Ahoj,
máte někdo zkušenosti s rámy Duratec. Chtěl bych najaře kopit nový rám a duratec se pohybuje v cílové výběrové skupince. Koukal jsem na Sonix CX4, Career C14 a i Canner CC1 (ale to je dosti vysoko cenou).
Mátě někdo svoje zkušenosti - beru všechno :)
Kolega z tymu delal jeden cas i distributora tehle znacky pro Benelux, sam jezdi na silnicnim kole D. Cyborg a na MTB zavodil driv na FS ramu D. Sedic FX2, ted na HT tusim Sonic CX4. Sam si ale diky sve vysce nechaval delat vsechny ramy na miru (neco pres 190 cm, +- 85 kg), navic jezdi s vidlici Fatty Ultra od Cannondale, takze spec. hlavovka.
Ramy nejsou nejlehci, ale jsou krasny, kvalitne zpracovany (brouseny svary- podobne jako u uz zmineneho C-dale), muzes si sestavit vlastni design lakovani, nechat postavit ram na miru, mit specialni pozadavky.
Jana Kopku dovezl rám Duratec k vítěství na Idarotu (nejextrémnějším bikovém závodě planety)!
http://www.jankopka.cz/kola_specialy_st.htm
http://www.jankopka.cz/kola_specialy_lm.htm
http://www.ivelo.cz/Iditarod-Trail-Invitational...
Jj, Honzu Kopku sleduji a i jsem ho viděl a slyšel na letošních 5 dní MTBO - na pohled nevypadá tak praštěně jak asi je :). Zvažuji všechny možné rámy, ale Duratec mě nějak zvláštně zaujal. Je to možná i tím, že nechci to co mají ostatní a něco trošku jiného (teď mám Sintesi).
Rozhodnutí asi ještě chvíli odložím a budu lovit do jara rozumy po netu a první jarní kilometry nechám na nasolených silnicích odtrpět ještě starý rám. Jinak nejlepší asi bude kouknout v Hradci Králové do showroomu :) a sednout si na něco.
při vší úctě k práci českých rukou se mi zdá, že Duratec v posledních letech docela šponuje ceny, během tří let šli skoro na dvojnásobek / říkám skoro/, o jízdních vlastnostech, ale nevím nic, možná jsou skutečně úměrné ceně, mě osobně oslovuje na příští sezonu značka RB / taky český ruce/, pokud se pustí ro rámu na 29 " / ten se Duratecu - podle testu Vela, moc nepovedl, co se týká geometrie, za kterou si člověk musí ještě připlatit/
A co tohle ?
http://eshop.skiservis.cz/Ram-Specialized...
k čemu posuvné patky, když z toho nebudu dělat singla - zbytečnost, cena taky, ještě se vracím k RB / Race Bike/- rám na 29" by měl stát desítku a špatný nebude
Ja tam nevidim posuvny, ale odnimatelny patky, s integrovanou patkou saltru. To neni spatna vec.
uvažuji k čemu, ale nějak mě nic nenapadá, proč by zrovna tohle měl mít našinec na rámu, docela rád se nechám poučit.
Nevim jak moc se to vyuziva, ale obecne se tenhle system (vymena cela patka zadniho kola) pouziva krom moznosti prestavby na singla i k moznosti zmeny geometrie posunutim zadniho kola vic dozadu vymenou za jinou patku. Teda aspon tohle vyrobci uvadeji jako duvod pouziti tohohle systemu...
drahé a těžké, řekl bych, že jsou lehce / spíš těžce mimo. Svého času jsem taky uvažoval o silnici, ale totálně se mně hnusí patky. Za ty peníze to mnoho nepřináší:). To že na tom někdo jezdí, nic neznamená
A můžu se zeptat na čem jezdíš?
Bianchi, Fort(ten byl na jednu sezónu, ovšem zůstal, i když to není nic moc) na Recordu+Ksyria SL SSC 2 + vše v karbonu, Kellys Mobster2004. Neber to co jsem napsal nějak špatně, ty rámy jsou hezký (teda až na ty patky, který nemůžu překousnout). Ovšem cena / váha atd. jsou dost vysoko. Ovšem není to masovka, takže pro někoho to může být odlišení se od davu:). Mohl jsem vyzkoušet Cyborga, kterýho jsem asi před cca 5-6 rokama strašně chtěl, ale zase u něho byla šišatá sedlovka a jel velice dobře. Jo a kamarád přesedlal z R11? na Scotta TCR1 a mlaská blahem, taky šel o kilo dolů. (rám Scotta 800gr. a je neskutečně tuhej). Najezdím ročně 12-15kkm
V klidu:) Jen jsem chtěl vysondovat s čím srovnáváš. Já Durateca nemám jezdím na RB, které je naprosto perfektní (stejně jako ten duroš a já má mírně nadváhu). Zase u DC je všechno ruční práce, lepší hliník než klasické 6061 a 7005, zabroušené sváry a vůbec:) Ovšem ta cena mohla být nižší a to v řádu tisícikorun.
Napadal by někoho i jiná alternativa na klalitní MTB rám, řekněm kolme 15K (max 20K, ale raději levnější)? S hmotností to moc nehrotím, po vánocích mi váha začla ukazovat značně podezřelá čísla a tak razím teorii, že 200g na rámu mě nespasí, dokud nezhubnu až na kost a to rozhodně nehrozí (v létě mám standartně 75kg na asi 176 cm).
Mám radeji mírně delší rámy.
Tak jsem nakonec koupil Duratec Canner CC1. Je sice drahý jak 2 svině, ale spokojenost absolutní. Kolo mi padlo parádně do ruky. Tak pokud by někdo chtěl referenci, ať se mi ozve.
ahoj, nevim jestli ještě sleduješ tuto diskusi ale pokud se to k tobě dostane můžeš se mi prosím tě ozvat, chtěl bych si taky pořídit tenhle rám i když bych to chtěl na krose, už jsem psal do Duratecu a že by to neměl být problém, jenom by mě zajímalo jak se to chová a jestli to stojí za ty prašule...díky
ja mam careera c 14 a jsem max. spokojen