Ahoj,chtěl bych se zeptat těch co jezdí i v zimě ( po nasolených silnicích),jak to snáší duralový rám.Vydrží mi to nějakej čásek,nebo půjde po 2 zimách do šrotu??
rám mi drží, hůř jsou na tom jiné komponenty(přehazka, řetěz), které vyžadují pak důkladnější péči :-)
No to taky znám,většinou nasadím na podzim to nejhorší (trochu funkční kolečko a řetěz) a na jaře to vyhazuju.
[email protected] platí ten mail, pošlu ti pár fotek a nějaké info, jinak jezdíme s kámoškou celoročně, každodenně, převážně, hlavně do práce a z práce její Wheeler 2900 od roku 2001 bez problému já tedy už jezdím druhého zimáka, prvního jsem prodal ale bez závad jenom mě omrzel, teď jezdím supa 3 zimu taky bez újmy, jinak když to je moc zabřečkovaný tak to ofouknu tlakovým vzduchem a ošetřuji naftou jak rám, tak výplet, či měniče a řetěz, no a jinak nepoužívám žádný kov ve spojení s duralem, blatníky mám přichycený plastovými el. stahovačkami u jedné vidlice mě spojením kov dural vznikl článek a dost rychle ten dural mizel, no a pokud tam musí být tak ho podlkládám gumovými podložkami a používám nerez. šrouby.
JJ je platný.Já právě taky jezdím (už 18 let) do práce na kole a měl jsem zatím posledních cca 10 let Cr-Mo rám,ale už je zralý na výměnu a měl jsem z duralu trochu strach.Jinak starý favorir drží stále...to sem však nepatří.
Tak díky,docela jste mě uklidnili.Dlouho jsem nechtěl měnit starý Cr-Mo rám,ale už nazrál jeho čas.