Dost zásadní dotaz. Před asi pěti rokama jsem dostal pyžamo a máma mi řekla, že ho nesmím nosit, že si ho musím schovat až půjdu do nemocnice. Mně se to zdá nějak úchylný.
Právě včera večer jsem hledal představec a náhodou narazil na to pyžamo - nějak ve mně roste vzpoura...
Otázka zní: oblíct nebo čekat na tu nemocnici? :-)
Lepší pyžamo do nemocnice než oblek do rakve. 8-)))
a vozit je pořád ssebou. neb nevíš kdy tě co postihne. V Bělorusku jsem je neměl... ležel jsem tam v propršené propocené proprášené košili a padala ze mě sláma z minulé noci ve stodole...(viz "Ze života cyklotrempa")
Já si vzal do nemocnice fungl nový pyžamo a měl jsem z toho alergický vyrážky po celých zádech. Blbý bylo, že jsem samozřejmě mohl ležet jen na zádech. Příště bych vzal nějaký zajetý nebo aspoň jednou vypraný.
Pyžamo je imho do nemocnice zbytečnost. Teda nemocnici znám jen z jednoho filmu, tam nikdo neměl pyžamo, bylo tam asi 20 nahatých pacientů a staralo se o ně asi 30 kozatých sestřiček, po krátkém úvodu o ničem po zbytek filmu rovněž nahatých:-)))
Já bych ho pečlivě uschoval pro účel, pro který bylo darováno. Šance že si člověk poleží v nemocnici je vysoká, na to stačí nějaká prkotina jako zánět slepého střeva. No a když už je ti blbě, tak si žádné kupovat nepůjdeš.
A nejhorší co může být je stydlivost, která se dostaví hned jak ti otrne po zákroku. Pochodování na toaletu nebo jídlo v nemocnici s holým zadkem, zvlášť když tam jsou hezké sestřičky nebo ještě hezčí návštevy jiných pacientů, to je na odstřel. Obléct si ho klidně můžeš už teď, ale ho nenos moc často, ani v něm nepořádej večerní hostiny u ledničky, to takový holý zadek v andílku je pořád lepší než děravé a pokydané pyžamo ;o)))))
Moudrá a zkušená maminka. Kdyby přibalila něco proti molům, nemělo by to chybu.
Já s nemocnicí vůbec nepočítám, takže příslušný oblek nevlastním. Kdyby došlo k nejhoršímu, asi by mě museli vybavit něčím ústavním, takže bych tam byl za strašáka. Možnost, že by mě něco postihlo a já před odvozem do nemocnice sháněl pyžamo (sakriš, kde vůbec: u řezníka nebo v železářství?), nejlíp někdy pozdě v noci, si nepřipouštím.
A co boty do dřevěnýho spacáku, ňáký, který netlačej´?
Jakožto správný škodolibec jsem si dal kapitalistický závazek dožít se ve zdraví, v plné (všestranné) svěžesti a v dobré náladě minimálně 106 let, abych přežil všecky ty bolševické hajzlíky, kteří mně ztrpčovali, ztrpčují a ještě budou ztrpčovat život.
Jelikož zatím jsem nedlouho za polovinou svého závazku, nějaké takové škrpály mě zatím nechávají klidným.
A v čem jsi spal doteď?
Já spím celý život nahatý a tudíž pyjamo nevlastním. Když jsem ale šel do nemocnice, tak mi to bylo blbé polehávat tam nahatý. Bohužel tam žádné kozaté sestřičky nebyly, tak jsem si vzal nějaké starší tepláky. V soutěži o nejlépe ustojeného pacienta jsem nevyhrál :-)
Takže radím : nechat na horší časy. A nebo si ho vem do těch lázní. Na promenádě s ním zaboduješ.