Mám silničku a tenhle dotaz:občas dojde u kola k rupnutí v oblasti klik nebo zadního náboje.K rupnutí dojde v době,kdy nešlapu,kdy kolo jede naprázdno.Intenzitu rupnutí lehce cítím až na pravé klice.Vysledoval jsem,že tam rupne 2x.Na kole je komplet Campagnolo Xenon.Co myslíte,je to v zadním náboji nebo v klikovém uložení,máte s tím někdo zkušenost?Díky všem
Ahoj.
To vypada na naboj. Je divne, ze to rupe pravidelne a vzdy 2x.
trochu mi to připadá,že když to rupne,tak to vypadá,jako kdyby se hnulo zadní kolo(bylo by třeba povolené),což je ale nesmysl,protože to není konstrukčně možné
tak myslím že jsem to taky zažil, byly to vymlácené ložiska, (klícky) ložisek a některé kuličky už nebyly kulaté, tak jsem vše vymněnil a vpohodě, pak by to ještě mohla být zlomená zadní osa, někdy chvíli trvá než jsi uvědodíte že je to právě to divné skřípání, ja už jich zlomil asi 3.:-)
Musím se podívat,ale řek bych,že to tam je všechno zapouzdřený.Na kuličky tam určitě neuvidím
Staci si na ne posvitit:-) Ne...asi to fakt budou loziska. Staci, kdyz to jedna kulicka nevydrzela a muze delat takove problemy.Obcas se tyhle zvuky objevovali o klasickych naboju, kdyz jim dosla vazelina, ale to se u zapouzdrenejch asi nestane. Zkus jeste sundat kolo a otacet osickou....jestli ucitis nepravidelnej tlak, skobrtani, nebo neco podobneho, mas vyhrano...teda mas nalezeno. O vyhre se asi v tomhle pripade neda mluvit. GL
jo máš pravdu,vlastně se už jsem to jednou takhle vyzkoušel a přesně takhle to trhalo.Takže díky
zapouzdřený věci se dají taky rozdělat (i potom zase složit:-) ) až na jednotlivé kuličky (pokud tam teda nejsou průmyslová ložiska - ta by se v případě defektu asi musela vyměnit jako celek).