Knížák je arogantní pablb a kdyby nebyl šéfem NG, tak potěch jeho trpaslících a rezavých obručích od žebřiňáků pes neštěkne. Bohužel to platíme my a to je průser.
Tak mě napadá - nešel by do NG slušně střelit ten Tvůj favoriťácký rám ? .-)))
Možná jo, ale chtělo by to nějaký nosný název. To je základ úspěchu. Jednou jsem namaloval obraz, který se jmenoval "Muž otírající si přirození do záclony" - žádná prasárna- jen nahatý chlap zezadu. Mělo to takový úspěch, že matka kamaráda, kterému jsem to věnoval, to asi po týdnu roztrhala a vyhodila. Další neodčinitelná ztráta pro světovou kultůru :-)
Už Marcel Duchamp zjistil že "uměním" může být cokoliv co se za umění označí a dostane to patřičný název. Vystavoval tak stojan na lahve šampaňského nebo pisoár položený zadní stranou na zem (pod názvem "fontána"). Takže si vymysli pro ten rezavý rám nějaký název, najdi si schopného manažera a bude z tebe umělec :-) (nebo spíše :-( )
Na Knížáka mám naprosto stejný názor jako Ty, ale jednou věcí si mě "koupil" - svým postojem ke Kaplického knihovně.
Knížák je nejavantgardnější, a proč bych to neřek, přímo světovej umělec, hned po Dalím a Picassovi. A tobě se divím, že se necháš koupit.;-)
jedinej rozdíl mezi Dalim a Knížákem je ten, že Knížák absolutně nic neumí.
To si opravdu myslíš?
Přečti si, jak o Knížákovi píše španělský tisk. Možná bys změnil názor ...
8-)
Asi tak. Spousta u nas zijicich a tvoricich umelcu je docenovana vsude jinde, nez u nas. Kdyby se misto techhle blabolu o umeni ci neumeni p. Knizaka lidi mrkli na to, co vlastne umi, co dokazal, jeho cinnost i v dobach totality, ze byl ve sve dobe v podstate svetova avantgarda.
Osobne na nej muzu mit nazor jakykoli, ale odsoudit jeho tvorbu si netroufnu.
Težko soudit. Hodnotu toho díla asi bude možno posoudit až za pár desitek let. Je to pravda "jen rezatý železo", ale Warhol taky namaloval plechovky od polívky a lidi jsou z toho paf. Každopádně chybal byla v tom, že koupili "Auto", nikoliv "Kolo". Divím, že se pan doktor ještě neozval.
já teda z Warholových obrazů rozhodně paf nejsu. I v jeho případě je to otázka marketingu.
Před rokem se stala slavná mladá anglická výtvarnice Tracey Eminová. Vyhrála Turnerovu cenu s uměleckou instalací "moje postel". Nic moc. Zato bordel na mým dvorku po oblevě - to je umělecká instalace ! To se ví, že jsem jej umělecky nafotil (a nejen tohle) . Snažím se s tím prorazit Zatím marně.
Když to odstěhuješ do New Yorku a najmeš schopného managera tak uděláš díru do světa.
Nekoukám na televizi, protože šetřím duševní zdraví, takže nevím co ten Knížák vlastně koupil. Na internetu jsem našel fotku nějakých rezavých obručí, to je to Auto?
Za půl mega ojro to není špatný, ne?
:(
Co je to prosím tě "ojro" nějakej Knižákův výraz ?? ;p
A to bys kroutil hlavou, kdyby ses dival jako ja nedavno na nemeckou televizi, kde byl zminen vsemocny "cojs" :o)
To je oblíbený chyták učitelů němčiny - jednoslabičná výslovnost jména "Zeus". Přesně opačný princip platí u výslovnosti Mozartova druhého jména. Málokdo tuší, že se německy správně vyslouvuje s přízvukem na "e" jako /Amadéus/.
až budou umělci žádat dotace od státu -- ani floka bych jim nedal ! Ať si dělají srandu z těch, co jim na to skočí ! (jedině snad na konkrétní účel...)
A spisovatelé ať si vydávaj´ kníhy vlastním tiskem, že?
8-)
bylo by mě blbý při faktu, jak je produkování knížek (těch dobrých - tedy prodejných) lukrativní, chtít ňáké "prostředky od kohokoliv. Krom toho zrovna zvýšili na knížky to zatracený DPH. Vadí jim, že tolik vyděláváme.