Přečetl jsem hodně inzerátů cestovek na výlety a dovolené na kolech. Jaká je s tim skušenost?? Mam si představit, že mě někam dovezou, vysadí, a pak musim pádit na určené místo noclehu??? Co když to nestihnu?? Musim jet s ostaníma učastníkama nebo mužu jet jak se mi zachce ???
Děkuji za každý názor. Kolin
Ahoj, pokud máš pochybnosti, že nebudeš stíhat s ostatními účastniky zájezdu, tak si raději vyhledej takové, co nabízejí hvězdicové vyjížďky. Budeš si moct vybrat dle své aktuální výkonnosti a nikoho ani v nejmenším neomezíš. Já jsem si něco podobného super užil s CK Juhász na zájezdě - V sedle do sedla Tonale, s ubytováním v penzionu v Ponte di Legno. Vřele doporučuji.
Nebo si vyber cestovku co jede autobusem za cyklistama,takze te po ceste muze nabrat, nebo te vyvezt na kopec na ktery se necitis,atd.
Zrovna tenhle víkend (pátek až neděle) jsem byl s CK SEN na Enžský cyklostezce a mohu jenom doporučit. Trasy byly naplánovaný (100 km, 85 km, 45 km), spalo se v penzionech se snídaní. Během trasy jsme se vždy dvakrát potkali s autobusem (byly předem naplánovaný zastávky, autobus na nich stál zhruba 1,5 hodiny). Jako poslední ze skupiny jela průvodkyně a mechanik, takže bylo postaráno i o "opozdilce" a poruchy (jednomu účastníkovi se rozpadl pastorek, nemohl pokračovat, tak se přivolal autobus a bylo vystaráno). Být tebou , tak se vůbec nebojím, mohu konstatovat, že jsem se cítil "v suchu a bezpečí".
Na cyklodovolené od cestovky jezdíme v partě 10 až 16 lidí pravidelně už skoro 10 let, vystřídali jsme několik cestovek a řadu států ( několikrát Rakousko, Rumunsko, Litva, Slovinsko, Zakarpatská Ukrajina a nikdy jsme nelitovali. Cestovka má vytypované zajímavé trasy a zázemí v doprovodném autobuse (případně s polopenzí ) není k zahození a dodává klidu. Režim je většinou volný, takže pokud se orientujete v mapě, můžete klidně do cílového tábořiště sami. Letos míříme do Černé hory opět na kola a opět s cestovkou.
Letos jsem byl s ck. TRIP Jablonec již po 13 na cyklozájezdu. Letos jsme jeli opakovaně Tauernraweig a to i se dvěma vnučkama 12 a 14 let. Naprosto bez problémů s ubytováním v penzionu, s vlastním kuchařem- snídaně a vydatná večeře. Během denních tras jsme stihli prolézt všechny soutězky a vodopády. Takže žádný strach. Je to pohoda pokud vydržíš sedět na kole aspoň těch 60 km.