"Silnice mě uklidnuje pohodovou jízdou" a po jakých silnicích jezdíš v dnešním provozu na silnici už jenom v nejnutnějším případě a to ještě radši na MTB že v případě nutnosti skočím do škarpy a truchu si zadirtuji což už se mě parkrát stalo nevím jak by se to žiletce líbilo :-)
no je toho malo ale už sem si zvykl na ten provoz
Ještě že u nás máme místa kde se dá jet po silniciích téměř bez provozu (osoblažsko, polské příhraničí), sice místy nejsou silnice v nejlepší kvalité, ale dá se. Pokud nechci jet po silnici, můžu to šupnout na druhou stranu a tam oproti polské rovině zas máme Jeseníky s kopečky:))
To chce pevné nervy ;-)
Copak pevný nervy jsou jinak bych to ani v škarpě neustál když tě autobusák šťouchne do lokte ale co kdyby to bylo zrovna na mostě tak nevím to abych měl na zádech padák ještě že jsem už vypadl z prahy na vysočině je v lesík pohada a klid :-)
Ale zase bych to tak nedramatizoval. Pořád je spooousta krásných silniček, kde auto moc nepotkáš. Vím to, jezdím po nich :-)
Ale je fakt, že ještě před deseti lety jsem si úplně klidně zkrátil cestu po E55 - nějakých deset dvacet km a v pohodě. Předloni v létě jsem zkusil 2 km před Benešovem - a už nikdy víc. Místa měli všichni habaděj (2 stoupací pruhy, poloprázdné), a stejně mi nějakej debil v avii málem sestřelil manželku :-(
Prosím tě, můžeš upřesnit místo. Nutně potřebuju sestřelit, nebo zastřelit manžela. Díky.
Stoupání na E55 od Poříčí nad Sázavou směrem na Benešov nahoru k motorestu. Chtěli jsme si to tamtudy zkrátit do Benešova a dál to klikatit na Vlašim, Pelhřimov a Jihlavu. Nakonec jsme ten Benešov raději trefili od Motorestu přes lesy...
Přeju hodně úspěchů v sestřelování, ale to bude dobrý: je to dost spolehlivý :-/
Jo tak to musíš bydlet v Jižních Čechách hochu! Tady je nejnižší hustota osídlení, vytunelovaný průmysl a tak mnozí hlavně mladí emigrovali do Prahy atd. Navíc mimo hlavní turistickou sezónu tady chcípnul pes. V neděli okolo poledne to vypadá na silničkách II. a III. třídy jako po výbuchu neutronové bomby. Navíc ty silničky se opravují z fondů EU která nejdou použít na silnice vyšších tříd a tak některé trojky jsou v lepším stavu než E1. Dnes jsem po 2 měsících odložil zimáka a nachrtil 60 Km na žiletce. Za celou dobu jsem potkal tak 30 aut!
Patří k "dobrému tónu" na těchto stránkách líčit situaci na silnicích jako peklo na Zemi. Nech si prosím tenhle doomsaying na nějaký dýchánek s Medvědem. Za minulý rok jsem najel na silnici 8000 km bez sebemenšího problému.
hold jsi dítětem štěstěny i tento číňan měl štestí, ty co ho neměli ty sem dávat nehodlám, už jim to nepomůže http://cafe.loveme.cz/video/brutalni-nehoda... P.S. ty 8t km na žiletce po státovkách, já 15t km na biku po lesních, polních občas nějaká okreska a taky si nestěžuji :-)
Samozřejmě, na biku jezdíš po lese, ale o situaci na silnicích víš úplně všechno. V tomhle mi připomínáš Medvěda, který rozdává rozumy jako generální ředitel autoškol, ale v autě seděl naposled když ho máma vezla z porodnice.
To sice možná jsem, ale když sem něco napíšu tak to mám podložené vlastní zkušeností a ne tím co jedna paní povídala..
Tak tos asi musel tenkrát Medvědovu mámu potkat, když ho vezla z porodnice.
Jezdil jsem po silnicích přes 20 let a měl jsem ještě do nedávna trvale k biku i silničku.
A taky si myslim, že stav na našich silnicích je příšerný a v podstatě mě ze silnice vyhnal a došlo to tak daleko, když jsem před rokem a půl definitivně prodal i silničku.
Hodně to záleží ale kde kdo jezdí, v různých částech republiky je to velmi odlišné.
Kolem Plzně třeba jsou i silničky, kde není moc provozu, ale zato mají pak příšerný povrch po kterém to bylo na silničce o ničem a raději jsem tam jezdil na fullu.
Za posledních 10-15 let se ta situace na silnicích ale hrozně zhoršila, aut přibylo několikanásobně.
