Ahoj, řeším jeden problém jestli mám koupit zateplené kalhoty na kolo či nezateplené. Osobně počítám s tím, že bych začal jezdit až bude teploměr okolo +12 C. Vršek mám vyřešenej ale spodek ten řeším. Nevím jestli mi v těch zatelenejch nebude už při téhle teplotě teplo? Dají se vzít připadně pod nezateplené kalhoty panské funkční spodky např. od Moiry. Díky
pod "elasťáky" se noha ve spoďarech souká ztuha, páč se ty spodky různě krabatí, zhrnují a jiné ptákoviny provádí, nejsi-li nějak moc otužilý pak ti do teploty kolem 10 gradů budou vyhovat elasťáky s membránou z přední strany a nebudeš v nich strádat ani při teplotách kolem 5
Jak psali ostatní, je to hodně individuální.
Já vozím někde kolem 7-12st. středně teplé dlouhé bez membrány (materiál roubaix). A kolem 12-13st. se v nich začnu vařit. Od téhle hranice vozím dlouhé tenčí a kolem 15-16ti si beru tříčtvrteční tenčí.
Pod 7 pak zateplené s membránou zepředu.
Teplé návleky na kolena nebo dlouhé teplé návleky přes krátké letní návleky, tohle nepraktikuju (tedy až na letní pozdní dojezdy, kdy beru návleky sebou, kdyby byla večer zima), protože mi to vůbec nevyhovuje. Je mi pak zima nad návleky, kde mám jen jednu tenkou vrstvu.
Funční dlouhé spodky se vzít dají, ale není to jak už bylo uvedeno vůbec ideální. Opravdu se to pak různě shrnuje a krabatí při oblékání.
Já bych tedy okolo 12ti doporočil lehce zateplené (jako je ten roubaix), pokud si hodně zmrzlej. Pokud ne, tak tenké dlouhé nebo tříčtvrteční.
Případně tříčtvrteční lehce zateplené. Ty ale třeba mě nevyhovují vůbec, pokud nahoře na nohy potřebuju teplejší než tenké tříčtvrteční, tak by mě byla zima i dole na nohy.
cau jak se tady jiz psalo zalezi jak moc ci je zima.
Ja mam dvoje dlouhe kalhoty jedny pouzivam tak do +5Cjsou z mat.roubaix ,no a ty druhe mam s predni casti s membranou a je to dostacujici.
Co se tyce spodaru tak to ja osobne nemusim porad se to zhrnuje-pakarna.
ještě ti trochu zamotám hlavu;-) pokud bys používal volný kalhoty tak se ti spodky nebudou shrnovat a můžeš používat různý
pro větší zimu to dělám přesně tak, odkládám membrány a beru šusky z Pertexu / výbornej matroš/ a pak už vrstvím spodky, jedny, dvoje... a kolem -10 st.nastupují spoďary z Polartecu a to je konečná, větší zimy tu prostě nejsou.
Zatelene kalhoty nemivam,ale zaprasene z kazde vyjizdky v tomto obdobi.
Při +12 °C používám úplně obyčejné nezateplené. Pokud očekávám v průběhu dne ještě oteplení tak kraťasy + návleky. Pokud se nebudeš flákat, zima ti v tom být nemůže! Pokud ano, bude to nejspíš vážnější problém a na tvém místě bych ho raději konzultoval s lékařem.