Ježíšek mi donesl Torrenta 08. Když jsem ho poprvé viděl, byla to láska na první pohled a po týdnu byl doma. Když jsem tak pročítal zdejší diskuse, mám pocit, že jsem si měl pořídít raděli GT Avalanche, na kterej mě přemlouvalo několik známých, kteří jezdí na GT už roky. Ale nedal jsem se a pořídil si RM. Od vánoc mě svrběly ruce, tak jsem hned 25.12. vyrazil na první vyjížďku, navíc jsem se odhodlal k prvnímu použití nášlapů v životě. Ještě, že bylo všude 20 cm sněhu, lepší být zmrzlej než dobitej. Ale dá se říct, že už jsem si zvykl a maximální spokojenost. Jen mi pořád vrtá hlavou: JE TEN RM OPRAVDU O TOLIK HORŠÍ NEŽ GT?
Poděkuj Ježíškovi a jezdi dál - jseš spokojený, tak co řešíš?
(stejně jsou nejlepší authoři, meridy a treci :-))) )
No. Na několik značek si zapomněl, ale budiž:))
No já vim, že Tvoje GT je holt GT ... ale jak říkám - na authoři, meridy a treky nemá ani to GT :-)))
proč by měl být horší - v materiálu, zpracování, geometrii rámu nebo komponentech? celkem tvůj příspěvek nechápu. je přece jasné, že máš-li kolo za x peněz, tak najdeš spoustu kol za 2x či 3x, která budou lepší, ale v dané cenové kategorii máš kolo o kterém nemusíš pochybovat. jezdi na něm, zvykni si na něj a měj ho "rád" a ono ti to vrátí. můžeš ho tu a tam vylepšit, proč ne, časem ho třeba můžeš i prodat a koupit lepší, ale pochybnosti hned na úvod Ti zážitek z jízdy moc nezlepší.
Jestli se na nem citis dobre, tak je to jedno. A podle mne ty ramy budou i kvalitativne bude podobne, takze opravdu spise zalezi na geometrii a pokud se ti ted jezdi dobre, neni co resit.
Jsem absolutně spokojenej, jen mě docela nalomily ty věčný kecy pyšných GTčkářů, ale ty tu byly už předtím, než jsem si RM koupil. Takže se budu těšit, až je budu nechávat za sebou v lesním bahýnku, pak se budu smát já a můj milovanej RM se mnou :-)
Aby jste to neměli s těma kolama tak jednoduchý :-)
http://www.bicy.cz/popelnice-detail.php?detail...
Přeji příjemné slintání :-))
Mám jedno pravidlo když si pořídím něco nového - přestanu aspoň na půl roku sledovat věci v této oblasti, akorát pak člověka mrzí co mohl mít a kdesicosi.
Užívěj si pěkného nového kola a přeji hodně spokojených kilometrů na něm :)
Sice když zjistíš, že jsi mohl koupit lépe, tak to trošku zamrzí. Nadruhou stranu pro příště už máš více zkušeností a víš třeba kde jsi při výběru udělal chybu a proč si nekoupil to nejlepší za ty peníze, co splní tvoje požadavky.
Jojo, i tak se to dá brát, ale rozhodně už si nemá cenu tím koupi nějak zošklivovat, prostě stalo se a jakékoliv změny by byly pekelně drahé. Ale pro poučení je to rozdnodně dobré, přece jen i tady platí, že "chybama se člověk učí".