Samozřejmě že aut je podstatně více a je plno silnic kde jízda na kole vyžaduje značnou dávku odvahy. Stejně i stav mnoha silnic je tristní. To ale přece neznamená že se na silničce nedá vůbec jezdit jak tady zaznělo v některých příspěvcích. Reagoval jsem právě na takové pytlíkovské "Já na silnici nejezdím, ale vím že to je naho..."
Jezdím převážně ve Středočeském a Hradeckém kraji po silnicích nižších tříd a když si člověk najede svoje trasy tak si myslím častokrát může říct "..silnice mě uklidňuje pohodovou jízdou.."
Já na silnici miluju tu monotónní dřinu, rychlost a velké vzdálenosti. Na bika taky občas vyrazím, ale asfalt mám prostě v krvi. Jezdím po něm už 28 let :-)
Hradecko, Orlické hory, podkrkonošsko, od Chrudimi k Sázavě, ale i mnoho dalších lokalit mám proježděných po silnicích a silničkách (i II, ale i I tříd) a až na vyjímky bez problémů. Jsou samozřejmě silnice, kam bych kolo nestrčil (HK - Jaroměř, Spy - Nové Město n.Metují). Ale když se tomuhle člověk vyhne a chová se na silnici jako jiná vozidla, tak není problém. Je ale pravda, že kolem Prahy se všude staví nové domky a provoz je tam na těch silničkách děsnej, tam bych se asi opravdu necpal.
Mna zas ukludnuje les a hrbolata zem pod kolesami ale bahnit sa nechodim, ked je bahno vsade, je aj asfalt dobry...
Tak nemám strach že by žiletky neměli kde jezdit, toto není silnice II. či III. třídy, to je bývalá hrbolatá šotolinová lesní cesta s trochou bahýnka, tak to vypadá, že na MTB toho moc nezbude :-(
http://jipi.rajce.idnes.cz/NaKole/
http://www.novinky.cz/clanek/132489-pri... další, je to fakt smutný ať to bylo jak to bylo vždycky to odnese cyklista.
Zdravim vas vsechny pro me jedine MTB-les lesni cesty mimo silnici.Dnes jsme jeli silnici 55km HRUZA.Je to opravdu o zivot nekteri ridici se asi nenauci objizdet s dostatecnou vzdalenosti.Dneska nas nekolikrat pomalu smetlo auto,a proto raci les .
A proc se nezabahnit rovnou treba i na silnicce ? :-D
Mno jezdim 99% silnice (vetsinou vylety pres 100km), takze mam silnicni plaste, nejtezsi prevod 52/11 a horske kolo by se mi urcitre nevyplatilo (jeste jsem na nem ani nejel) a trekove by take po silnicich tak hezky nejelo, i kdyz jsou bohuzel casto derave.
Obcas mam ale takove "ulety" a treba ve stredu, kdyz je jeste brzy tma, mne napadlo udelat alespon takovy kratky vylet a prozkoumat "uzemi nikoho" mezi Zajecicemi a Vtelnem u Mostu pres byvale Strance.
(nevim, jestli take znate to pokuseni, kdyz uz nejake uzemi dlouho objizdite kolem a nakonec vam to precejen neda podivat se, jak to vypada i "tam uprostred", i kdyz tusite, ze na silnicni kolo to asi "moc nebude" ;-)...)
Vypadalo to asi tak, ze to zacalo sice trochu deravou silnici, ale nastesti tam nejezdi auta, takze nebylo problem se diram vyhnout.
Najednou polnacka s bahnem rozjedenym od nakladaku (ja ale prece "nejsem mekky" a vzdy jedu dal, i kdyz tusim, ze pozdeji toho urcite budu litovat ;-)...).
Nastesti se mi do nizke karbonove vidle jeste nepodarilo vyresit blatniky (to bych tam asi byl jeste ted), ale i tak jsem jel do mirneho "kvalitne rozbahneneho" kopecka jen tak tak na prevodu 30/30 a pak jsem jeste na nasledujici "prijemne" panelovce musel jet krokem (bahno nejak nechtelo opadavat, kola byla v tu chvili siroka jako horska a jeste jsem mel dlouhou dobu pocit, ze snad jedu na prazdnem kole ci co ;-)...).
Kdo neblbne a jezdi jen po silnici, tomu se to urcite stat nemuze, ale uvedomil si v tu chvili, jak je dobre ze mam kolo "hybrida" (silnicku s prevody od 1:1), ze s normalnimi silnicnimi prevody bych urcite musel uprostred te nejvetsi louze ve svych teniskach "vystupovat", kdyz teplomer mi v tu chvili bohuzel ukazoval jen "LOW", protoze je asi delany jen pro normalni lidi, coz nas cyklistu asi moc neni ;-D ...
No já zas vzhledem k mojí váze přešel na BMX rám a hladké silniční pláště.Jen jsem dal na předek kliky s většími převody.Docela oceňuju na toto většinou silniční použití i obyčejnou odpruženou vidlici.Naše silnice už nejsou pro galusky.