Tatík dnes při rychlostní jízdě odrovnal přehazku. Stalo se to tak že se roznýtoval řetěz a ten nějak ji ohnul.
Na obrázku to vidět není, je to ohlé tam kde ra přehazka drží za rám ( jak tam je upevněna za ten šroubek)
[URL=http://img221.imageshack.us/my.php?image=lolsq2...
Má koupit novou přehazku nebo se dá někde sehnat tento náhradní díl ?
srry, ten odkaz je takto : http://img221.imageshack.us/img221/5977/lolsq2.jpg
A neni ohnuta jen vymenitelna patka ramu? Takova ta hlinikova potvora, do ktere se prehazka sroubuje? Se mi to podarilo zohnout uz 2x. Zda se mně totiz dost nepravdepodobny, ze bys zohnul prehazku. Je to preci jenom poradnej kus materialu oproti te patce, ktera je pomerne uzka a tim snadneji znicitelna:-) No kdyztak na to mrkni. Ta patka se da sehnat, ale na kazdej ram je potreba jina. Cena je cca 250Kc.
Ta patka neni tak subtilni samosebou - je predurcena k tomu aby pri nejakem problemu/padu povolila driv nez ta prehazka. Za jedno lze obcas narovnat a za druhe, je podstatne levnejsi nez kvalitni saltr, jak jsi jiz napsal.
Tak, tak, narovna lze skoro vždy dokud nepraskne. Kdybych dával při každém ohnutí patky novou, tak to bych je musel kupovat po kamionech :-)
Na rovnání patky to chce pak ideálně rovnák na patky, jde to s ním snadno, ohýbá se jen přesně co je potřeba (bez něj se špatně odhaduje kolik ohnout a i to jde mnohem hůře), takže patka vydrží více rovnání.
Bohužel rovnák stojí poměrně dost peněz (1500) a při ojedinělém ohnutí patky je skoro lepší si to nechat za minutku srovnat v servisu.
Mě už se rovnák vyplatil, už jsem rovnal sobě patku tak 10x (a protože nikdy nebyla ohnutá nějak příliš, tak stále drží, ale už čekám že brzo praskne a mám připravenou novou) a občas kamarádům.
Máš pravdu, on jilke-synek je moc hr a popleta. Vrátil jsem se bez kola, takže to neviděl, a tak to blbě pochopil.
Ať tatínek koupí novou. Budeš mít "funglofku" a ze staré mimo toho šroubu spoustu náhradních dílu :-).
Když už jsou ty vánoce.
hh, No já jsem teď byl nemocnej tak nemůžu jezdit na kole takže jelikož se mu pořád něco podělává na kole tak výtaní zdroj náhradních dílů je moje kolo :-) Teď to byly pedály teď
přehazka s řetězem :-) už čekám co dál :-)