Prosím o váš názor: před časem jsem vyměnil řetěz - na meridě, střílelo to na kazetě, tak jsem vyměnil i tu - všechno ok. Od tý doby najeto cca 1500 km. Teď v sobotu navečer jsem dojel bez problémů, ale v neděli hned po vyjetí - řetěz se kouše na středním převodníku, občas ho nechce pustit a sukuje. Nejdřív jsem myslel, že mám zatuhlý článek, tak jsem to kousek po kousku prohlídnul, i převodník - nic.
Neleze mi do hlavy, že by se tahle závada mohla projevit "během jízdy", když jsem neměnil řetěz, kde by se to projevilo...
Určitě se může projevit i bez výměny řetězu a je to na 99% tím převodníkem.
Buď nový nebo případně pilovat zoubky.
Nojo, já vím, že to je tím převodníkem - jen jsem netušil, že se tohle může projevit, když sestava kazeta + řetěz + převodníky je hezky posedaná a šlape jak hodinky.
Po výměně řetězu se to projeví častěji, ale během životnosti řetězu také, zvlášť u těch, kterým řetěz nějaký čas vydrží a nemění ho po 1000km.
Já už měnil prostřední převodník během životnosti řetězu 2x a jen jednou mi to vyšlo na nový řetěz.
uz se tady resilo, ze stredni prevodnik je z hodne mekkyho materialu (aspin ten od simana), takze by se mel menit i s kazetou.
Priste zkusim pouzit Gebhard - je sice z hliniku, ale kdyz pouziju ten bez tech zbytecnejch nabehu, myslim, ze by mh vydrzet vic nez original simano