned řekli, že spojkovat shimánovský řetěz sramem je pras...a, ale proč by byla?
Sramová spojka má tyto výhody:
1. je levnější než spojovací nýtek řetězu, 2. funguje a spojí bezpečně řetěz od různých výrobců (pozor na šíři řetězu - viděl jsem na 8. a 9. st. řetěz; nevím zda dělají i na 7. st.), 3. lehce a rychle najdeš spoj řetězu a kdykoliv rozpojíš a opět použiješ, 4. je skladná a nemusíš se bát ztráty při vysypání z brašničky. Každý výrobce řetězů bude preferovat na spojování výhradně a jedině"svůj nýtek či spojku". Proto ta pras...a. Ha - Ha -Ha.
Já tomu zatím moc nevěřím. Klasický nýtovač ve mně přeci jen vyvolává pocit jistoty a bezpečí. Už mi z kola upadlo kdeco a tak raději věřím pevným spojům. Jinak spojka od SRAMu vypadá pěkně. Zkoušel jsem ji.
Mám rád řetězy značky SRAM-SACHS-SEDIS nebo jak se to teď jmenuje. Právě jsem kupoval 2 x PC-48 230Kč/ks a když se podívám na SHIMANO tak mi přijde trochu . . . Drahý? Horší?