Wewe to naťukla u toho hubnutí ... :-)
Já teda děsně, hlavně poslední 3 roky - pondělky + středy jezdím domů cca v 18,30 a je to děs běs - sice mám ňáky prášky na radost, ale sou na dvě věci :-).
Jóóó, zato včerejšek - krátkej den, slunce, dal jsem si Sázavu + zpátky přes bučiny...to nemělo chybu, i mi to vyhnalo bacil z těla :-)
Ještě to chce pár týdnů vydržet. Ráno za tmy do práce, odpoledne za tmy domů. Ale po Novém roce se to začne zlepšovat a s tím i nálada. Teď vždycky jen čekám jaké bude počasí o víkendu a jestli se bude dát vyjet. Na kole mě všechny depky přejdou :-)))
Den je přece vždycky tak dlouhý, jaký si ho uděláš :o)))
http://www.calendar.sk/sunset-cz.php
Nevím co je to deprese. Zaplaťpánbůh! Teda vím, ale neznáme se osobně :-) V zimě jsem pouze naštvaný že je zima, protože mám rád léto a teplo.
Přes zimu na kole téměř nejezdím, protože mě to v zimě nebaví. Mám ale spoustu jiných zájmů a tak absťák z nedostatku cyklopohybu nemám. Posledníma lyžema jsem zatopil v kamnech a celou zimu se těším, až už konečně skončí :-)
já běžky můžu, jako prostředek k výletům do zimní příroda - kultovní lokalita Skřítek, Jelení Studánka, bejvalá Alfrédka - Jeseníky, zjara i sněžnice nasadím / na firn ideální/, kolo ovšem neodkládám nikdy , až odložím, tak budu ve finále dnů vezdejších, na krátkých dnech hledám a nalézám pozitiva - ostatně, kdy např. chceš vychutnat šlágr letošní nastupující zimy - vyhřívané BOTY!
Aď si říká kdo chce co chce, ale nedostatek slunce působí i na největší drsňáky, prostě to podvědomně nějak vnímáme, i když se snažíme to potlačovat, tma mi vadí především, že když někam jedu tak se nejde jaksi kochat krajinou, ale vidím pár metrů před sebe co si svítím zbytek prd...no horší to mají na severu za polárním kruhem kde v tuto dobu slunce nevychází vůbec a tma je i přes poledne no není co závidět.
Vždyť také ve Skandinávii mají lidé v zimě takové deprese, že jim údajně jejich zdravotní pojišťovny připlácejí na zimní dovolenou na jihu. A proto tam mají také tu hroznou alkoholovou prohibici, jinak by se v zimě asi uchlastali.